WELCOME

Καλωσήλθατε στον δικτυακό τόπο της Αρκαδίας. Ενα site φτιαγμένο απο κατοίκους του νομού Αρκαδίας αφιερωμένο στον τόπο τους....

Κλασική μουσική στην Μελισσόπετρα στις 25 Αυγούστου Print

                                                      Δελτίο τύπου

Στην πανέμορφη Μελισσόπετρα Γορτυνίας, τον τόπο καταγωγής του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Δημήτρη Μητρόπουλου, διοργανώνεται για δεύτερη φορά εκδήλωση με ποιοτική κλασική μουσική από το Σύλλογο Μελισσοπετραίων σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Μελισσόπετρας και την Παγγορτυνιακή Ένωση. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο, 25 Αυγούστου στις 8:30 μμ.

Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού, δίπλα στην πετρόκτιστη εκκλησία του χωριού,  με θέα προς τον Αλφειό ποταμό και  το Ιόνιο Πέλαγος σας περιμένει μια μοναδική βραδιά  με μουσική Purcell, Bach, Mozart και Schubert, από ένα τρίο καταξιωμένων διεθνών εκτελεστών, καθηγητών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.  Στο βιολί θα είναι  Σπύρος Γκικόντης, στη βιόλα ο Ανδρέας Γεωργοτάς και  στο βιολοντσέλο ο Γιάννης Τουλής.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας και το Γεωργακοπούλειο Ίδρυμα.

Πρόγραμμα Συναυλίας 25/08/2007

Henry Purcell   
Τρεις Φαντασίες για τρίο εγχόρδων


Johann Sebastian Bach 
Σουίτα αρ. 1, από τις έξι σουίτες για σόλο βιολοντσέλο

Wolfgang Amadeus Mozart
Δώδεκα ντουέτο για βιολί και βιόλα
(KV 487)

Franz Schubert
Τρίο για βιολί, βιόλα και βιολοντσέλο σε σι ύφεση μείζονα


Σπύρος Γκικόντης, βιολί
Σπούδασε βιολί με τους G. Bogdo και P. Gjezi και συνέχισε τις σπουδές του στο Ανώτατο Ινστιτούτο Καλών Τεχνών των Τιράνων, με τον P. Gjezi,  όπου αποφοίτησε το 1991. Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ατομικά ρεσιτάλ με πολλές πρώτες εκτελέσεις έργων, τα οποία έχει παρουσιάσει σε διεθνή μουσικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Εκτός από τις συμμετοχές του σε δισκογραφικές παραγωγές, έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Είναι μέλος του Ιονίου Κουαρτέτου Πιάνου και του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής. Διδάσκει βιολί στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Έχει διδάξει στη θερινή ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο BRACHE στην Γερμανία και στην Ακαδημία KAROL LIPINSKY στην Πολωνία.

Ανδρέας Γεωργοτάς, βιόλα
Ο Ανδρέας Γεωργοτάς έχει διδάξει ή έχει εμφανιστεί ως σολίστ βιόλας και μέλος συνόλων μουσικής δωματίου σε σημαντικά καλλιτεχνικά και επιστημονικά κέντρα διεθνώς (Arnold Schonberg Center-Αυστρία, Koninklijk Conservatorium- Ολλανδία, Akademia Muzyczna Karol Lipinski - Πολωνία, The University of York- Μ. Βρετανία, Boston University, Bowling Green State University, The College of William and Mary, The University of Toledo, Indiana University Bloomington, Louisiana State University- Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κ.α.). Για τις δραστηριότητές του έχει λάβει επαινετικές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο- Strad Magazine, Journal of the American Viola Society, Kölner Stadt-Anzeiger κ.α. Γεννημένος στην Κέρκυρα, σπούδασε  με την καθοδήγηση κυρίως των Γ. Βατικιώτη, Δ. Δραγατάκη, Θ. Αντωνίου, Χ. Ξανθουδάκη, Ι. Λ. Καλαβρυτινού, P. Seymour, M. Zaretsky, R. Hyllier, και L. Foss, στα Ωδεία Εθνικό και Ορφείο καθώς και στα Πανεπιστήμια Αθηνών (πτυχίο), Βοστώνης (μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης), Υόρκης (μεταπτυχιακός τίτλος ειδίκευσης), και Ιόνιο, από το οποίο ανακηρύχθηκε διδάκτωρ μουσικής. Έχει κερδίσει διάφορες υποτροφίες και βραβεία (Gerondelis Foundation Scholarship,  Eleni Gatzoyiannis Scholarship, Υποτροφία ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Βραβείο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών-Workshops Ελλήνων Συνθετών 1999, κ.α.). Είναι μέλος της American Viola Society και της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Είναι μέλος του Ιονίου Κουαρτέτου Πιάνου και του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Γιάννης Τουλής, βιολοντσέλο
Γεννημένος στην Θεσσαλονίκη, πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολοντσέλου από τους Γ. Μανώλα, I. Bianki και R. Dragnev. Συνέχισε τις σπουδές του στην Βerufsfachschule  Musik Bad K&oumlnigshofen της Γερμανίας με τον Dr. W. Jacksch και έπειτα στην Franz Liszt Hochschule  Musik της Βαϊμάρης με την G. Vieweg. Παράλληλα με τις σπουδές του στο βιολοντσέλο, σπούδασε βιόλα ντα γκάμπα με τους G. Vieweg, S. Pank συνεχίζοντας στην Hochschule  Musik Detmold, Abteilung Münster με τον H. Hickethier. Δραστηριοποιείται κυρίως σε συναυλίες μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ με το βιολοντσέλο και την βιόλα ντα γκάμπα και έχει ηχογραφήσει επανειλημμένα για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (WGTE, BR, DF, BRD, TV100 κ.α.). Είναι ιδρυτικό μέλος του Ιονίου Κουαρτέτου Πιάνου και του Ιονίου Συνόλου Παλαιάς Μουσικής που έχουν να επιδείξουν μεγάλη συναυλιακή και δισκογραφική δραστηριότητα. Έχει συμπράξει με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως μουσικός ορχήστρας και ως σολίστ όπως Sinfonieorchester Wernigerohde, Salonorchester Munster, Essener Universit tsorchester, Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α. Ως προσκεκλημένος καθηγητής, έχει δώσει σεμινάρια και συναυλίες στην Μουσική Ακαδημία Karol Lipinski στο Wroclaw της Πολωνίας καθώς και σε πανεπιστήμια όπως τα Bowling Green και Toledo των Η.Π.Α. Είναι Λέκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Διδάσκει στην Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες στο Brache της Γερμανίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Μελισσοπετραίων Αναπλ. Καθηγητή του Παν. Πειραιώς Χρήστο Δουληγέρη, 6944 120 153.

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.