WELCOME

Ζυγά ζυγά που περπατάς
και τη μεσούλα σου κρατάς,
κάνεις τους νιους και σκάζουνε,
τους γέρους και πλαντάζουνε,
κάνεις και μένα τ' ορφανό,
παίρνω μαχαίρι να σφαγώ.
Μη σφάζεσαι λεβέντη μου
και 'γώ σε κάνω ταίρι μου

"Για μιά καινούργια Τριπολιτσά" Print

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ» 

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 έζησα μια πρωτόγνωρη εμπειρία στα εντευκτήρια της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής.

      Σε μια κατάμεστη αίθουσα  γνώρισα τον θρύλο « ΝΙΚΟ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ », παρακολουθώντας τις μεστές ομιλίες ανθρώπων που έζησαν συνεργαστήκαν και μοιραστήκαν μαζί του ιδεολογίες και οράματα.

      Έναν άνθρωπο για τον οποίον ένοιωθα δέος ακούγοντας τις διηγήσεις των άλλων, την τρυφερότητα του οποίου εισέπραξα όταν αργότερα τον γνώρισα από κοντά στην Αθήνα.

       Μεγάλη εντύπωση μου προξένησε το ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με τίτλο «ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ » το οποίο είχε εκπονήσει και υποβάλει στους Τριπολίτες, με την υποψηφιότητα του για Δήμαρχος της πόλης το 1950!

       Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την βελτίωση και αναβάθμιση της λειτουργίας της πόλης και της ζωής των κατοίκων σε όλους τους τομείς.

       Θλίψη προκαλεί ότι ούτε τότε, όμως ούτε και στην συνέχεια οι συμπατριώτες μας, πολίτες και Αρχές, αναγνωρίσαν τα πλεονεκτήματα του ολοκληρωμένου αυτού προγράμματος, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η πόλη μας, να είναι μίζερη χωρίς λάμψη και φως και με λίγες διεξόδους και προοπτικές για τους κατοίκους της . 

       Τέλος συγκίνηση αισθάνθηκα γνωρίζοντας από κοντά τα δυο παιδιά του Νίκου Δεληβοριά,  Παναγιώτη και Βασίλη σημαντικέςξεχωριστές προσωπικότητες.


Μίνα Αγγελοπούλου
Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.