WELCOME
Το μοναστήρι Μαλεβής ονομάστηκε έτσι από την κορυφή Μαλεβός του Πάρνωνα, του βουνού των δασών και των χρωμάτων. Ο περίφημος κλέφτης Ζαχαριάς Μπαρμπιτσιώτης έκανε το μοναστήρι ορμητήριο του.
Δημητσάνα - Τάσος Γριτσόπουλος - μία πρόταση Print

Πριν από χρόνια – που ζούσε ο Τάσος Γριτσόπουλος, εφημερίδα της Αρκαδίας μέσα από τις σελίδες της είχε προτείνει να ανεγερθεί ανδριάντας του μεγάλου ανδρός στη Δημητσάνα. Όταν διάβασε ο Τάσος Γριτσόπουλος το άρθρο της εφημερίδας μειδίασε και είπε: «ανοησίες».

Ο Τάσος Γριτσόπουλος, είναι ο μεγαλύτερος πνευματικός άνδρας που έβγαλε η Δημητσάνα από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους. Το πλουσιότατο έργο του, κοσμεί βιβλιοθήκες του ελληνικού χώρου αλλά και του κόσμου. Το έργο του, ευρύτερα αποδεκτό, από την επιστημονική κοινότητα, καθόρισε μέχρι τέλους τον μεγάλα άνδρα. Και βέβαια, δεν είχε ανάγκη από ανδριάντες όπως πρότεινε κάποτε η καλή εφημερίδα. Εμείς όλοι χρωστάμε πολλά στον αείμνηστο Τάσο Γριτσόπουλο, και περισσότερο απ’ όλους η γενέθλια γη, η Δημητσάνα, που φρόντιζε μέχρι την τελευταία ώρα της ζωής του και μιλούσε γι’ αυτήν.

Έχει υποχρέωση λοιπόν η Δημητσάνα και οι Φορείς της, να τιμήσουν τον Τάσο Γριτσόπουλο με ποικίλους τρόπους. Για αρχή μπορούν να οργανώσουν ένα συμπόσιο προς τιμή του ανδρός και στη συνέχεια να καθιερώσουν ανά έτος «εκδηλώσεις Τάσου Γριτσόπουλου».

Οφείλει η Δημητσάνα να δείξει τον πρέποντα σεβασμό στον σπουδαίο Δημητσανίτη, Αρκά, Πελοποννήσιο και Έλληνα Τάσο Γριτσόπουλο.

Σε οποιαδήποτε ενέργεια των Φορέων της Δημητσάνας προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δικτυακός μας Τόπος θα σταθεί αρωγός.


Arcadians
Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.