WELCOME
"Οι Έλληνες της Κύπρου συγγενεύουσιν εξ' αίματος μετά των Αρκάδων. Οι Κύπριοι είμεθα υπερήφανοι δια τους τοιούτους προγόνους μας"

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος
Δήλωση Γιάννη Γιαννόπουλου – Υποψηφίου Δημάρχου Γορτυνίας Print

Ο υποψήφιος δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, με αφορμή την απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου κατά την προεκλογική περίοδο και τις διάφορες παρασκηνιακές κινήσεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Απομένουν μόλις δύο μήνες μέχρι τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών που θα κληθούν να υλοποιήσουν τον "Καλλικράτη". Τη μεταρρύθμιση που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για το συμφέρον της Γορτυνίας μας. Να εντοπίσουμε τις αδυναμίες και να εκμεταλλευθούμε τις καινοτομίες του νέου θεσμού, ώστε να μήν αφήσουμε άλλη μια ευκαιρία να χαθεί. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ειλικρινής διαβούλευση με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η κοινωνική συναίνεση δέν επιτυγχάνεται με κλειστές συσκέψεις, ούτε με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Οι άνθρωποι που πρωτοστάτησαν και συνέπραξαν στην λανθασμένη και ανιστόρητη χωροθέτηση της Γορτυνίας σε ένα δήμο, είναι οι ίδιοι που σήμερα αποφασίζουν και κατανέμουν τους ρόλους για τη νέα δημοτική αρχή. Μαζί με κάποιους που μέχρι χτες παρουσιάζονταν ως δήθεν επικριτές τους. Πίσω από την πλάτη των πολιτών, επιζητούν την κομματική νομιμοποίηση για να καλύψουν τις δικές τους προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις, παραμερίζοντας το συμφέρον του τόπου και των κατοίκων του.

Η αντιστροφή του κλίματος απαισιοδοξίας και της αίσθησης εγκατάλειψης μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την συμμετοχή και την ενεργοποίηση των δημοτών. Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μας καταθέσαμε και τις βασικές αρχές του προγράμματός μας, δεσμευόμενοι για τις προτεραιότητές μας, αλλά και για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας, κοντά στον πολίτη. Με την βεβαιότητα ότι η κοινωνία θα καταδικάσει τις νοοτροπίες και τις συμπεριφορές που μας καθηλώνουν στο παρελθόν και θα δείξει το δρόμο σε ένα πιο ελπιδοφόρο αύριο, καλούμε τους συμπολίτες μας να εκφράσουν τις απόψεις τους. Μαζί θα χαράξουμε την πορεία για την ανάπτυξη της Γορτυνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και με επίκεντρο τον άνθρωπο.

 =================================================================

Arcadians
2 Σεπτεμβρίου 2010

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.