WELCOME

Ο Πλάτωνας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το χορό στους “Νόμους”,  και έδινε στον μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο το επίθετο “κεχορευκός”, ενώ τον αμόρφωτο τον ονόμαζε “αχόρευτο”

 

Τάσος Γριτσόπουλος - ένα χρόνο μετά ... Print

Ο Τάσος Γριτσόπουλος απεβίωσε τον Δεκέμβριο του 2008.

         Ένα χρόνο μετά την μεγάλη του απουσία, η Εταιρεία Πελοποννησιακών Σπουδών - στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του για πάνω από τριάντα χρόνια δημιουργικής εργασίας και πνευματικού έργου, δεν αξιώθηκε να εκλέξει ένα προεδρείο ικανό να συνεχίσει την προσφορά της στην πνευματική ζωή του τόπου. Ένας χρόνος πέρασε και η Εταιρεία υπολειτουργεί. Ως πότε άραγε; Οφείλουμε όμως να δώσουμε συγχαρητήρια στην Γραμματέα της Εταιρείας Ιωάννα Γιανναροπούλου, που χάρη στη δική της ακούραστη προσπάθεια, η Εταιρεία στέκεται ακόμα όρθια.

         Το γνωστό «κανείς προφήτης δεν άγιασε στο τόπο του» βρίσκει απόλυτα την εφαρμογή του στην περίπτωση του Τάσου Γριτσόπουλου. Η γενέθλια γη, η Δημητσάνα, που τόσα πολλά της πρόσφερε με το έργο του, στέκεται ανήμπορη να προχωρήσει σε εκδηλώσεις που να τιμούν το όνομα του μεγάλου της τέκνου.

          Ο Δήμος Δημητσάνας αλλά και η Αδελφότητά της, πολλά θα μπορούσαν να είχαν σχεδιάσει, προγραμματίσει, υλοποιήσει, στη μνήμη μου. Δεν έπραξαν απολύτως τίποτα. Ανικανότητα; Αδιαφορία; Ασέβεια; Αγνωμοσύνη; Επιπολαιότητα; Ποιος ξέρει αλήθεια; Μπορεί τίποτα από τα παραπάνω να μην ισχύουν. Ίσως να μην πρόλαβαν, ίσως του χρόνου…..

          Για την Δημητσάνα, ελπίζουμε και ευχόμαστε, το 2010 να είναι χρόνος αφιερωμένος στο έργο του ανθρώπου που την τίμησε όσο άλλος κανείς τα τελευταία εκατό χρόνια, στον Τάσο Γριτσόπουλο.

Το βιογραφικό του   

 

Arcadians
Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2009

  

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.