WELCOME
Στο Κοσμά της Κυνουρίας και στο κοντινό λόφο του "Προφήτη Ηλία" λέγεται ότι ο Λυκούργος έγραψε τους Νόμους του. Στο μέρος αυτό είχαν βρεθεί αγγεία κι' ενα αγαλματίδιο.
Ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή από τον Καναδά Print

Ραδιοφωνική Εκπομπή “Ραντεβού με την Ελλάδα” Λονδίνο, Οντάριο, Καναδά

Ο ραδιοφωνικός σταθμός
CHRW 94.7 FM του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο το 2007 εκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας. Αρχικά, για ένα περίπου χρόνο, ο σταθμός λειτουργούσε σε κλειστό κύκλωμα, και εξυπηρετούσε μόνο την πανεπιστημιακή κοινότητα, περίπου 25 000 φοιτητές. Σήμερα εκπέμπει με εναν πομπό ισχύος 12 000W, με  ακτίνα εμβέλειας περίπου 100 χλμ.  Ο σταθμός είναι ανεξάρτητος και λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με εθελοντές.
To
1983 μια ομάδα Ελλήνων φοιτητών, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός οτι η άδεια λειτουργίας του σταθμού απαιτούσε την ύπαρξη πολυπολιτισμικού περιεχομένου, δημιούργησαν την εκπομπή “Ραντεβού με την Ελλάδα”.  Για πάρα πολλά χρόνια, η εκπομπή αυτή υπήρξε ο μοναδικός σύνδεσμος που είχε η Ελληνική παροικία με την Ελλάδα, με εξαίρεση την “Φωνή της Ελλάδος”. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αφιξη του διαδύκτυου και της δορυφορικής τηλεόρασης, η εκπομπή έπαψε να είναι τόσο αναγκαία για την παροικία σε ό,τι αφορούσε την Ελληνική επικαιρότητα. Ετσι, τα τελευταία χρόνια, οι παραγωγοί της εκπομπής εχουν στραφεί στην προβολή θεμάτων και προσώπων τοπικού περιεχομένου και ενδιαφέροντος από τον επιστημονικό, καλλιτεχνικό, πολιτικό καί πολιτιστικό τομέα.
Οι πρώτοι δημιουργοί της εκπομπής βρίσκονται πλέον στην μέση ηλικία, αλλά η σκυτάλη έχει παραδοθεί στην επόμενη γενιά, η οποία εξακολουθεί επάξια να προσφέρει στην Ελληνική παροικία. Μάλλιστα είναι αξιέπαινο το γεγονός οτι πολλά άτομα που κατα καιρούς εχουν αναμιχθεί στην εκπομπή είναι γεννημένα και μεγαλωμένα στον Καναδά.

Οι σημερινοί συντελεστές της εκπομπής ειναι τα ακόλουθα άτομα:

Παραγωγός/παρουσιαστής: Κώστας Καραχάλιος
Γεννημένος στο Λονδίνο Οντάριο με καταγωγή από Τρίπολη Αρκαδίας. Απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής του Παν/μιου του Δυτικού Οντάριο και πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας του ιδίου πανεπιστημίου. Επάγγελμα: Καθηγητής Μουσικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντιπρόεδρος και μέλος του “Φολκλορικού Χορευτικού Συγκροτήματος του Λονδίνου” και μέλος της ορχήστρας “Η Αθήνα της Νύχτας”, όπου παίζει μπουζούκι και κιθάρα.

Εκτακτος παραγωγός/παρουσιαστής: Γιάννης Μελίσσης
Γεννημένος στο Ανόβερο της Γερμανίας. Εφεδρος Ανθυπολοχαγός του Ε.Σ. με ενεργό δράση στο Κόσοβο ως Διευθυντής Πληροφοριών της 71ης Ταξιαρχίας του ΝΑΤΟ. Δίπλωμα Κολλεγίου στο Ποινικό Δίκαιο και στην Διοίκηση Βιομηχανίας. Επάγγελμα: Υπάλληλος της Αυτοκινητοβιομηχανίας
Ford Motor Co.

