WELCOME

Κάπως έτσι προσπαθούσε να φέρει στα μέτρα του, τα πράγματα που τον περιβάλανε και ήτανε τόσα πολλά σαν δυό άνοιξες μαζί γεμάτες σεντούκια με μαβί ρούχα και δαντέλλες ολόγυρα πλεγμένες, μονάκριβες και λευκές όπως όλα στη πλάνη της λήθης.
Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΠΕΛΕΟ - Σεμινάρια σπηλαιοκαταδύσεων Print

Ο ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο οργανώνει κάθε χρόνο σεμινάριο για νέους σπηλαιολόγους. Το σεμινάριο ξεκινά στα μέσα Μαρτίου, διαρκεί ενάμιση μήνα και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα στα γραφεία του συλλόγου στην οδό Ν. Μεταξά 26 Αθήνα (σταθμός Λαρίσης) και πρακτική εξάσκηση Σάββατο και Κυριακή στο πεδίο (σπήλαιο η βράχια της Αττικής).
       Δεν έχει καμία σημασία αν δεν έχετε μπει ποτέ σας σε σπήλαιο, δεδομένου ότι αυτά τα σεμινάρια στόχο έχουν τη γνωριμία του αρχάριου με τις επιστήμες που σχετίζονται με τη σπηλαιολογία καθώς και την εκμάθηση τεχνικών και τη χρήση υλικών για την ασφαλή πρόσβαση στα σπήλαια, την κατανόηση και την προστασία τους.
     Μία ευκαιρία για να γνωρίσετε ένα καλά κρυμμένο αλλά ευαίσθητο κομμάτι της πατρίδας μας (που αποτελεί ένα «σπηλαιολογικό παράδεισο» σε παγκόσμιο επίπεδο) καθώς και να καταρρίψετε τους περίεργους μύθους που έντεχνα πλάθονται σχετικά με τον υπόγειο κόσμο.

Αν  ενδιαφέρεστε για τη σπηλαιολογία, επικοινωνήστε μαζί μας για τις ημερομηνίες των σεμιναρίων.


Τι πρέπει να γνωρίζετε
-- 1) Να είναι άνω των 18 χρονών.
-- 2) Να υπογράψει την αίτηση συμμετοχής με τα ακριβή του στοιχεία.
-- 3) Να διαβάσει και να αποδεχθεί τον κανονισμό λειτουργίας.
-- 4) Να προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας ή να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιής.
-- 5) Ο εκπαιδευόμενος οφείλει να βρίσκεται έγκαιρα στον τόπο εκπαίδευσης και να μην κάνει απουσίες. Απουσίες από την εκπαίδευση σημαίνει διαγραφή από τη σχολή.
-- 6) Ο εκπαιδευτής δε φέρει καμία ευθύνη σε ατύχημα που δεν οφείλετε σε αμέλειά του.
-- 7) Ένας εκπαιδευόμενος θεωρείται ότι τελείωσε επιτυχώς τη σχολή όταν πιάσει τη βάση στη γραπτή εξέταση που θα γίνει εφ’ όλης της ύλης, στο τέλος των σεμιναρίων, λαμβανομένης υπόψη και της απόδοσης στα πρακτικά μαθήματα.
-- 8) Στον εκπαιδευόμενο θα απονέμεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίων Σπηλαιολογίας και εφόσον ΕΙΝΑΙ μέλος του συλλόγου θα θεωρείται εκπαιδευόμενος σπηλαιολόγος και θα έχει το δικαίωμα να δανείζεται υλικά από το σύλλογο και να μετέχει σε αποστολές

Σχολή εκπαιδευτών ΣΠΕΛΕΟ
-- Η σχολή έχει σαν στόχο να πιστοποιήσει και να τυποποιήσει τεχνικές εκπαίδευσης στην πρόσβαση σπηλαίων, καθώς και διάσωσης. Ιδιαίτερο στόχο έχει την ασφάλεια και τις σίγουρες κινήσεις σε κάθε περίπτωση.

-- Χωρίζεται σε δυο φάσεις προς το παρόν: Σε βοηθούς εκπαιδευτών και σε εκπαιδευτές
-- Βοηθοί εκπαιδευτών: Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την εκπαίδευση νέων σπηλαιοεξερευνητών, σαν βοηθοί εκπαιδευτών και είναι ικανοί ηγηθούν ομάδας εξερεύνησης σε σπηλαία και βάραθρα σχετικά εύκολα στην πρόσβαση τους.
-- Εκπαιδευτές: Έχουν τις γνώσεις και την εμπειρία να εκπαιδεύσουν νέα άτομα στην σπηλαιολογία και είναι ικανοί να οργανώσουν και να ηγηθούν σπηλοεξερευνησεων όπου υπάρχουν απαιτήσεις σε τεχνικά δύσκολα σπηλαία
-- Λεπτομέρειες από τον κανονισμό της σχολής υπάρχουν στον σύλλογο στην διάθεση των ενδιαφερόμενων.
-- Η πραγματοποίηση της πρώτης σχολής έγινε στην Πάρνηθα τον Μάρτιο του 2002 με επιτυχία και είχε σαν αποτέλεσμα δημιουργία πυρήνα πιστοποιημένων εκπαιδευτών και βοηθών.
-- Πήραν μέρος 15 μέλη του συλλόγου από τους οποίους θα απαρτίζεται και ο πρώτος πυρήνας
-- Στο τέλος των σεμιναρίων για νέους θα γίνει ταυτόχρονα και η απονομή για τα σχετικά πτυχία

Υπεύθυνος οργάνωσης για την σχολή αυτή, ο Στέφανος Νικολαΐδης
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του ΣΠΕΛΕΟ.

Arcadians
15 Φεβρουαρίου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.