WELCOME
Τούτ' η γης, κυρά Γιώργαινα,
τούτ' η γης που την πατούμε,
τούτ η γης που την πατούμε,
ούλοι μέσα θε να μπούμε.
Τούτ' η γη με τα χορτάρια,
τρώει νιους και παλικάρια.
Τούτ η γης με τα λουλούδια,
τρώει νιους και κοπελλούδια.
Μαθήματα.. - Δεν είμαστε το καλύτερο ελληνικό blog Print

hintgr…και ούτε θέλουμε να γίνουμε. Δεν είμαστε επαγγελματίες και δε θέλουμε να γίνουμε. Είμαστε απλά ερασιτέχνες που γράφουμε όταν έχουμε χρόνο και όποτε έχουμε κάτι να πούμε. Δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ούτε δημοσιογράφοι ούτε διαφημιστές. Τώρα θα μου πεις “που κολλάνε όλα αυτά ρε φίλε” και δε θα έχεις και πολύ άδικο.

Μου αρέσει να σερφάρω. Παλιότερα γύριζα στο Internet με τις ώρες, από site σε site, ψάχνοντας για ενδιαφέροντα νέα και απόψεις .Στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια έχει μπει πιο δυναμικά ,απ’ όσο και ο πιο αισιόδοξος υποστηρικτής της τεχνολογίας μπορούσε να φανταστεί, το blogging. Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες εξάλλου αφότου είδαμε Έλληνες bloggers στην τηλεόραση και στα debates των πολιτικών. Χαρακτηριστικά, σε ελληνικό aggregator (site που αναδημοσιεύει τα τελευταία άρθρα των blogs) αυτή τη στιγμή είναι καταχωρημένα πάνω από 20 χιλιάδες ελληνικά blogs! Ναι καλά διαβάσατε.20 χιλιάδες Έλληνικά blogs και εμείς δεν είμαστε παρά ένα από αυτά.

Το παραπάνω δεν το λέω για να μου δώσετε κάποιο βραβείο μετριοφροσύνης βέβαια. Είναι απλά αυτό που πιστεύω και σε τέτοιο μήκος κύματος εκπέμπει όλη η παρέα μας. Παρατηρώντας την ελληνική blogόσφαιρα, βλέπω πέρα από μια δυναμικά ανερχόμενη κοινότητα ανθρώπων που ενδεχομένως να μπορεί να επηρεάζει κόσμο ή και να διαδραματίζει εξελίξεις (βλέπε πορεία για τις πυρκαγιές) και μια αφύσικη για τα μέτρα μου προσπάθεια για δημοσιότητα, αυτοεπίδειξη και “φτωχό” πλουτισμό. Και για να γίνω σαφής:

Βλέπω κάποιους να αυτο - αποθεώνονται. Τους συμπαθώ και τους ζηλεύω .Δεν είναι άσχημο να πιστεύεις στον εαυτό σου και στη δουλειά σου, εξάλλου το κάνω και εγώ …για τη δουλειά μου. Ίσως φτάσουν ψηλά μια μέρα ,ενδεχομένως μέχρι και σε δελτίο ειδήσεων. Τα άτομα αυτά ,που διψάνε για δημοσιότητα, δε διστάζουν να θυσιάσουν την εικόνα τους ούτε για λιγότερα από 15 λεπτά διασημότητας. Θα το έχετε ακούσει το ρητό του Andy Warhol. ”Στο μέλλον όλοι θα μπορούν να γίνουν διάσημοι για 15 λεπτά”, είπε το 1968 ο Αμερικάνος καλλιτέχνης. Δικαιώνεται μέρα με τη μέρα βεβαίως. Η νέα εκδοχή του παραπάνω ρητού είναι ότι “στο Internet ο καθένας μπορεί να γίνει διάσημος σε 15 ανθρώπους ”.Ε,τι 15,τι 150,τι 1500.

Παρατηρώ επίσης ,και σίγουρα θα είχατε και εσείς την ευκαιρία να το κάνετε, έναν μετρητή επισκέψεων σχεδόν σε κάθε ελληνικό blog. Ανταγωνιστική από τη φύση της η φυλή μας ,σιγά μην έχανε αυτήν την ευκαιρία για διαγωνισμό. Μήπως το μόνο που εξυπηρετεί ο μετρητής ωστόσο είναι ο αλληλο - εντυπωσιασμός; Αν η απάντηση σας είναι αρνητική, τότε μάλλον τα τοποθετείτε για να σας δούνε οι εν δυνάμει διαφημιστές. Λάβετε υπόψη σας, ωστόσο, ότι αν εκείνοι θέλουν να σας βρουν, θα σας βρουν και σίγουρα δε θα επηρεαστούν από τον μετρητή σας.

Παρατηρώ επίσης τη διαδεδομένη χρήση του Google AdSense, του προγράμματος διαφημίσεων της Google που μπορεί ο καθένας να ενσωματώσει στο site του με μερικά κλικ ώστε να γίνει μερικά λεπτά …πλουσιότερος για κάθε κλικ. Διαφωνώ με την εκδοχή ορισμένων ότι “αφού το κάνουμε που το κάνουμε, ας βγάλουμε και τίποτα” μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση το “τίποτα” είναι όντως κοντά στο …τίποτα. Έτσι, μου δημιουργείται η εντύπωση “το κάνω γιατί έχω ανάγκη τα λεφτά” όποτε με γεμίζουν με διαφημίσεις της γνωστής δαιδαλώδης εταιρίας.

Αναρωτιέμαι: το blogging είναι τελικά hobby ή επάγγελμα; Αν είναι hobby, τότε τα παραπάνω αποτελούν τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Αν είναι επάγγελμα, φοβάμαι ότι σύντομα θα χάσει το ενδιαφέρον του. Γιατί; Γιατί απλά θα καταλήξουμε να διαβάζουμε τους bloggers ακριβώς όπως διαβάζουμε έναν δημοσιογράφο που προσπαθεί να πουλήσει φύλλα ή να κάνει νούμερα στην τηλεόραση. Πραγματικά ελπίζω να ισχύει το πρώτο.


Αναδημοσίευση από το hint.gr του Αρκά  …………..?
---------------------------------------------------------------------------------------------
Προσυπογράφουμε.


Arcadians
Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.