WELCOME

Και ξαφνικά μπήκαν στον κύκλο οι Μαντινιείς. Κατόπιν σηκώθηκαν και μερικοί άλλοι από τους Αρκάδες, οι οποίοι αφού εξοπλίσθηκαν όσο μπορούσαν καλύτερα βάδιζαν με ρυθμό.
Ξενοφών

Θέατρο - "Άννα 11/Μ" - Δελτίο Τύπου Print

Πάλομα Πεδρέρο – Άννα 11/Μ

Μαδρίτη.  Τρεις  Άννες.  Ερωμένη, σύζυγος και μητέρα  αναζητούν τον Άνχελ. Ο Άνχελ δεν απαντάει στο κινητό του τηλέφωνο. Γιατί ο Άνχελ ταξιδεύει με το τρένο προς Ατότσα. Είναι 11 Μαρτίου του 2004 και στις 7.39 το ρολόι στο σιδηροδρομικό σταθμό της Ατότσα παγώνει από τις εκρήξεις. Η «11η  Σεπτεμβρίου της Ευρώπης» μόλις ξεκίνησε.

Η «Μηχανή Τέχνης» επιστρέφει στην Αθήνα και παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το  έργο της Παλόμα Πεδρέρο «Άννα, 11/Μ».Τρεις μονόλογοι γυναικών για έναν άνθρωπο, που η τύχη του αγνοείται. Έναν άνθρωπο που ξεκίνησε όπως κάθε πρωί να πάει στην δουλειά του αλλά βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας.

Αποφεύγοντας οποιοδήποτε τετριμμένο μελό η Παλόμα Πεδρέρο μας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα εκείνων των ωρών που αναστάτωσαν την Μαδρίτη. Επικεντρώνεται στην γυναίκα. Η « ΆΝΝΑ 11/Μ»  είναι κάθε γυναίκα που είχε κάποιον δικό της άντρα μέσα στα τρένα που εξερράγησαν στους  τρεις σταθμούς της Μαδρίτης, είτε ως ερωμένη, είτε ως σύζυγος, είτε ως μητέρα. Ένα έργο που πραγματεύεται την αλληλεγγύη των ανθρώπων απέναντι στην  τυφλή βία της τρομοκρατίας.

Πέρα από το ίδιο το έργο της Παλόμα Πεδρέρο, η παράσταση βασίζεται σε μαρτυρίες επιζώντων από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μαδρίτη .Ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί της παράστασης δημιούργησαν ένα επιπλέον κείμενο   πάνω σε ντοκουμέντα   ανθρώπων που την ώρα των εκρήξεων βρίσκονταν μέσα στα τρένα.

Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία: Χρήστος Στρέπκος
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ –Δημήτρης Ψαρράς
Κοστούμια: Celebrity Skin
Μουσική: Δημήτρης Καραλής
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταύρος  Κολοκούρης

Πρωταγωνιστούν:
Ντέπυ Πάγκα
Νατάσσα Νταϊλιάνη
Χριστίνα Σκάζα

Πολυχώρος  «Pantou»
 (Καραϊσκάκη 28,Ψυρρή,τηλ 2103314601-2)

Πρεμιέρα 3 Φεβρουαρίου
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη
Ώρα έναρξης 21.15
Τιμή εισιτηρίου 15є, 10є (φοιτητικό)

xristina_skaza

ntepi_pagka

natassa_ntaliani


Arcadians
Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.