WELCOME

Ο Πλάτωνας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το χορό στους “Νόμους”,  και έδινε στον μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο το επίθετο “κεχορευκός”, ενώ τον αμόρφωτο τον ονόμαζε “αχόρευτο”

 

Επεισόδιο στην Ορκωμοσία Δήμου Γορτυνίας Print

Αναδημοσίευση σχετικού άρθρου από το Opsarion.gr
=========================================================   

Έγινε χθές Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 στην Δημητσάνα, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Γορτυνίας Γιάννη Σπ. Γιαννόπουλου και των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.                        

Την όμορφη εκδήλωση – την γιορτή αν θέλετε της Δημοκρατίας, αμαύρωσε ένα επεισόδιο – από αυτά που μας πάνε πίσω στους δύσκολους καιρούς. Πιο συγκεκριμένα:                      

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ζήτησε και έλαβε τον λόγο ο κύριος Φράγκος, δημοτικός σύμβουλος του νέου Δήμου Γορτυνίας και αρχηγός της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση που πρόσκειται στο Κ.Κ.Ε. – την ώρα εκείνη, ξαφνικά,  «διείσδυσε» στον χώρο της εκδήλωσης «ο σατανάς» (Αγιάννη μου σχώρα με) - και είπε πως κακώς την Ορκωμοσία την έκανε ο Δεσπότης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας – αφού δεν προκύπτει πουθενά από το Σύνταγμα κάτι τέτοιο.                           

Τι ήταν πάλι τούτο; Και ποιος είδε τον Δεσπότη μας και δεν τον φοβήθηκε που επανέλαβε την φράση – απευθυνόμενος προς τον κ. Φράγκο «να χαθείτε».                                        

Ταραχή μεγάλη στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Δημητσάνας, φωνές οργισμένες και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές μέχρι που «ο άθλιος σατανάς» βγήκε από την αίθουσα και τα πνεύματα κάπως ηρέμησαν.                                     

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος και ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσπάθησαν να καταλαγιάσουν τη συμφορά. Σε λόγο του στη συνέχεια ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος ενημέρωσε το ακροατήριο ότι από το Σύνταγμα δεν προβλέπεται η Ορκωμοσία από την εκκλησία αλλά και δεν της απαγορεύεται κάτι τέτοιο. Κάτι ας πούμε σαν εθιμικό δίκαιο.                                          

Με λίγα λόγια, όλοι δίκιο είχαν και ας λέγει άλλα το Σύνταγμα.                                        

Γιατί επέλεξε ο κύριος Φράγκος να ρίξει "λάδι στη φωτιά" παρουσία του Μητροπολίτη μας, είναι δικό του θέμα και δεν παρέκλινε ουδόλως από τις επιταγές του Συντάγματος. Είναι εκλεγμένος από την λαϊκή βούληση όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010.
Είχε κάθε δικαίωμα να επικαλεστεί τις διατάξεις του Συντάγματος και αυτό έπραξε.                                            

Ο Μητροπολίτης μας κ. Ιερεμίας, άξιος ποιμενάρχης μας – και όπως λένε οι γνωρίζοντες – επιτελεί σπουδαίο έργο στην Γορτυνία, δεν λειτούργησε με ηρεμία όπως επιβάλλει η θέση του. Ενήργησε παρορμητικά και η φράση που εκστόμισε: «να χαθείτε, να χαθείτε», δεν τίμησε την εκδήλωση στην οποία ήταν παρών.                                      

Δέσποτα, «ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν» έλεγε προ δεκάδων αιώνων ο Μέγας Σοφοκλής στην Αντιγόνη – δηλαδή – «γεννήθηκα για να αγαπώ και όχι να τρέφω μίση». Αν εσύ δεν μπορείς να συγχωρήσεις τον «αμαρτωλό» κύριο Φράγκο, ποιος άραγε θα το κάνει; Εμείς τα απολωλότα πρόβατα;     

Δείτε και το βίντεο με το επεισόδιο.                                       

Δείτε το τελευταίο βίντεο από το MEGA με τον Δεσπότη Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως. 

Arcadians

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.