WELCOME

Η επιστροφή στην Αρκαδία, στην αγκαλιά της φύσης που γαληνεύει και ισορροπεί, δεν είναι μια νεφελώδης αποστροφή των ουτοπιστών, αλλά μια αναγκαία στροφή, ένα καταφύγιο ελεύθερης ανάσας.

Δημοτικές εκλογές - Γορτυνία - Δελτίο Τύπου Print

Πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Γορτυνίας

Παρά τις εξαγγελίες για σεβασμό και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία διαμόρφωσης του νέου χάρτη αλλά και των αρμοδιοτήτων Α’ και Β’ βαθμού αυτοδιοίκησης, ο «Καλλικράτης» ψηφίστηκε ως αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τις αγορές κυρίαρχες στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. Έτσι λοιπόν συνδέθηκε άμεσα ως μέτρο που απαντά στα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και του δημοσιονομικού χρέους και όχι ως αυτοδιοικητικός θεσμός.

Η διαβούλευση με τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα έγινε «διαδούλευση». Η άμεση δημοκρατία και η δυνατότητα του πολίτη να διεισδύει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων φιλτράρεται και μετατρέπεται σε αντιπροσωπευτική. Το εκλογικό σύστημα εξυπηρετεί τον αποκλεισμό των αυτοδιοικητικών παρεμβάσεων και ενισχύει το υπάρχον πολιτικό σύστημα. Ουσιαστικά καταργείται η αυτοδιοίκηση και στη θέση της δημιουργούνται διοικητικές περιφέρειες που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των αναγκών της κεντρικής διοίκησης.

Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα με την περικοπή κοινωνικών πόρων και κατακτήσεων, μείωση των κρατικών επενδύσεων, διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας με τα άδικα, σκληρά, μονόπλευρα και αντιαναποτελεσματικά μέτρα, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω υποβάθμιση των όρων διαβίωσης στην περιοχή μας και στον αφανισμό των χωριών μας οικονομικά και κοινωνικά.

Μπροστά σ’ αυτή την πραγματικότητα χρειάζονται δυνάμεις πολιτικές και κοινωνικές με ήθος και κύρος που στην πράξη θα υπερασπιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση και θα πάρουν πρωτοβουλίες για την ανατροπή των αντικοινωνικών και άδικων μέτρων και θα χαράξουν μια διαφορετική πορεία μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης και αναγέννησης της Γορτυνίας.

Ενισχύοντας την άμεση δημοκρατία με λαϊκές συνελεύσεις ανά χωριό:

--  Με προϋπολογισμό που θα φέρει τη σφραγίδα της συμμετοχής των πολιτών.
--  Με κοινωνικά προτάγματα και ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης.
--  Με σεβασμό στο περιβάλλον.
--  Με ανάδειξη και διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου.
--  Με τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
--  Με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των νέων στη μόρφωση, στη δουλειά, στην ασφάλιση, στον πολιτισμό.
--  Με την ανάπτυξη της περιοχής από τους κατοίκους για τους κατοίκους.
--  Με ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
--  Με τη δημιουργία προϋποθέσεων για τη δημιουργική και κοινωνική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου
--  Με την καθημερινή διευκόλυνση, μέσω υποδομών, των πολιτών στις επαγγελματικές τους ανάγκες.

Ουσιαστικά χρειάζεται στο προσκήνιο να έρθουν νέες δυνάμεις και άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τη σημερινή πραγματικότητα.

Καλούμε όσους και όσες πιστεύουν στην ανάγκη όλα τα παραπάνω να πάρουν σάρκα και οστά, μέσα από το όραμα μιας αναγεννημένης και σύγχρονης Γορτυνίας, να συστρατευτούμε για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου σχεδίου και να υποδείξουμε μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες τους ανθρώπους που θα αναλάβουν να το υπερασπιστούν, να το εκπροσωπήσουν και υλοποιήσουν.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης στη Γορτυνία.

Υπεύθυνος Πέτρος Ζούνης, δημοτικός σύμβουλος Τροπαίων
Επικοινωνία:
Τηλ: 6974/35.99.83
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view itArcadians
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.