WELCOME
"Α!! το φώς που σε στολίζει, σαν ηλίου φεγγοβολή, και μακρόθεν σπινθηρίζει, δεν είναι, όχι, από τη γή.
Λάμψιν έχει όλην φλογώδη. χείλος, μέτωπο, οφθαλμός, φώς στο χέρι, φώς στό πόδι, κι΄όλα γύρω σου είναι φώς."
Διονύσιος Σολωμός
 
Εκδήλωση Αρκάδων κ Ποντίων στην Μεγαλόπολη Print

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας, σε συνεργασία με τους δήμους Μεγαλόπολης και Γόρτυνος, έχει προγραμματίσει εκδήλωση με θέμα: «Αρκαδία: Η ψυχή του Ελληνισμού και οι Ρίζες των Πρωτο-Ποντίων», το Σάββατο 21 Ιουλίου 2007 στις 9:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία του δήμου Μεγαλόπολης. Η εκδήλωση στοχεύει στην ανάδειξη του πλούσιου πολιτιστικού, αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής και ειδικότερα στην προβολή των σημαντικότατων ευρημάτων της Αρχαίας Τραπεζούντας.

Έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ποντιακοί σύλλογοι και ο λαογραφικός πολιτιστικός σύλλογος «Ο ΠΑΝ». Το Σάββατο το μεσημέρι θα γίνει η υποδοχή των επίσημων προσκεκλημένων στην Καρύταινα, από το δήμο Γόρτυνος και στις 8:00 μ.μ. θα επισκεφθούν το χώρο της Αρχαίας Τραπεζούντας. Μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσει και η κυρίως εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής στην οποία θα είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Σταύρος Θεοφανίδης, που θα μιλήσει με θέμα: «Αρκαδία: Η ψυχή του Ελληνισμού και οι Ρίζες των Πρωτο-Ποντίων».

Στη συνέχεια ο Ποντιακός σύλλογος Σουρμένων (ο σύλλογος που χόρεψε ποντιακούς χορούς στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια του Πόντου, ενώ το συγκρότημα «Ο ΠΑΝ» θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια της περιοχής.


18  Ιουλίου  2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.