WELCOME

Ο Πλάτωνας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το χορό στους “Νόμους”,  και έδινε στον μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο το επίθετο “κεχορευκός”, ενώ τον αμόρφωτο τον ονόμαζε “αχόρευτο”

 

Δασαρχείο Βυτίνας - έργα και ημέραι! Print

Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Πελοποννήσου                              Παλούμπα 31-08-2007
Νομός Αρκαδίας                                                 Αριθμ. Πρωτ. 3415

Δήμος Ηραίας

                                                                              Προς:
                                                                              Δασαρχείο Βυτίνας


Θέμα: «Απαγόρευση κυνηγίου»

Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος μας επλήγηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007 με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να χάσουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους μέσα σε λίγες ώρες.

Σεβόμενοι την επιθυμία τόσο των Ηραιατών μονίμων κατοίκων όσο και την απαίτηση του συνόλου των κυνηγών της περιοχής μας που ζητούν την απαγόρευση του κυνηγίου σε όλη την έκταση του Δήμους μας, ενόψει της φετινής κυνηγετικής περιόδου θα πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλα τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, καθότι τα θηράματα έχουν μειωθεί αρκετά και αυτά που έχουν απομείνει έχουν καταφύγει στα σημεία που δεν έχουν καεί. Θεωρούμε σκόπιμο η απαγόρευση αυτή να ισχύσει τουλάχιστον για δύο κυνηγετικές περιόδους γιατί φέτος  οι κυνηγετικές ομάδες θα συσσωρευτούν στις εκτάσεις που δεν έχουν καεί με αποτέλεσμα να αφανίσουν τα εναπομείναντα θηράματα και να ελαχιστοποιήσουν τις επιλογές προς τις εκτάσεις που δεν έχουν καεί στους γεωργο – κτηνοτρόφους της περιοχής μας.

Σύμφωνα με τα παραπάνω παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στην λήψη απόφασης απαγόρευσης κυνηγίου σε όλο τον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Ηραίας

Αθανάσιος Μπόρας
Αντιδήμαρχος

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σημείωση δική μας:
Της ανωτέρω επιστολής του Δήμου Ηραίας προς το Δασαρχείο είχε προηγηθεί - πολύ πρίν τις καταστροφικές πυρκαγιές,  ομόφωνη απόφαση του Δημ. Συμβουλίου όπου ζητούσε να χαρακτηριστεί «Το Φαράγγι της Γκούρας» Προστατευμένη Ζώνη διότι θα λειτουργούσε το Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Αντί το Δασαρχείο να δει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις  και να πάρει σοβαρά υπόψη το αίτημα της Τοπικής κοινωνίας - τις αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής - την επιθυμία των κυνηγών της περιοχής - την εκπαίδευση των μαθητών στο Φαράγγι της Γκούρας - την προστασία της πανίδας,   αποφάσισε! να εισηγηθεί αρνητικά προς την Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας, επικαλούμενο την άποψη κάποιων  κυνηγετικών οργανώσεων που ήθελαν την περιοχή ελεύθερη για το κυνήγι.

Το Δασαρχείο αγνόησε το δικαίωμα στην Τοπική κοινωνία να ορίζει τα του οίκου της, επικαλούμενο και διάφορους άλλους λόγους που μόνο σοβαροί δεν είναι.

Καλούμε το Δασαρχείο Βυτίνας να επανεξετάσει το δίκαιο αίτημα του μόνο αρμόδιου Φορέα της περιοχής, του Δήμου Ηραίας και να ανακαλέσει την αρνητική εισήγηση, γνωμοδοτώντας εκ νέου υπέρ τη Προστατευμένης Ζώνης στο Φαράγγι της Γκούρας.

Για να διαβάσετε την αρνητική εισήγηση του Δασαρχείου προς την Περιφέρεια πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» της 1ης Ιουλίου 2008 πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» της 6ης Ιουλίου 2008 πατήστε εδώ.

Για να διαβάσετε την θέση για το θέμα από τους «Πράσινους – Οικολόγους» πατήστε εδώ.

Την θέση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου δεν έχουμε. Αν και όταν κάνει τον κόπο η Ομοσπονδία να μας κοινοποιήσει την δική της θέση, θα την δημοσιεύσουμε.

Βασίλης Αναστασόπουλος

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.