WELCOME
Τα απαραίτητα σε κάθε στάνη είναι, τα καπόρια, οι καρδάρες, ο τρίφτης, η κάδη, ο δάρτης, το λεβέτι, η τσαντήλα και η βαρέλλα για το νερό.
Δημοτικές εκλογές - μικροπολιτικά ... Print

Όταν «γεννήθηκε ο Καποδίστριας», πολλοί ήσαν εκείνοι που μιλούσαν για τις ατέλειες του Νόμου και έλεγαν πως θα έλθει και ο «Καποδίστριας 2». Δεν ήλθε ο δεύτερος Καποδίστριας αλλά προέκυψε ο «Καλλικράτης ο πρώτος», για να μας δείξει την μεγάλη αποτυχία του «μεγάλου εγχειρήματος», «της βαθιάς τομής» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση – η μαύρη τρύπα του δημόσιου χρήματος, το έκτρωμα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, χρειάζεται πράγματι βαθιά τομή. Αν ο «Καλλικράτης» θα καταφέρει να βγάλει από τον βούρκο το έκτρωμα αυτό, θα το δείξει ο χρόνος.

Στην Αρκαδία πέντε νέοι μεγάλοι Δήμοι ψάχνουν εκείνους τους ανθρώπους που θα φέρουν την μεγάλη ανατροπή. Όμως, όταν τα ίδια πρόσωπα που γνωρίσαμε από την πολιτική ζωή της Αρκαδίας τα τελευταία χρόνια, θέλουν να εμπλακούν και πάλι στο «νέο στοίχημα», τότε, οι ελπίδες για πραγματική αλλαγή ελαχιστοποιούνται.

Στην περίοδο του «Καποδίστρια» υπήρξαν ασφαλώς και πετυχημένοι Δήμαρχοι, τίμιοι, εργατικοί, με μεγάλο έργο. Προφανές είναι ότι αυτοί οι Δήμαρχοι θα επιδιώξουν να δηλώσουν παρόντες στα νέα δεδομένα όπως αυτά προέκυψαν – με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε – με την απουσία των δημοκρατικών διαδικασιών που όλως τυχαίως όλοι μιλούν γι’ αυτές.

Για την Τρίπολη πολλοί είναι αυτοί που ελπίζουν να «ζητήσουν» την ψήφο του κόσμου αλλά όπως μέχρι σήμερα διαφαίνεται, οι ικανοί είναι ελάχιστοι. Ξεχωρίζει το όνομα του Λαμπρόπουλου και το μεγάλο αουτσάιντερ της «τρόικας» Καβουρίνος – Ψυχάρης – Κατσαφάνας, οι περιφερειακοί πετυχημένοι Δήμαρχοι που ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον μεγάλο Δήμο της Αρκαδίας.

Η μεγάλη μάχη όμως θα δοθεί στην «δυσαρεστημένη» Γορτυνία που αγνοήθηκαν «αι βουλαί της» και αντί για δύο Δήμους αντίκρισαν τον Δήμο Γορτυνίας. Εκείνοι που έχουν δηλώσει την κάθοδο τους μέχρι σήμερα, είναι ο Γιάννης Γιαννόπουλος από Τρόπαια (πολιτευτής ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και νομαρχιακός σύμβουλος), το πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και πρώην ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Παρασκευόπουλος από το Καλλιάνι, η ομάδα των ανεξάρτητων με τον Κώστα Κουντάνη – πρώην Δήμαρχο Βυτίνας, και οι Γαβράς (από Λουτρά Ηραίας) και Κάλας (από Δημητσάνα) που έσπευσαν να καταθέσουν στην νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας αίτημα για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ !!

Για τους δύο τελευταίους δεν γεννάται καν θέμα καθόδου των στις εκλογές σαν επικεφαλείς συνδυασμών, αλλά δηλώνουν παρόντες προφανώς για συμμετοχή σε ψηφοδέλτια.

Εκείνος που θεωρείται «βέβαιος» επίσης, είναι ο Αποσκίτης (από Κοντοβάζαινα). Ακούγεται και το όνομα του Σπύρου Μαλεβίτη (πρώην Δήμαρχος Δημητσάνας) με μεγάλο έργο στο ενεργητικό του. Ο Μαλεβίτης όμως ακούγεται από διάφορους κύκλους και για τον Δήμο της Τρίπολης.

Για την Γορτυνία το μεγάλο ερωτηματικό τη στιγμή αυτή είναι ο Γιώργος Μπαρούτσας (Δήμαρχος Τρικολώνων και πρόεδρος της ΤΕΔΚΑ) με σπουδαίο έργο στη θητεία του. Από το περιβάλλον του δεν υπάρχουν διαρροές για τα τελικά του σχέδια που πιστεύουμε όμως ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν και επίσημα.

Ένα όνομα που ακούγεται επίσης για να εκπροσωπήσει την δεξιά παράταξη στην Γορτυνία, είναι αυτό του Σταύρου Χριστόπουλου (Δήμαρχος Ηραίας), που οι διασυνδέσεις και οι καλές του σχέσεις απλώνονται σε ολόκληρη την Γορτυνία.

Ακούγονται ασφαλώς και άλλα ονόματα όπως του Κώστα Γιαβρούμη (νομαρχιακός σύμβουλος) και του Σακελλαρίου (Δήμαρχος Βυτίνας) που όμως δεν θα έχουν μέλλον.

Για την Μεγαλόπολη τα πράγματα κυλούν στα γνωστά ονόματα του Γιάννη Φουσέκη (Δήμαρχος Φαλαισίας) και του Μιχόπουλου (Δήμαρχος Γόρτυνος), αλλά και στον Δήμο Μεγαλόπολης ακόμα όλα είναι ρευστά.

Για τους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας θα κάνουμε ξεχωριστό ρεπορτάζ σε μερικές ημέρες.

 

Arcadians
Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.