WELCOME
Κατά το σχέδιο του Jean Goppin  "Διανομή του Μορέως" το 1630 μ.χ ο Πάπας θα λάμβανε τη μισή Αρκαδία και την υπόλοιπη οι Δούκες της Μοδένας και της Πάρμας !! 
Δελτίο Τύπου για την Δημητσάνα Print

Συνδυασμός «Νέα Πορεία»
Χαράλαμπος Μπαξεβάνος


                                                              Δελτίο Τύπου                                                    

Στο φύλλο του μηνός Μαΐου 2007 της εφημερίδας «Δημητσάνα», στο πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο «Σύσκεψη για τα προβλήματα της Δημητσάνας», διαβάσαμε το ακόλουθο σχόλιο. «Σύσκεψη ανάμεσα στη Δημοτική αρχή και σε κλιμάκιο των Κληροδοτημάτων της Δημητσάνας και της Αδελφότητας με αντικείμενο τα προβλήματα της πόλης έγινε στο Δημαρχείο την Κυριακή το πρωί της 29ης Απριλίου. Την πρωτοβουλία είχε ο πρόεδρος της Αδελφότητας και μέλος της Επιτροπής Κληροδοτημάτων Μακρή-Παπούλια, ο οποίος απηύθυνε πρόσκληση προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις να συμμετάσχουν στη σύσκεψη. Τελικά απείχε σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ίσως επειδή τα μέλη της είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις.».

Επειδή και αυτή η αναφορά στο συνδυασμό μας είναι ειρωνική, άκρως προκλητική, προσβλητική και συκοφαντική, διότι αυτό το νόημα περικλείει η φράση «…ίσως επειδή τα μέλη της είχαν ανειλημμένες υποχρεώσεις», που αυθαίρετα χρησιμοποίησε ο συντάκτης του άρθρου, τους απαντούμε.

Την πρόσκληση που επικαλούνται, αντί να μας την απευθύνουν έγκαιρα έτσι όπως θα άρμοζε για μια τέτοια περίσταση, μας την απηύθυνε προφορικά ο πρόεδρός τους την παραμονή όμως το απόγευμα, στιγμή κατά την οποία ήταν αδύνατο να ακυρώσουμε τις υποχρεώσεις μας της επομένης ημέρας. Με αφορμή και αυτό το απαράδεκτο από την πλευρά τους γεγονός, τους γνωστοποιούμε επίσης και τα ακόλουθα.

Αξιότιμοι κύριοι
Δεν διατηρούμε καμία μα καμία επιφύλαξη για την κακή, την εχθρική, την επιθετική, την απαξιωτική και απαράδεκτη στάση σας, στο πρόσωπο του αρχηγού του συνδυασμού «Νέα Πορεία» κ. Χαράλαμπου Μπαξεβάνου, και κατ’ επέκταση στη βάση του άλλου μισού εκλογικού σώματος της πόλης μας το οποίο εκπροσωπεί, για τον απλούστατο λόγο ότι την χαιρέκακη αυτή στάση σας την οποία εμφανίσατε και εφαρμόσατε σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δυστυχώς την συνεχίζετε με το ίδιο μένος και τον ίδιο ρυθμό μέχρι και σήμερα. Μια ματιά στα κείμενά σας τα οποία δημοσιεύσατε από τότε μέχρι και σήμερα στην εφημερίδα της πατρίδας μας, στην εφημερίδα που απευθύνεται σε όλους τους συμπατριώτες μας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η περήφανη «Δημητσάνα», το επίσημο όργανο ενημέρωσης και συνένωσης των απανταχού της γης Δημητσανιτών, αντί να συμφιλιώνει και να συνενώνει, διαιρεί, αποπροσανατολίζει, καταστρέφει κάθε έννοια ύπαρξης του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκε, και δυστυχώς αποτελεί πλέον όργανο μίσους και διχασμού των Δημητσανιτών. Κατά κοινή ομολογία, κατάντησε όργανο στα χέρια μιας ομάδας που αρέσκονται στην αυτοπροβολή τους μέσα από την εφημερίδα. Με τα αρκετά όντως χρήματα που τους εμπιστεύονται κάθε χρόνο οι συμπατριώτες μας με τις συνεισφορές τους για να τα διαχειριστούν για το καλό του τόπου μας, πραγματοποιούν μεν κάποια έργα, όμως, μέσα από τη διαχείρισή τους και με τις δημόσιες σχέσεις τους που ακολουθούν, την χρησιμοποιούν για να βελτιώνουν το προσωπικό τους προφίλ και την ατομική τους τσάμπα διαφήμιση εξυπηρετώντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Κύριοι, αναλογιστήκατε άραγε ποτέ ποιο είναι το έργο της αδελφότητας Δημητσανιτών, ποιο είναι το έργο το δικό σας και ποιους σκοπούς έχετε εκλεγεί για να υπηρετήσετε κατά τη διάρκεια της θητείας σας ;

