WELCOME
Ο Κλώντ Φωριέλ είναι στη παγκόσμια κριτική ο ανάδοχος του Δημοτικού μας τραγουδιού. Στάθηκε ένας από τους πιό φωτεινούς μελετητές της λαικής ποίησης, που με εργασίες πρωτότυπες η Δύση παρέλαβε ένα δώρο απρόοπτο της αιώνιας Ελλάδος.
Η ασαφής θέση της κυβέρνησης για τον Σιδηρόδρομο Print
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΡΕΠΠΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Κ.Ο.  ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2008

                                                                   Δελτίο Τύπου

Επανειλημμένα στο παρελθόν έχω καταγγείλει με Ερωτήσεις μου στη Βουλή την αδικαιολόγητη καθυστέρηση επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου Κεντρικής και Ανατολικής Πελοποννήσου. Ας σημειωθεί ότι η λειτουργία του ανωτέρω σιδηροδρομικού δικτύου διεκόπη τον Ιανουάριο του 2004, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την επαναλειτουργία του μέχρι του Σεπτέμβρη του 2005. Σε μια εποχή που η αναβάθμιση των συγκοινωνιακών δομών στην περιφέρεια είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία, η εγκατάλειψη ενός σιδηροδρομικού δικτύου δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη περιοχών που ο σιδηρόδρομος εξυπηρετούσε για περισσότερο από εκατό χρόνια.

Σε Απάντηση (Β-2158/18.8.2008) της τελευταίας Ερώτησής μου (36/9.7.2008) η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών περιορίστηκε στο να καθορίσει γενικά και αόριστα τον επανασχεδιασμό των δρομολογίων (και όχι όπως είχε ζητηθεί την επαναλειτουργία τους) «από Δεκέμβριο του 2008».

Πέραν τούτου, ο προαναγγελθείς αυτός επανασχεδιασμός των δρομολογίων τίθεται εξαρχής σε συνάρτηση με προϋποθέσεις που πείθουν ότι η κυβέρνηση δεν κινείται προς την κατεύθυνση επαναλειτουργίας του εν λόγω σιδηροδρομικού δικτύου αλλά της οριστικής διακοπής του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ακυρώνεται de facto η αρχή της καθολικότητας που χαρακτηρίζει τον σιδηρόδρομο ως κοινωνικό αγαθό, παρά τις όποιες εξαγγελίες περί του αντιθέτου της ηγεσίας του Υπουργείου.

Την απάντηση του υπουργού μερταφορών στην ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας Δημήτρη Ρέππα, μπορείτε να διαβάσετε σε μορφή jpg εδώ.

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.