WELCOME
" Η δε Πυθίη εκέλευε εκ Μαντινέης της Αρκάδων καταρτιστήρα αγαγέσθαι. Αίτεον ών οι Κυρηναίοι και οι Μαντινέες έδωσαν άνδρα των αστών δοκιμώτατον, τώ ούνομα ήν Δημώναξ "
Ηρόδοτος
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - πρόταση μεταπτυχιακών σπουδών Print

Πρόταση Ίδρυσης Διατμηματικού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην ορεινή Αρκαδία και την Ευρυτανία

Το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη έχει πραγματοποιήσει την καθομολόγηση των πρώτων πτυχιούχων του, έχοντας αναμορφώσει σε ικανοποιητικό βαθμό το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του. Συνεπώς κρίνεται πρόσφορη η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για την απόπειρα ίδρυσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στο γνωστικό αντικείμενο “Data Mining and Data Warehousing”.
Δεδομένης της εκπεφρασμένης άποψης ότι το προαναφερθέν Τμήμα έχει κάθε καλώς εννοούμενο συμφέρον γόνιμης συνεργασίας με το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοιατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, έχει προταθεί η ίδρυση Διατμηματικού Διαπανεπιστημιακού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών μεταξύ των δύο αυτών Τμημάτων στο γνωστικό αντικείμενο “Data Mining and Data Warehousing”.
Όσον αφορά την Αρκαδία, λαμβάνοντας υπ’ όψη την ανεπάρκεια των σημερινών εγκαταστάσεων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας στην Τρίπολη, ίσως θα ήταν προτιμότερη η φιλοξενία ενός μεγάλου ποσοστού του Π.Μ.Σ. (εξαιρουμένου του “Βιοπληροφορικού” κομματιού αυτού, το οποίο περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό μάθημα, καθώς και πέντε επιλογής στο αρχικό πρόγραμμα,  τα οποία προτείνεται να φιλοξενηθούν στην Ευρυτανία) σε κάποια ορεινή περιοχή του Νομού, έτσι ώστε και να εκπληρωθούν οι στόχοι του και να αναζωογονηθούν μειονεκτικές περιοχές.
Σε αυτή την προσπάθεια, η βοήθεια των τοπικών φορέων (Δήμοι, σχολικές μονάδες, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ομογενείς), όσον αφορά τη χωροθέτηση του Π.Μ.Σ., είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη.
Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τις προτάσεις  του, όσον αφορά την περιοχή εκείνη, η οποία κρίνει ότι θα μπορούσε να επωμιστεί το βάρος της φιλοξενίας του Π.Μ.Σ.
Ας σημειωθεί, τέλος, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, της οποίας προηγήθηκαν γόνιμες συζητήσεις με διδάσκοντες των δύο Τμημάτων, δεν εκπροσωπεί καμία επίσημη κίνηση σε κανένα από τα δύο προαναφερθέντα Πανεπιστήμια, απλώς αποτελεί αποτέλεσμα του ενδιαφέροντός μας για το μέλλον της Ανώτατης Παιδείας στην επαρχία, καθώς και της ανησυχίας μας για το μέλλον της περιοχής ειδικότερα.

Γιαννικόπουλος Παναγιώτης,
Τριτοετής Φοιτητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών
cst04006@uop.gr

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.