Βοά η Δημητσάνα γιατί αναμειχθήκατε στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας, και οι περισσότεροι Δημητσανίτες, αυτοί που δεν συμφωνούν με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην αδελφότητα και στην εφημερίδα της πατρίδας μας, εκφράζουν την αγανάκτησή τους γιατί πιστεύουν ότι δεν προστατέψατε τον θεσμό της αδελφότητας. Θεωρούν ότι παραβήκατε τις κατά νόμο αρμοδιότητές σας, και για το λόγο αυτό σας θεωρούν ως ηθικούς αυτουργούς αυτού του σιωπηλού αναβρασμού που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό στην κοινωνία της Δημητσάνας. Το γνωρίζετε αυτό ;

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι πατριωτικοί σύλλογοι που εκδίδουν εφημερίδες, μέσα σε αυτές δημοσιοποιούν κείμενα τα οποία αφορούν τις ενέργειες, τις πράξεις και τα έργα του διοικητικού συμβουλίου, τις ειδήσεις και τις εκδηλώσεις της διοίκησης και των μελών του συλλόγου. Ουδέποτε είδαμε εφημερίδα πατριωτικού συλλόγου να αναμιγνύεται στην πολιτική, και με περίσσιο ζήλο να εκφράζει πολιτικές απόψεις με τόσο θρασύ και απροκάλυπτο τρόπο υπέρ του ενός και κατά του άλλου πολιτικού συνδυασμού. Και εύλογα αναρωτιούνται οι Δημητσανίτες και σας ρωτούν. Με ποια διάταξη του καταστατικού της αδελφότητας, με ποια συλλογική απόφαση των μελών της Γενικής Συνέλευσης, υπερβήκατε τα εσκαμμένα, γράψατε στα παλιότερα των υποδημάτων σας τόσο την ηθική τάξη, όσο και το καταστατικό της αδελφότητας, και με τόσο απροκάλυπτο τρόπο αναμειγνύεστε στα πολιτικά του τόπου μας, διχάζοντας την κοινωνία ;

Αυτή τη στιγμή, οι περισσότεροι Δημητσανίτες, αυτοί που δεν σεβαστήκατε τόσο εσείς όσο και η εφημερίδα σας, διακατεχόμενοι από αγανάκτηση και θυμό είναι έτοιμοι να εκραγούν. Τους θίξατε γιατί δεν κρατήσατε την ενδεδειγμένη ουδέτερη στάση. Ως αδελφότητα πήρατε θέση μονομερώς υπέρ του ενός υποψηφίου, του στείλατε τρία από τα μέλη σας ως υποψηφίους του, τον στηρίξατε ομαδικά και οργανωμένα, και τέλος με όλα αυτά τον εκλέξατε δήμαρχο.

