WELCOME
"Δημητράκη.
Εκάμαμε πλέον τα μάτια προσμένοντάς σας. Αδελφέ, κινήσου και βάλε μπροστά όλους τους επαρχιώτας και έλα. 24 Μαρτίου 1824. Εκ Τριπόλ."
Θ.Κολοκοτρώνης
Αττικό Ωδείο Τρίπολης - Δελτίο Τύπου Print

ΑΤΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
www.attikoodeiotripolis.gr
28ης Οκτωβρίου 18, Tel.-Fax.2710223832
Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιώργος Κατραλής


                                                                Δελτίο Τύπου


Μεγάλη υπαίθρια Συναυλία οργανώνει το  Κέντρο Καλλιτεχνικής Πράξης του Δήμου Τρίπολης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010, στις 9:00 το βράδυ με την μπάντα rock του Αττικού Ωδείου Τρίπολης Malfunction (Μαλφάνξιον). Η καλλιτεχνική και οργανωτική επιμέλεια είναι  του Γιώργου Κατραλή και η μουσική επιμέλεια, οι διασκευές και η ενορχήστρωση του Γιώργου Παναγιωτόπουλου.
 
Παίρνουν μέρος:
Πλήκτρα: Ιάσονας Μήτσιος, Ηλεκτρικό μπάσο: Αντώνης Μητρόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Δημήτρης Σαραντόπουλος, Τύμπανα: Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Τραγούδι: Ανδρέας Κουρέτας, Κατερίνα Σκλεπέτα

Στην ιστοσελίδα του Ωδείου www.attikoodeiotripolis.gr υπάρχουν πολλά βίντεο του συγκροτήματος τόσο στη κεντρική σελίδα όσο και στο μενού φωτογραφίες-βίντεο

Παρουσίαση της ορχήστρας rock  Malfunction

Μετά από δεκαετή διαδρομή στην έρευνα και ερμηνεία του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με τη θρυλική «Ομάδα Ελληνικής μουσικής», που έχει στο ενεργητικό της  εκατοντάδες πρωτότυπες διασκευές και ενορχηστρώσεις, το Αττικό Ωδείο «συναίνεσε» στην αλλαγή σελίδας δημιουργώντας  το rock συγκρότημα Malfunction. Με αυτό τον τρόπο ικανοποίησε το αίτημα των νεαρών σπουδαστών του για καλλιτεχνική δράση ανάλογη με τη νεανική κουλτούρα έκφρασης, τις προσωπικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες και προσδοκίες τους.

Η «Ομάδα Ελληνικής μουσικής» αποτελούσε για πολλά χρόνια το μοναδικό επαγγελματικό συγκρότημα της πόλης,  έχοντας στο ενεργητικό της τριάντα αξέχαστες συναυλίες (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα),  με αφιερώματα στους μεγάλους συνθέτες και ποιητές (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Μ. Λοΐζο, Δ. Σαββόπουλο, Γ. Μαρκόπουλο Οδυσσέα Ελύτη κ.λπ). Είναι γεγονός ότι το φιλόμουσο κοινό της πόλης και του Ωδείου αγάπησε  με πάθος αυτή την Ομάδα και σε κάθε εμφάνισή της επικρατούσε το αδιαχώρητο. Ευελπιστούμε στην επεμφάνισή της όταν οι συνθήκες και η δυναμική των πραγμάτων το επιτρέψουν, για ένα δεύτερο κύκλο αντάξιο του πρώτου.
 
Το rock συγκρότημα Malfunction είναι δημιούργημα του καθηγητή του Αττικού Ωδείου Τρίπολης Γιώργου Παναγιωτόπουλου, σπεσιαλίστα στην οργάνωση rock σχημάτων και  βαθύ γνώστη της rock και jazz μουσικής. Δεξιοτέχνης ο ίδιος στο πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και τύμπανα, ανέλαβε προικισμένους σπουδαστές του Ωδείου με κλασικές σπουδές και παιδεία να τους διδάξει τη rock μουσική με το  θεωρητικό υπόβαθρο που τη συνοδεύει. Όλα τα κομμάτια της συναυλίας (επιτυχίες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο) είναι σε δικές του πρωτοποριακές διασκευές και ενορχηστρώσεις. Το συγκρότημα από την επόμενη χρονιά θα εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και άλλες πόλεις και θα ακολουθήσει μια ανεξάρτητη επαγγελματική και καλλιτεχνική πορεία. Το Αττικό Ωδείο  ευνοεί και προωθεί από την ίδρυσή του την δημιουργία μουσικών σχημάτων στο χώρο του  και την μετέπειτα εξέλιξή τους.
 
Μια rock συναυλία αποτελεί ταυτόχρονα  προσκλητήριο εκτόνωσης για τους νέους. Είναι μια λανθασμένη αντίληψη που αποκλείει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ακροατές από την  παρακολούθησή της. Στη δική μας ορχήστρα  θα υπάρχει υψηλό μουσικό ενδιαφέρον για κάθε ακροατή, αφού συνυπάρχουν αρμονικά ο αυτοσχεδιασμός, το αυθεντικό ύφος και η δεξιοτεχνική ικανότητα των μελών της ορχήστρας. Σας περιμένουμε στον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010, στις 9:00 το βράδυ να ξεχάσουμε για λίγο την οικονομική κρίση και να ενισχύσουμε την καλλιτεχνική αφετηρία ενός αρκαδικού  συγκροτήματος με μεγάλες προοπτικές για το μέλλον.


Γιώργος Κατραλής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αττικού Ωδείου

===============================================Arcadians
Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.