WELCOME

Μωρή κοντή κοντακιανή σαν την τριανταφιλλίτσα
έχεις δυό μάτια όμορφα, αμάν σαν την ελίτσα
κι αν τα 'χεις κόρη έχε τα, απ' το Θεό ειν' η χάρη
που σου 'δωσε την λεβεντιά και την κρατείς καμάρι
Εχθές προχθές επέρασα από τη γειτονιά σου
κι εγώ σε καλημέρισα και μου πες τ' ονομά σου
Δεν το 'ξερα λεβέντη μου πως ήταν η αφεντιά σου
να πεταχτώ σαν πέρδικα, να 'ρθω στην αγκαλιά σου

Εκδήλωση για τους Αρκάδες Νομικούς Print

Από την Ένωση Τριπολιτών Αττικής

Την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008 πραγματοποιήθηκε  στο πολυτελές μοντέρνο αμφιθέατρο τού Μεγάρου «Δ/του Β. Καρατζά» της Εθνικής Τραπέζης Ελλάδος η προγραμματισμένη  από την ΕΤΑ εκδήλωση για τους Αρκάδες Νομικούς της Αττικής -δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και πολιτικούς- που έδρασαν και προσέφεραν από το προεπαναστατικό 1810 μέχρι σήμερα. Κατάμεστη η αίθουσα -πλέον των 300 ατόμων- από προσκεκλημένους, από συμπατριώτες και από μέλη της Ε
TA, με πλειοψηφούντες  τους Νομικούς, Συμβούλους Επικρατείας, Αρεοπαγίτες, Εφέτες, Εισαγγελείς και Αντεισαγγελείς και δικηγόρους.

Παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκ
oυρέντζoς, ο  πρώην  Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός  Μιχ. Σταθόπoυλoς, ο καθηγητής Χειρουργικής  Ι. Παπαδημητρίου, ο βουλευτής  Γείτονας, ο Δήμαρχος Παπάγου  Β. Ξύδης, ο πρώην  Δήμαρxoς Τριπόλεως  Δ. Σωτηρόπουλος, η επίτιμος Πρόεδρος της ΕΤΑ  Ν. Μαυροειδή, οι πρόεδροι της ΠΟΕ  Γ.Tζινιέρης, της Παγγορτυνιακής  Η. Γιαννικόπουλος, της ΠΕΑ  Γ. Ζαραφέτας, τού Συνδ. Μαντινέων  Αττικής  Ν. Μητρόπουλος, του Συλλόγου Αρκάδων Γλυφάδας  Ν. Τσιντής, από την Εταιρ. Αρκ. Γραμ. και Τεχνών η  Μ. Γαβρήλου και ο  Αγ. Θεοδωρόπουλος.

Πριν από τούς χαιρετισμούς διαβάστηκε επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης  Σωτ. Χατζηγάκη στην
oποια εξέφραζε την  λύπη του διότι λόγω επειγουσών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και εξέφραζε τα συγχαρητήρια του για την εκδήλωση μας.

Εν συνεχεία χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΕΤΑ  Φ. Τούντας  με μία εμπνευσμένη από το Αρκαδικό ιδεώδες , γλαφυρή ομιλία, ο υφυπουργός Παιδείας  Α. Λυκουρέντζος, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας  Γ. Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος τον Δικηγορικού Συλλόγου Τριπόλεως  Δ. Κωστόγιαννης, και ο επίτιμος Πρόεδρος τού Δικηγορικού Συλλόγ
oυ Αθηνών Ευαγ.  Μαχαίρας.

Ακολούθησα
v οι εισηγήσεις-ομιλίες με σύγχρονη προβολή διαφανειών από τούς:
α) Αριστέα Σινανιώτη - Μαρούδη, καθηγήτρια Εμπορικού Δικαίου τού Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα: "Αρκάδες Νομικοί, καθηγητές Πανεπιστημίων Αττικής".
β) Μάρυ Βενετσα
vοπούλου, Αναπλ. Καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου και Αντιπρόεδρος της ΕΤΑ με θέμα: “Νομικοί Πολιτικοί Αρκαδικής Καταγωγής"  και
γ) Γιάννης Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας τ
oυ Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα “Αντικοινωνικές και Παραβατικές συμπεριφορές στη σύγχρονη Αρκαδία".

Την εκδήλωση συντόνισε ο συμπατριώτης δικηγόρος  Ευστάθιος Φανός ο οποίος παρουσίασε τούς ομιλητές διαβάζοντας το βιογραφικό ενός έκαστου. Οι ομιλίες, κατατοπιστικότατες ιστορικά και λία
v ενδιαφέρουσες, άφησαν άριστες εντυπώσεις και καταχειροκροτηθήκαν. Τόσο στους απευθύναντες χαιρετισμούς ποσό και στους ομιλητές και τον συντονιστή απενεμήθησαν αναμνηστικές πλακέτες - έργα τέχνης -πού φιλοτέχνησε και προσέφερε ευγενώς ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης Δ. Ταλαγάνης, συνοδευμένες από καλλιτεχνικό λεύκωμα με τίτλο "ΑθΩΣ”, ευγενική πρόσφορα των εκδόσεωνv ΑΔΑΜ - ΠΕΡΓΑΜΟΣ πού διευθύνει η κα Αδάμ, λάτρης της Αρκαδίας. Τα αναμνηστικά απενεμήθησαν από τον Πρόεδρο  Toύντα, τον Γεν. Γραμματέα Α. Βασιλακόπουλο, την Ταμία  Α. Ζωητού, την Ειδ. Γραμματέα  Μ. Αγγελοπούλου, την έφορο Β. Φιλιππάκου και τα μέλη Ι. Μαυροειδή και  Λ. Σταματοπουλου.

Τέλος πήρε το λόγο ο πρόεδρος  Τούντας ο οποίος ανέφερε το ευχάριστο γεγονός πού τιμά την Αρκαδία και είναι η εκλογή ως Ακαδημαϊκού τού λογοτέχνη και συγγραφέα συμπατριώτης μας κ. Αθανασίου Βαλτινού. Επίσης ευχαρίστησε και πάλι τους ομιλητές, και εξέφρασε την ευχή να ευρεθεί χορηγός για την έκδοση τους.

Η εκδήλωση έληξε με δεξίωση στο φ
oυαγιέ του αμφιθεάτρου, προσφορά του κτήματος «Σπυρόπουλου». Η ΕΤΑ ευχαριστεί θερμά τούς χορηγούς της εκδήλωσης, Εθνική Τράπεζα, κτήμα Σπυρόπουλου και Βιομηχανία  Φαρμάκων DEMO ΑΒΕΕ του  Σταύρου Δέμου.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε και πάλι το καθιερωμένο Αντάμωμα στην Τρίπολη στις 16 Αυγούστου στην Δεξαμενή με την Πανσέληνο.

Ένωση Τριπολιτών Αττικής
Πολυτεχνείου 12

104-33 Αθήνα
Τηλ:  2105237817 
Fax :2105235859                                        


Μίνα Αγγελοπούλου
Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.