WELCOME
Στο "Λήνο των Κολοκοτρωναίων" που βρίσκεται κοντά στη Μονή Αιμυαλών σκοτώθηκαν το 1806 οι συγγενείς του Κολοκοτρώνη προδομένοι από ένα καλόγερο. Οι Τούρκοι για να τους υποχρεώσουν σε έξοδο, έριξαν θειάφι στο πατητήρι της Μονής.
Νόμος "Καλλικράτης" για την Αρκαδία Print

Οι διαβουλεύσεις για τον «Καλλικράτη» στην Αρκαδία, συγκλίνουν στην δημιουργία τεσσάρων (4) Δήμων στην θέση των πάλαι ποτέ Επαρχιών.

Η τελική πρόταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:
Δημιουργία των Δήμων Μαντίνειας, Μεγαλόπολης, Κυνουρίας και Γορτυνίας. Με αντίστοιχες έδρες την Τρίπολη, την Μεγαλόπολη, το Λεωνίδιο και την Βυτίνα.

Η επιθυμία μικροπολιτικών απόψεων που ήθελαν στην Αρκαδία έξι ή επτά δήμους, δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση στα υψηλά κλιμάκια.

Το «μάθημα του Καποδίστρια» που οδήγησε στον αχταρμά 22 Δήμων στην Αρκαδία με κριτήρια κομματικά, φίλια, ιστορικά, δεν θα επαναληφθεί ευτυχώς.

Η τελική αυτή πρόταση, βέβαιο είναι ότι θα συναντήσει αντιδράσεις από τους ίδιους κύκλους που συντηρούν μικρο τοπικισμούς. Αλλοίμονο όμως αν σταθούμε σε παρωχημένες αντιλήψεις που οδήγησαν την Αρκαδία στην παρακμή.

 

Arcadians
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010  

 
© 2025 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.