WELCOME
"...Στα όρη τα ψηλόκορφα η μαύρη γη γεννάει ισόθεο τον Πελασγό, θνητών γένος να κάνει...”

Άσιος ο Σάμιος
Αρκαδικό Ιδεώδες «Το άνοιγμα του Κύκλου» Print

Δελτίο Τύπου



Αναβίωση του Αρκαδικού Ιδεώδους!

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση που περνά η χώρα μας και η κοινωνία μας γενικότερα; Υπάρχει τρόπος να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας και να συνδεθούμε πάλι με την χαρά της Ζωής;
Ελάτε στο «άνοιγμα του Κύκλου» για να πάρετε απαντήσεις!
Το «άνοιγμα του Κύκλου» είναι το πρώτο μέρος από  μια ενότητα σεμιναρίων και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να ενώσουν το εσωτερικό τους μονοπάτι με την ενεργή συμμετοχή στην αναβίωση του Αρκαδικού ιδεώδους και στην διαμόρφωση μιας πιο υγιούς κοινωνίας, με ειλικρινή αγάπη για τον άνθρωπο, τη φύση και το περιβάλλον.
 
Αρκαδικό Ιδεώδες «ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ»
Βιωματικό σεμινάριο

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011  ώρες 10:30 έως 19:30

Το «άνοιγμα του Κύκλου» είναι ένα συναρπαστικό, ολιστικό και άκρως αποτελεσματικό ταξίδι που βοηθάει το άτομο να διευρύνει τη συνείδηση του και να δομήσει αληθινές σχέσεις ουσίας. Πρόκειται για μια αποκαλυπτική εισαγωγή στην Οικουμενικότητα του Αρκαδικού Ιδεώδους (η χαρά της ζωής) που ανατρέπει τα καθιερωμένα πρότυπα και ενώνει πνευματικότητα, ψυχολογία, ανθρώπινες σχέσεις και σύγχρονη Επιστήμη θέτοντας σε μια εντελώς νέα βάση όλα όσα νομίζαμε μέχρι σήμερα.
Το μονοήμερο αυτό σεμινάριο στηρίζεται στην επίγνωση, την ενεργοποίηση και την ανάπτυξη του ανεξάντλητου εσωτερικού δυναμικού που διαθέτει ο άνθρωπος, διδάσκοντας νέους τρόπους επικοινωνίας που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.
   
Σ΄ αυτό το βιωματικό  σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν, μεταξύ άλλων:
Να διαμορφώνουν  ένα ολιστικό πλαίσιο αντιλήψεων, που θεμελιώνεται σε μια διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά το νόημα της ύπαρξης, τα όρια της συνείδησης, την επιστήμη, την τεχνολογία, την υγεία και την θεραπευτική.
Να βρίσκουν το εσωτερικό τους κέντρο και να συνδέονται με μια ανεξάντλητη πηγή καθοδήγησης και έμπνευσης από το κέντρο της καρδιάς.
Να παίρνουν απ’ αυτό πολύτιμες ενοράσεις, λύσεις σε προβλήματα και καθοδήγηση για την ζωή τους.
 
ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
•        Σύμβολα, συστήματα σκέψης και τεχνικές διεύρυνσης της Συνείδησης.
•        Ανάλυση των βασικών εννοιών του Κύκλου όπως το Δέντρο, το Δάσος, η Πυραμίδα και οι έξη Κύκλοι δράσης.
•        Εφαρμογή ομαδικών δυναμικών με στόχο τη μεταβολή του τρόπου που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, την κοινωνία και τον εαυτό μας.
•        Ασκήσεις με στόχο την ανάπτυξη της συνειδητότητας και την εξέλιξη του ανθρώπου σε ψυχολογικό, διαπροσωπικό και πνευματικό επίπεδο, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Συντονιστής:  Γιάννης Σπυρόπουλος       

Βιογραφικό
Ο Γιάννης Σπυρόπουλος σπούδασε Θέατρο στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου και στην Κρατική σχολή Ιταλίας Silvio D’Amico, ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ασχολήθηκε με μελέτες και έρευνες πάνω στην Αρχαία Τραγωδία και τον συσχετισμό της με το Ιαπωνικό παραδοσιακό θέατρο. 
Ερευνητής, μύστης, προικισμένος ποιητής και συγγραφέας ο Γιάννης Σπυρόπουλος διερεύνησε για δεκαετίες τον πλούτο μιας θρησκευτικής και φιλοσοφικής εμπειρίας που άνθησε στο χώρο της Μεσογείου πολύ πριν την έλευση του χριστιανισμού. Ο ίδιος έχει εργαστεί ως συντονιστής σε βιωματικά σεμινάρια σε Ιταλία, Αγγλία και Σουηδία.
Τα θέματα της συγγραφικής του δραστηριότητας είναι ευρύτερου ενδιαφέροντος και αφορούν την Τέχνη, Ψυχολογία, Επιστήμη, τους Μύθους και τις Κοσμοαντιλήψεις σε σχέση με την Αρχαία Ελλάδα.

Πότε; Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011  ώρες 10:30 έως 19:30

Πού; ECOVISION NET, Παπαδά 1-3 (1ος όροφος), Ν. Ψυχικό, ( στάση μετρό Κατεχάκη), τηλ: 211-1820460 

Πληροφορίες- εγγραφές:
Διαμαντοπούλου Μαργαρίτα τηλ: 697250906

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τρίτη 15 Φεβρουαρίου. Επειδή υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων, παρακαλώ τηλεφωνήστε εγκαίρως για να κλείσετε την θέση σας.

=======================================================================





Arcadians
Τετάρτη 9 Φεβρουαίου 2011

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.