WELCOME
Κατά το σχέδιο του Jean Goppin  "Διανομή του Μορέως" το 1630 μ.χ ο Πάπας θα λάμβανε τη μισή Αρκαδία και την υπόλοιπη οι Δούκες της Μοδένας και της Πάρμας !! 
Αρκάδες κ Κορίνθιοι στο φαράγγι του Λούσιου Print

Την Κυριακή στις 20 Ιουνίου

Πεζοπορία Κορινθίων & Αρκάδων Ηραιατών στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού  

Η συμμετοχή μελών  και φίλων του Συλλόγου Ηραιατών Κορινθίας,  στο - επικολυρικό οδοιπορικό - που γέμισε ζωή τα μυθικά περάσματα του Πάνα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η επίσκεψη του  μωσαϊκού  ηλικιών,  με   κυρίαρχο στοιχείο  τη μαζική συμμετοχή των νέων στον «ποιητή»  Λούσιο  ποταμό,  μαζί  με την ιερότητα των μονών,  της φύσης  και των  αρχαιοτήτων,   μας πρόσφερε την  αυθεντική  αρχέτυπη αισθητική συγκίνηση. Συνοδοιπόροι  μας, οι   αχτίνες του ήλιου, οι κατάβαθες φωνές του δάσους, ο  χρόνος - Κρόνος, η  ιστορία, το Θείο  και οι πρόγονοι. Έγινε ένας  έξοχος συγκερασμός φυσικών και πνευματικών διεργασιών. 

Μπήκαμε  σε έναν κόσμο παρτιτούρας που  τα πλάσματα ήταν  οι νότες του, οι νότες που ενορχήστρωσαν  την συλλογική αρμονία, γιατί όλοι  σεβαστήκαμε τον συνοδοιπόρο μας,  τη μάνα φύση,  που άκουγε  στοργικά τους  μύχιους ψιθύρους -επιστροφής - της ψυχής μας, στην γενέτειρα αρκαδική γη.

Στις πέτρινες πολιτείες της ορεινής Αρκαδίας, στην Δημητσάνα την Στεμνίτσα και την Καρύταινα, προίκα του μεταβυζαντινού λαϊκού πολιτισμού στην Πελοπόννησο, δοκιμάσαμε υπέροχες  γεύσεις απ’ τα βάθη της παράδοσης.

Το Δ.Σ. του  Πολιτιστικού  Συλλόγου  Ηραιατών  Νομού Κορινθίας, ευχαριστεί  τα μέλη και τους φίλους  που συμμετείχαν.



Παναγιώτης Μακρής
Πρόεδρος Συλλόγου Ηραιατών Κορινθίας


==================================================================
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

lous_1

lous_2

lous_3

lous_4

lous_5

lous_6


Arcadians
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.