WELCOME
Το Λεωνίδιο μνημονεύεται πρώτη φορά σ' ενα Χρυσόβουλο του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου με χρονολογία 1293. Σε αυτό αναφέρεται ο ναός του Αγίου Λεωνίδου στη Πλάκα.
Αρκαδία Χαίρε - Η προϊστορική Αρκαδία - Παρουσίαση βιβλίου Print

«Η Αρκαδία κιβωτός της ιστορίας της καταγωγής των Ελλήνων»

«μέσα από το βιβλίο «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ – Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ μέσα από τις παραδόσεις, τους μύθους και τις ιστορικές πηγές»

Το ότι «η Αρκαδία είναι η κιβωτός της ιστορίας της καταγωγής των Ελλήνων» και ότι όλοι είναι  Αρκάδες, είτε από καταγωγή είτε από παιδεία, πιστοποιείται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «ΑΡΚΑΔΙΑ ΧΑΙΡΕ - Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΗ ΑΡΚΑΔΙΑ μέσα από τις παραδόσεις, τους μύθους και τις ιστορικές πηγές» του συγγραφέα Μαρίνου Γιάννη Βόμβα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλόπολης, ως «αντίβαρο» σε μια εποχή όπως η σημερινή που χαρακτηρίζεται από ανατροπή των ηθικών αξιών, όπως τόνισε ο εκδότης της εφημερίδας ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ Κώστας Φίλανδρος στο χαιρετισμό του.

Την έκδοση χαιρέτησαν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στο βιβλίο αποδεικνύεται πως τα αρκαδικά φύλλα είναι διάδοχοι των αρχαίων Ελλήνων χωρίς να υπάρξει ενδιάμεση κατάσταση» (Παναγιώτης Μπούρας Δήμαρχος Μεγαλόπολης) και ότι «αποτελεί πνευματική παρακαταθήκη και σημαντική βοήθεια για να γνωρίσουν οι Αρκάδες τον τόπο τους» (Κων/νος Γαλάνης διευθυντής του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης).

Ο συγγραφέας Μαρίνος Γιάννη Βόμβας αναφέρθηκε στις επί δεκαετίες έρευνές του για την Αρκαδία μέσα από σπάνια ιστορικά βιβλία και κατέληξε λέγοντας ότι «η ιστορία της Αρκαδίας έχει συμβάλει στη ιστορία της ζωής και στον πολιτισμό».

Το  βιβλίο εμπεριέχει γνώση, έρευνα και ορθή αξιολόγηση των πηγών που είναι πολλές και από διαφορετικές χρονικά περιόδους, και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι «η Αρκαδία είναι η κιβωτός σωτηρίας της καταγωγής των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης Δημήτρης Κωστόγιαννης.

Ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρος Μπένος είπε ότι είναι ένα βιβλίο που προέκυψε μετά από επίπονη πολύχρονη εργασία, έχει ιστορική και φιλολογική αξία, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε  επιμέρους στοιχεία που αναφέρονται στο μύθο «μέσω του οποίου μεταφέρεται η ιστορική αλήθεια».

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο μύθο – ως στοιχείο της παράδοσης - ο οποίος αναδεικνύει την ιστορική αλήθεια, και ιδιαίτερα στον αρκαδικό μύθο, για τον οποίο είπε πως «το ζητούμενο είναι όλοι οι μελετητές να τον κατανοήσουν, αφού γεννάει ανθρώπους και θεούς».

===========================================================

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ (210-9311183). Θα το βρείτε στα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών (διανομή ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΑΕ, Ιπποκράτους 10 - Αθήνα, τηλ.210-3607876) και στα βιβλιοπωλεία της Μεγαλόπολης και της Τρίπολης. Στις υπόλοιπες πόλεις ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία να σας το φέρουν.

============================================================

Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης.

ar_1

ar_2

ar_3

ar_4

ar_5

ar_6

ar_7

ar_8 

 

Arcadians
Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.