WELCOME
Στο Κοσμά της Κυνουρίας και στο κοντινό λόφο του "Προφήτη Ηλία" λέγεται ότι ο Λυκούργος έγραψε τους Νόμους του. Στο μέρος αυτό είχαν βρεθεί αγγεία κι' ενα αγαλματίδιο.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Ροεινό Print

Σύλλογος Απανταχού Ροεινιωτών
«Ο Άγιος Γεώργιος»
Έδρα Αθήνα


                                                                
Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος των Απανταχού Ροεινιωτών, διοργανώνει και φέτος τις ετήσιες οκταήμερες εκδηλώσεις του πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, σε συνεργασία με το Δημοτική Αρχή Φαλάνθου και τους πολιτιστικούς συλλόγους των γειτονικών μας χωριών προσφέροντας στιγμές ζωντάνιας και χαράς στους μόνιμους κατοίκους του Ροεινού, στους Απανταχού Ροεινιώτες που επισκέπτονται την ιδιαίτερη πατρίδα τους και  σε όλους τους συνδημότες μας και φίλους της περιοχής.

Παρασκευή 8.8.2008: Δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, πινγκ-πονγκ σε συνεργασία με τα άλλα χωριά του Δήμου μας καθώς και δηλώσεις συμμετοχής για τους αγώνες τάβλι, σκάκι και δηλωτής.
Για πρώτη φορά φέτος θα διεξαχθούν παραδοσιακά τοπικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού όπως: Τσόκος, Γουρουνίτσα, Χαμομείο, το Λουρί της μάνας, Κουτσαλόνα, πόσα φύλλα έχει το δεντρί, τυφλοπάνα και άλλα.

Σάββατο 9.8.2008: Έναρξη των αγώνων ποδοσφαίρου (στο Ροεινό), μπάσκετ στην Αλωνίσταινα) και πίνγκ-πόνγκ (στο Χρυσοβίτσι) και παραδοσιακών παιχνιδιών.

Κυριακή 10.8.2008: 7.00 μ.μ. Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο μας στις  Δαβιές με θέμα: «Ο Πολιτισμός του Δάσους στο τοπίο του Φαλάνθου» με ομιλίες και συναυλία από τους : Αλέξανδρο Χατζή, της Μαρία Αλεξίου και του Βαγγέλη Σταυρόπουλο.

Δευτέρα 11.8.2008: Πορεία από το Ροεινό στις Κάτω Δαβιές. Συνάντηση με το Σύλλογο Κάτω Δαβιωτών.

Τρίτη 12.8.2008: 9.00 μ.μ.  Θεατρική παράσταση: «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΚΙΑΧΤΡΟΥ» του Ευγένιου Τριβιζά από τη Θεατρική Ομάδα Ροεινού.

Τετάρτη 13.8.2008: 7.00 μ.μ. Καφές Γυναικών προς τιμή των μόνιμων κατοίκων γυναικών του χωριού στην Παλαβοντίτσα με παραδοσιακά φαγητά και γλυκά και παραδοσιακούς χορούς από τον όμιλο της κ. Μαρίας Καραπάνου.

Πέμπτη 14.8.2008: 9.00 μ.μ. Απονομή επάθλων και γλέντι στην πλατεία  του χωριού.

Παρασκευή 15.8.2008: 11.30 π.μ:  Μετά τη Θεία Λειτουργία αγώνες δρόμου παίδων εντός οικισμού.


Υπεύθυνη Οργάνωσης

Ελένη Καρούντζου
Τηλ επικοινωνίας: 6944 676424
 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.