WELCOME
Κύπρο, κι' ο νούς μας κι' ψυχή
μερόνυκτα κοντά σου
σαν λέμε τ' όνομά σου
μας πνίγει ο σπαραγμός.....
Θάνος Βαγενάς
Έφυγε ο εκδότης της "Κυνουρίας" Ηλίας Κουνιάς Print

Ο γνωστός εκδότης της ιστορικής εφημερίδας «Κυνουρία», Ηλίας Κ. Κουνιάς, έφυγε από τη ζωή την Κυριακή το βράδυ, προδομένος από την καρδιά του, σε ηλικία 72 ετών.

Ο αείμνηστος εκδότης, δημοσιογράφος και τέως πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων Κυνουρίας, υπηρέτησε τον τοπικό τύπο για 40 περίπου χρόνια, δημιουργώντας ένα βήμα διαλόγου και προβολής των ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής της Κυνουρίας και συνεχίζοντας την επαφή και την επικοινωνία των χιλιάδων απόδημων Κυνουριατών που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με την μητρική τους πατρίδα.

Ο Ηλίας Κουνιάς ανέλαβε την έκδοση της «Κυνουρίας» στις αρχές της δεκαετίας του 70,(έτος ίδρυσης της εφημερίδας 1927, Ιδρυτής Άγης Λεβέντης) και την οδήγησε μέχρι σήμερα ως το κεντρικό περιοδικό έντυπο της Κυνουρίας, με χιλιάδες συνδρομητές και αναγνώστες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο εκλιπών άφησε την σφραγίδα του και στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού διετέλεσε για τρεις διαδοχικές θητείες, πρόεδρος της κοινότητας Μελάνων.

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε σε κλίμα οδύνης από τους οικείους, για τον απροσδόκητο θάνατό του, την Δευτέρα στο Δ.Δ. Πέρα Μέλανων του Δήμου Απόλλωνος, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και της πολιτειακής ηγεσίας του Νομού.


Arcadians

16 Απριλίου 2008

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.