WELCOME

Ο Νομός Αρκαδίας αποτελείται από τις επαρχίες Γορτυνίας -Κυνουρίας-Μαντινείας-Μεγαλοπόλεως.Έχει έκταση 4.419 τχ , 245 δημοτικά διαμερίσματα, 411 οικισμούς και 22 Δήμους .

Αρκαδία - Καλλικράτης - οι πρώτες αντιδράσεις Print

Το κείμενο που ακολουθεί μας ήλθε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναδημοσίευση.

=========================================================

Από Νότιας Κυνουρίας, Λεωνιδίου; Όχι βέβαια! Θα το αφήσουμε να περάσει;

Αγαπητοί Τυριώτες και Τυριώτισες χθες δημοσιεύθηκε η τελευταία πρόταση στη βουλή για το σχέδιο Καλλικράτης ενώ σε όλες τις προτάσεις η ονομασία του ενιαίου δήμου Τυρού Λεωνιδίου Κοσμά ήταν Νότιας Κυνουρίας ξαφνικά εμφανίστηκε με την ονομασία Δήμος Λεωνιδίου ποιος το έκανε άραγε...

Γιατί σε όλοι την χώρα και στην Αρκαδία δίνονται ονόματα ιστορικά η τα ονόματα των πρώην επαρχιών στους νέους δήμους και σε αυτόν όχι.

Εμείς ως Τυρός δεν έχουμε ιστορία?Ίσως και πολύ περισσότερη και παλαιότερη στην επαρχία μας.

Το όνομα Τυρός υπάρχει 2500 χρόνια και θα υπάρχει όσο υπάρχει ζωή σε αυτό το κόσμο, εμείς είμαστε Κυνουριάτες είμαστε Τσάκωνες δεν υπήρξαμε ποτέ Λεωνιδείς, ας καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είμαστε υποτακτικά τους και ούτε πρόκειται να γίνουμε,οι εποχές που κάποιοι  μας εξουσίαζαν λόγω και της δικής μας άγνοιας " ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ".

Δεν έχουμε πρόβλημα με τους συμπαθείς μας γείτονες και συγγενείς, δεν αντιδράσαμε για την έδρα του νέου δήμου εφόσον γίνουν δύο στη Κυνουρία γιατί γνωρίζουμε ποιο είναι το λογικό αλλά πατριώτες και πατριώτισες θίγονται τα ιερά και τα όσια μας δεν πρέπει με τίποτα να το ανεχθούμε.

Δεν θα περάσει ποτέ αυτή η ονομασία

Οι αντιδράσεις μας θα είναι δυναμικές ας το καταλάβουν όλοι τους Ραγκούσηδες  οι βουλευτάδες μας και Σία αλλά  και οι αφανείς της υπόθεσης αυτής..

========================================================== 

Arcadians
Κυριακή 16 Μαΐου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.