Και επειδή οι μνήμες δεν μπορούν να σβηστούν, για τον αντίλογο σας θυμίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως προεκλογικά, επιχειρήσατε κατ’ επανάληψη να χειραγωγήσετε τους εκλογικούς σχηματισμούς και να τους κάνετε όργανά σας, ενέργεια την οποία ουδέποτε αποδεχτήκαμε, και για την οποία δεχτήκαμε την οργανωμένη αντίδραση και επίθεσή σας. Την ίδια περίοδο, επιχειρήσατε επίσης και μάλιστα κατ’ επανάληψη, να χειραγωγήσετε τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων των χωριών που αποτελούν το σημερινό δήμο μας. Τους καλέσατε επανειλημμένως να μετέχουν σε συσκέψεις υπό την αιγίδα σας, αλλά οι άνθρωποι στους οποίους νομίσατε ότι θα μπορούσατε να απευθυνθείτε και να τους ασκήσετε την κηδεμονία σας, όταν κατάλαβαν τις προθέσεις σας, αγνοί και περήφανοι καθώς είναι, σας εγκατέλειψαν, και σας άφησαν να αναζητήσετε αλλού έδαφος για να υλοποιήσετε τα άρρωστα σχέδιά σας.

Αντιλαμβανόμενοι την ακινησία στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή, λειτουργώντας σαν βαρόνοι του δήμου μας, καλέσατε σε σύσκεψη τον δήμαρχό σας, προκειμένου να συζητήσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν, ενδεχομένως να τον νουθετήσετε ή να του θυμίστε ότι έχει εκλεγεί εδώ και πέντε μήνες και ότι πρέπει να ξεκινήσει επιτέλους να επιλύσει τα προβλήματα που εν τω μεταξύ συσσωρεύονται και πολλαπλασιάζονται, και την τελευταία μέρα θυμηθήκατε να καλέσετε και εμάς. Και αφού δεν ήταν δυνατό να παραστούμε στη συνάντηση της αδελφότητάς σας, στο φύλλο της εφημερίδας σας, αναφερόμενοι στο θέμα αυτό, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς ο θρασύτατος αρθρογράφος σας κ. Λάμπρου, με ειρωνικό ασφαλώς τρόπο στιγμάτισε την απουσία μας.

Συνεχίστε λοιπόν αυτή την εις βάρος μας τακτική σας, αλλά σας γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι Δημητσανίτες, αυτοί που έχουν καταλάβει τους απώτερους στόχους σας, σας θεωρούν ως την χειρότερη διοίκηση που πέρασε ποτέ από την αδελφότητα της πολυαγαπημένης μας πατρίδας, χαρακτηρίζοντάς σας ως το διοικητικό συμβούλιο του μίσους και του διχασμού.

Εμείς δεν θα σας μιμηθούμε. Εφεξής, θα σας καταγγέλλουμε δημόσια με δελτία τύπου τα οποία θα εκδίδουμε όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Αναφορικά με τη σύσκεψη που μας γνωστοποιήσατε ότι διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου σας, σας προτρέπουμε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας και κυρίως να μην χάσετε το κουράγιο σας. Πρωτοβουλίες σαν και αυτή θα χρειαστεί να αναλάβει πάρα πολλές μέσα στη διάρκεια την σημερινής δημοτικής περιόδου ο πρόεδρός σας. Η τηλεκατευθυνόμενη και κηδεμονευόμενή σας δημοτική αρχή, ανύπαρκτη πέντε μήνες μέχρι σήμερα (διότι αυτό δείχνουν τα έργα και οι μέχρι σήμερα ημέρες τους), φοβούμαστε ότι το ίδιο ανύπαρκτη θα παραμένει μέχρι και τη λήξη της θητείας της. Κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί τη βοήθειά σας και τις παρεμβάσεις σας και άλλες, πολλές μάλιστα φορές. Ο δήμαρχος άλλωστε αναγνωρίζοντας προφανώς τις αδυναμίες του, έχει συμβιβαστεί στο να σας βλέπει να εισέρχεστε μέσα στα του οίκου του.

Όσον αφορά την άποψή μας για τον υπό κηδεμονία κ. Δήμαρχο και τους εκλεγμένους συνεργάτες του, τους θυμίζουμε ακόμη μια φορά ότι, στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου, ο λαός εκφράστηκε, επέλεξε τους εκλεκτούς του και το αποτέλεσμα είναι σεβαστό από όλους. Ας σεβαστούν και αυτοί όλους εκείνους που τους εμπιστεύτηκαν.


Χαράλαμπος Μπαξεβάνος
Επικεφαλής συνδυασμού «Νέα Πορεία»
09/-07/2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.