WELCOME

Ο Νομός Αρκαδίας αποτελείται από τις επαρχίες Γορτυνίας -Κυνουρίας-Μαντινείας-Μεγαλοπόλεως.Έχει έκταση 4.419 τχ , 245 δημοτικά διαμερίσματα, 411 οικισμούς και 22 Δήμους .

Τραγικό ναυτικό ατύχημα στον Ατλαντικό Print

aegean_angel


Το δεξαμενόπλοιο Aegean Angel που φέρει Ελληνική σημαία και ανήκει στην εταιρεία Arcadia shipmanagement co ltd της οικογένειας Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου, είχε αποπλεύσει με πλήρες φορτίο από το Ταλίν της Εσθονίας για το Χιούστον του Τέξας, και βρισκόταν σε απόσταση 790 ν.μ. από το πλησιέστερο λιμάνι των Βερμούδων – όταν χτυπήθηκαν από κύμα και έχασαν την ζωή τους, οι δύο Έλληνες αξιωματικοί - ο πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός, ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο υποπλοίαρχος, Κύπριος στην καταγωγή – κατά την διάρκεια επιθεώρησης τους στο κατάστρωμα.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες στον τραυματία υποπλοίαρχο και δίδονται συνεχώς όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την περίθαλψή του σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό μέχρις ότου καταστεί δυνατή η μεταφορά του σε νοσοκομείο στην πλησιέστερη ακτή.

Το Aegean Angel ταξιδεύει για Βερμούδες και όταν φτάσει σε απόσταση 200 ναυτικών μιλίων τότε θα είναι εφικτή η αερομεταφορά του τραυματισμένου ναυτικού.

Το αρμόδιο υπουργείο ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εξωτερικών μέσω των Προξενικών Αρχών, για την παροχή κάθε αναγκαίας βοήθειας στους ναυτικούς του πλοίου, με έμφαση στην περίπτωση του τραυματία. καθώς και για την διευκόλυνση της παλιννόστησης των σορών των θανόντων.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων εκφράζει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

 

 

Arcadians
31 Δεκεμβρίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.