WELCOME

Και ξαφνικά μπήκαν στον κύκλο οι Μαντινιείς. Κατόπιν σηκώθηκαν και μερικοί άλλοι από τους Αρκάδες, οι οποίοι αφού εξοπλίσθηκαν όσο μπορούσαν καλύτερα βάδιζαν με ρυθμό.
Ξενοφών

Κοκκινοράχη Αρκαδίας - επιστολές Print

Παρακάτω παραθέτουμε την επιστολή της κ. Διαμαντοπούλου στην εφημερίδα Γορτυνία και την δική μας απάντηση στην ίδια εφημερίδα, η οποία ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί. Ζητήθηκε και από το site του χωριού η δημοσίευση, αλλά δεν ήταν δυνατή όπως μας ενημέρωσαν λόγω του λαογραφικού του περιεχομένου.

Ευχαριστούμε για τον χώρο που μας διαθέτετε!

(αναδημοσίευση από την εφημερίδα «Γορτυνία)

Κε Καλύβα
Διάβασα στο τεύχος Ιουλίου της εφημερίδα σας (σελίδα 3 τίτλος: Η "ΓΟΡΤΥΝΙΑ" ΣΤΟ INTERNET-FACEBOOK) στη παράγραφο "ΚΟΚΚΙΝΟΡΑΧΗ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ" ότι: Παράλληλα οι δημιουργοί του παραθέτουν μια αναλυτική περιγραφή για την Κοκκινοράχη (Μπούζα με βάση τη παλιά ονομασία),για τις διαδρομές.........κλπ.

Έχω να σας επισημάνω το εξής: Οι δημιουργοί του γκρούπ δεν αναφέρουν την πηγή του δημοσιεύματος που είναι το site της Κοκκινοράχης (www.kokkinorachi.gr) ούτε τον κειμενογράφο. Το κείμενο δεν το συνέταξαν οι ίδιοι. Τους επισήμανε ο γιός μου (Aris Troupis) να το αναφέρουν, αφού τους έστειλε μπράβο για τη δημιουργία του γκρούπ και τον "έγραψαν" απατώντας ότι παραπέμπουν στη σελίδα, ότι να σταλθούν προσκλήσεις και άλλα...ακαταλαβίστικα. Φυσικά ο γιός μου δεν το συνέχισε.

Σας παρακαλώ πολύ, επειδή είστε δημοσιογράφος και ξέρετε πολύ καλά από πνευματική δημιουργία και μη σεβασμό σε αυτή από κάποιους να αποκαταστήσετε την αλήθεια. Εσείς δεν έχετε ουδεμία ευθύνη. Η ευθύνη ανήκει στους δημιουργούς του γκρουπ.

Αν μπείτε στο site www.kokkinorachi.gr  θα βρείτε το κείμενο καθώς και πολύ υλικό λαογραφικού κυρίως περιεχομένου όπου αρθρογραφώ κατά το μεγαλύτερο μέρος. Το κάνω από μεράκι και αγάπη για τον τόπο μου αλλά θέλω σεβασμό από κάποιους.


Κύριε Καλύβα,

Σας στέλνουμε προς απάντηση στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στο φύλλο Αυγ-Σεπτ 2010 στη σελίδα 10 η οποία υπογράφεται από την Κυρία Διαμαντοπούλου.

Στις 10 Ιουνίου 2010 δημιουργήσαμε ένα γκρούπ στο facebook με όνομα "Κοκκινοράχη Γορτυνίας". Όπως θα γνωρίζετε από τις αρχές του χρόνου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ιστοσελίδα του χωριού (www.kokkinorachi.gr) που αποτελεί μια προσεγμένη και αξιέπαινη δουλειά. Αν και το γκρούπ θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κανένα παραπάνω στοιχείο, απλά και μόνο με το όνομά του, θεωρήσαμε σκόπιμο να αναρτήσουμε επιλεγμένα άρθρα από το site προκειμένου να προβληθεί και αυτή η προσπάθεια. Γι' αυτό  το λόγο μάλιστα στην αρχική σελίδα αναγράφεται ξεκάθαρα πως τα άρθρα είναι επιλεγμένα από το συγκεκριμένο site και με ειδικό link  μπορούσε άμεσα κάποιος να το επισκεφτεί. Το μόνο που θα ήταν δυνατό να μας προσαφθεί είναι πως δεν αναφέραμε το όνομα της κειμενογράφου το οποίο όμως θα ήταν ευδιάκριτο στα 39 μόλις μέλη του γκρούπ αν επισκέπτονταν το site.

Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε πως το γκρούπ δεν φτιάχτηκε με καμία διάθεση προσωπικής ανάδειξης και χωρίς ίχνος εμπάθειας προς τους συμπατριώτες μας. Μοναδικό μας ανιδιοτελές κίνητρο ήταν το χωριό μας να αποκτήσει υπόσταση και στο facebook βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια ανάδειξής του.

Φυσικά θεωρούμε ανούσια μια κατά τη γνώμη μας τόσο απλή διαφωνία να λύνεται δημόσια. Υποθέτουμε πως θα ήταν όλα πιο εύκολα αν οποιοσδήποτε θεωρούσε πως κάναμε κάτι που τον έθιξε να το έλυνε κατ' ιδίαν. Αναγκαζόμαστε δυστυχώς να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο, για να αποσαφηνιστούν τυχόν παρανοήσεις.

Κλείνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας που οι ίδιοι οι συμπατριώτες μας, μας οδηγούν στο να χάσουμε την διάθεσή μας για οποιαδήποτε συμμετοχή στα δρώμενα του χωριού. Γι' αυτό το λόγο από την επόμενη μάλιστα της δημοσίευσης του άρθρου το γκρουπ θα πάψει να λειτουργεί, για να μπορεί ελεύθερα όποιος θελήσει να δημιουργήσει ένα καινούργιο περισσότερο "νομότυπο" από το δικό μας.

Ευχόμαστε να μην χρειαστεί να σπαταληθεί άλλο μελάνι σε τούτη εδώ την εφημερίδα για να δημοσιευτούν γεγονότα όπως αυτό αλλά μόνο για να γνωστοποιηθούν κινήσεις ομοψυχίας και ομοιογένειας, τις οποίες με όλη μας την διάθεση θα χειροκροτήσουμε.


Ευχαριστούμε

Θανόπουλος Κώστας
Θανοπούλου Δήμητρα
Θανοπούλου Γιώτα

==============================================================

Σημείωση της σελίδας μας
Μας ζητήθηκε από τους υπογράφοντες την επιστολή, να κάνουμε την ανωτέρω δημοσίευση διότι η εφημερίδα «Γορτυνία» του αγαπητού μας Κώστα Καλύβα – λόγω της πληρότητας της ύλης της, θα δημοσίευε την παρούσα επιστολή τον Ιανουάριο του 2011.

Ζητήσαμε από τους υπογράφοντες την επιστολή – απάντηση, να μας δώσουν προς δημοσίευση και την επιστολή της κ. Μαρίνας Διαμαντοπούλου Τρουπή, ώστε ο αναγνώστης να έχει πλήρη εικόνα αφενός και αφετέρου διότι για λόγους δεοντολογικούς και μόνο, έπρεπε να υπήρχαν αναρτημένες και οι δύο επιστολές. Και πράγματι έτσι έπραξαν.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η σελίδα μας, δεν προτίθεται να δημοσιεύσει άλλες απαντητικές επιστολές όπως και αν προκύψουν, από καμία πλευρά.

 

 

Arcadians
Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.