Εκτακτος παραγωγός/παρουσιαστής: Παναγιώτης Τσαγκαράτος
Γεννημένος στην Αθήνα. Σπουδές στον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Επάγγελμα: Τραπεζικός Υπάλληλος.

Εκτακτος παραγωγός/παρουσιαστής: Δημήτρης Νίκας
Ιδρυτικό μέλος της εκπομπής, γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή απο Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Παν/μιο του Δυτικού Οντάριο και πτυχιούχος της Παιδαγωγική Ακαδημίας του Παν/μιου
Windsor. Επάγγελμα: Δάσκαλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέλος της Μόνιμης Αντιπροσωπευτικής Επιτροπής του Τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας του Οντάριο, και μέλος της Επιτροπής Πολιτικής Δράσης και Οργάνωσης του ιδίου Οργανισμού.

“Ραντεβού με την Ελλάδα” λοιπόν, απο την νοτιοδυτική άκρη του Καναδά, κάθε Κυριακή απο τις 1:00-2:30 μ.μ. τοπική ώρα (8:00-9:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας),  απο το ραδιοφωνικό σταθμό
CHRW, και απο την συχνότητα των 94,9 μεγακύκλων ανα δευτερόλεπτο, στα FM. Ο σταθμός εκπέμπει ζωντανά στο διαδύκτυο, στον ιστότοπο http://chrwradio.com/listen/
Επίσης, η κάθε εκπομπή αποθηκεύεται για μια εβδομάδα στο αρχείο της ιστοσελίδας στο http://chrwradio.com/archive/#sunday με τίτλο
RENDEZVOUS WITH GREECE. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας κατά την διάρκεια της εκπομπής μας στο τηλέφωνο του σταθμού (519) 661-3600.

Στη φωτογραφία διακρίνονται τα μέλη της εκπομπής: Πίσω απο αριστερά: Παναγιώτης Τσαγκαράτος, Δημήτρης Νίκας, Κώστας Καραχάλιος. Μπροστά ο φιλξενούμενος της εκπομπής Παναγιώτης Γιανναράπης και ο συνεργάτης Γιάννης Μελίσσης. Η εκπομπή μας έκανε μιά παρουσίαση της εργασίας του Παναγιώτη Γιανναράπη, ο οποίος έχει δημιουργήσει ορχήστρα που ερευνά, παίζει και προωθεί μουσική και τραγούδια απο την Μικρά Ασία και Μέση Ανατολή. Η ορχήστρα ονομάζεται “Το Φως της Ανατολής”. Ο Παναγιώτης είναι ο μοναδικός Ελληνας στην ορχήστρα και παιζει το παραδοσιακό Ούτι, τα δε υπόλοιπα μέλη είναι Καναδοί.  Μπορείται να δείτε λεπτομέρειες της εργασίας του και να ακούσετε την μουσική του στην ιστοσελίδα του
www.lightofeastensemble.com
Τέλος, σας πληροφορούμε οτι το Χορευτικό Συγκρότημα του οποίου ο Κώστας Καραχάλιος είναι Αντιπρόεδρος θα λάβει μέρος στην χορευτική συνάντηση του Απόδημου Ελληνισμού με τίτλο “Αναπάλη” που οργανώνει η Δορα Στράτου στο θέατρό της στου Φιλοπάππου απο τις 13 ως τις 16 Ιουλίου. Το Συγκρότημα θα εμφανιστεί στις 16 Ιουλίου. Σας αποστέλουμε και την σχετική διαφημηστική αφίσσα και ανακοίνωση που έχει κυκλοφορήσει ο Οργανισμός της Δορας Στράτου.

Σας ευχαριστούμε θερμά για το ενδιαφέρον σας για τις δραστηριότητες μας για την υγειή ανάδειξη και προώθηση της Ελληνικής κουλτούρας σ’ αυτήν την γωνιά του πλανήτη που ζούμε.


Δημήτρης Νίκας
27/06/2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.