WELCOME
" Η δε Πυθίη εκέλευε εκ Μαντινέης της Αρκάδων καταρτιστήρα αγαγέσθαι. Αίτεον ών οι Κυρηναίοι και οι Μαντινέες έδωσαν άνδρα των αστών δοκιμώτατον, τώ ούνομα ήν Δημώναξ "
Ηρόδοτος
Ειρήνη Γκόνου - Έκθεση ζωγραφικής στο Λεβίδι Print

Εγκαίνια: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009
Διάρκεια έκθεσης : 20 Δεκεμβρίου 2009 – 15 Μαρτίου 2010 

Το Αρκαδικό Μουσείο Τέχνης και Ιστορίας φιλοξενεί την έκθεση της Ειρήνης Γκόνου και του Μίλτου Παντελιά με θέμα

“Arcadia, in situ” είναι μία εικαστική περιήγηση στους μύθους της Αρκαδίας, στα βήματα του Παυσανία, των δύο εικαστικών καλλιτεχνών της Ειρήνης Γκόνου, από τον χώρο της γλυπτικής και του Μίλτου Παντελιά, από τον χώρο της ζωγραφικής, που δούλεψαν παράλληλα, ανταλλάσοντας ιδέες και προσφέροντας ο καθένας από τη μεριά του, τη δεξιοτεχνία του και το μέσο έκφρασης που τον χαρακτηρίζει. Όπως μας λένε οι ίδιοι:

«Ακολουθώντας το οδοιπορικό του Παυσανία, του μεγάλου “ανθρωπολόγου” του 2ου μ.Χ. αιώνα, περιπλανηθήκαμε στην Αρκαδία των αρχέγονων μύθων, τις ιεροτελεστίες, τους βωμούς και τα απαγορευμένα ιερά, τις ιστορίες και τα ήθη των αρχαίων Αρκάδων. Η δική μας αποτύπωση: κάτι ανάμεσα σε carnets de voyage και “αρχαιολογικό παιχνίδι”, ψάχνοντας εκεί-εδώ για την τοπική ή ουτοπική “ευδαίμονα” Αρκαδία.»

Η Ειρήνη Γκόνου Γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην École Natιοnale Superieure des Beaux-Arts και στην École Nationale Superieure des Arts Décoratifs στο Παρίσι. Από το 1980 έχει πραγματοποιήσει είκοσι πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές διεθνείς συναντήσεις και μεγάλες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε συλλογές κρατικών και ιδιωτικών μουσείων και ιδρυμάτων, δημοτικές πινακοθήκες, καθώς και σε πολλές σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

O Μίλτος Παντελιάς γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Beaux-Arts και στο Université Paris VIII στο Παρίσι.
Από το 1978 έχει πραγματοποιήσει είκοσι επτά ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και συναντήσεις τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει φιλοτεχνήσει πλήθος χαρακτικών για συλλεκτικές εκδόσεις και έχει εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές.
Έργα του βρίσκονται σε μεγάλες κρατικές συλλογές, ιδιωτικά μουσεία και ιδρύματα, δημοτικές Πινακοθήκες, καθώς και σε πολλές σημαντικές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Περισσότερα για την σπουδαία αυτή έκθεση μπορείτε να διαβάσετε στις σελίδες του Αρκαδικού Μουσείου Τέχνης.

 

Arcadians
Παρασκευή 1η Ιανουαρίου 2010

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.