WELCOME

Ζυγά ζυγά που περπατάς
και τη μεσούλα σου κρατάς,
κάνεις τους νιους και σκάζουνε,
τους γέρους και πλαντάζουνε,
κάνεις και μένα τ' ορφανό,
παίρνω μαχαίρι να σφαγώ.
Μη σφάζεσαι λεβέντη μου
και 'γώ σε κάνω ταίρι μου

Αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ το 2009 στο Νομό Αρκαδίας Print

Ο Βουλευτής Αρκαδίας, Δημήτρης Π. Ρέππας, κατέθεσε εκ νέου Ερώτηση στη Βουλή προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για την αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών Μηλοειδών, Αχλαδιών και Κερασιών.

                                                                                                  Αθήνα, 28 Απριλίου  2009
                                                        Ερώτηση
                                            Προς τον κ. Υπουργό
                                Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Θέμα: «
²Ορθή ενημέρωση² για αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ το 2009 στο Νομό Αρκαδίας».
Στις 07.04.2009, εκφράζοντας την αγωνία των δενδροκαλλιεργητών του Δήμου Τεγέας, των οποίων οι καλλιέργειες -Μηλιές, Αχλαδιές και Κερασιές- καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς τον περασμένο χειμώνα, κατέθεσα Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας ενημέρωση για τις αποζημιώσεις που θα τους καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ το 2009, καθώς και για τους λόγους για τους οποίους άλλες μικρότερες σε έκταση καλλιέργειες, όπως είναι οι Βυσσινιές, αποκλείσθηκαν από τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.
      Ενώ δεν έχω ακόμη λάβει Απάντηση μέσω της κοινοβουλευτικής οδού, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Τρίπολης (κατόπιν εντολής του Προέδρου του Οργανισμού) προέτρεξε (με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 3038/10.04.2009 έγγραφο του προς την Εφημερίδα «Καθημερινά Νέα») να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το δημοσίευμα του (14.04.2009) ως «ορθή ενημέρωση».
     Εκτός του ότι το ανωτέρω δημοσίευμα αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών και  θεσμών, περιοριζόμενο σε ένα γενικό και αόριστο απολογισμό των δραστηριοτήτων του ΕΛΓΑ στο Νομό Αρκαδίας από το 1999 έως το 2008, ουδεμία ενημέρωση παρέχει στους δενδροκαλλιεργητές του Νομού Αρκαδίας που λόγω των κακών συνθηκών του περασμένου χειμώνα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προβεί στην κατάθεση έγκυρων στοιχείων ως προς το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν το 2009 από τον ΕΛΓΑ στους δενδροκαλλιεργητές του Νομού Αρκαδίας που επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά τον περασμένο χειμώνα, όπως ήταν άλλωστε διατυπωμένο το ζητούμενο της υπ’ αριθμ. Πρωτ. 17388/07.04.2009 Ερώτησής μου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Π. Ρέππας

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.