WELCOME
"Οι Έλληνες της Κύπρου συγγενεύουσιν εξ' αίματος μετά των Αρκάδων. Οι Κύπριοι είμεθα υπερήφανοι δια τους τοιούτους προγόνους μας"

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος
Για τα νερά του οροπεδίου Print

Από την ιστοσελίδα του Δημοτικού ραδιόφωνου της Τρίπολης στις 15 Ιουνίου 2007 διαβάζουμε:

……….«Κατεπείγουσα Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
Την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (παλαιό Δημαρχείο Τρίπολης), συνεδρίασε κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη απόφασης για το θέμα: «Δικαστική εμπλοκή του έργου: κατασκευή υδραγωγείου από γεωτρήσεις Σάγκα», λόγω του ότι ασκήθηκε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του δήμου και εκδόθηκε προσωρινή διαταγή παύσης των εργασιών, οπότε και έπρεπε να αποφασιστούν οι άμεσες ενέργειες του δήμου Τρίπολης. Το σύνολο των κατοίκων της πόλης, εκπρόσωποι φορέων κλπ. έδωσαν δυναμικό παρόν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτός από τους Δημοτικούς συμβούλους, παραβρέθηκαν ο πρ. υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Πέτρος Τατούλης, ο Νομάρχης Αρκαδίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ-Α και δήμαρχος Τρικολώνων Γιώργος Μπαρούτσας, οι δήμαρχοι Τεγέας, Κορυθίου, Βυτίνας, Μαντινείας, ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αρκαδίας, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, κάτοικοι της περιοχής Σάγκα εκπροσωπούμενοι από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κώστα Μπενεχούτσο και το Νομικό σύμβουλο Αντώνη Καραμήτο κλπ.
Ο δήμαρχος Τρίπολης στην τοποθέτησή του, αφού τόνισε την ανάγκη για ευαισθητοποίηση όλων, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου επισημαίνοντας ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (19 ημέρες) ολοκληρώθηκαν τα 2/3 του έργου και μέσα σε οκτώ (8) ημέρες μπορεί να αποπερατωθεί στο σύνολό του, καθώς έχουν γίνει ως τώρα 10 χλμ. δικτύου και απομένει 1,5 χλμ. Ιδιαίτερα στάθηκε στη νομιμότητα του έργου καθώς, όπως είπε, πρόκειται για έργο «που μελέτησαν δύο κυβερνήσεις, δύο υπουργεία, δύο δήμαρχοι, δύο νομάρχες…». Ανέφερε ότι για το Δ.Δ. Σάγκα έχουν διατεθεί, σαν ανταποδοτικά τέλη, 500.000€ για τη δημιουργία 4 χλμ. δικτύου από τις πηγές ως του Σάγκα και άλλα 2,5 χλμ. μέσα στο χωριό παράλληλα με άλλο αγωγό, που θα κατευθύνεται από τις πηγές στον κάμπο για πότισμα. Τόνισε ότι το δικαστήριο δεν έπρεπε να αναστείλει τις εργασίες ενός έργου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, επισημαίνοντας ότι τις ευθύνες που συνεπάγεται η διακοπή του έργου μπορούσε να τις χρεωθεί και η Δικαστής, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λόγω της πιθανότητας να απενταχθεί το έργο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, λόγω καθυστέρησης.
Ο Νομάρχης Αρκαδίας Δ. Κωνσταντόπουλος και ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Πέτρος Τατούλης στις τοποθετήσεις τους, στάθηκαν ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα ολοκλήρωσης του έργου και στην αναγκαιότητα να γίνει αναστολή της Δικαστικής απόφασης, ούτως ώστε να συνεχιστεί το έργο. Η έκτακτη μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία μεταδόθηκε ΖΩΝΤΑΝΑ από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 fm stereo) ολοκληρώθηκε περίπου στη 1:30 τα ξημερώματα»……….

Δυστυχώς η ανταπόκριση του Δημοτικού ραδιόφωνου Τρίπολης είναι ελλειπής, διότι δεν μας αναφέρει τις αποφάσεις της έκτακτης αυτής συνεδρίασης του Δ.Σ Τρίπολης, και τη στιγμή μάλιστα που είχαν κληθεί σε αυτήν βουλευτές, νομάρχης, φορείς της πόλης κ.α.
Είναι προφανές όμως, ότι κάτι δεν πάει καλά με την ιστορία αυτή. Ένας δήμος σαν της Τρίπολης, δεν έχει ανάγκη τέτοιες «φιέστες». Εφόσον είναι νομότυπος, προχωρεί και δεν φοβάται κανέναν, ούτε μια παρέα «τεσσάρων – πέντε ατόμων», ούτε «κομήτες συνταξιούχους που έχουν όμως ονοματεπώνυμο» εξ Αθηνών - όπως ειπώθηκε από κάποιους, ούτε κανέναν.
Το ότι «μελέτησαν δυό κυβερνήσεις, δυό νομάρχες, δυό δήμαρχοι το έργο», τι σημαίνει άραγε; Γιατί λοιπόν δεν προχωρά ο δήμος;
Είναι επίσης άξιον λόγου το ότι, για τα νερά του Μεθυδρίου που χάνονται από την παλαιότητα του δικτύου, δεν μιλά κανείς.
Επίσης, αδιανόητο είναι να επισημαίνει στην ομιλία του ο Δήμαρχος της Τρίπολης πως «τις ευθύνες που συνεπάγεται η διακοπή του έργου μπορούσε να τις χρεωθεί και η Δικαστής».
Αποδείχτηκε όμως στην συνεδρίαση ότι, και οι διαβεβαιώσεις περί «δήθεν συμφωνίας των κατοίκων του Σάγκα» για το έργο, δεν ήσαν τελικά αληθείς.
Γιατί όμως προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες για το έργο στους κατοίκους του μικρού χωριού Σάγκα, που το μόνο που κάνουν είναι να προασπίζουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που ενδεχομένως θα ενσκήψουν από το έργο στην περιοχή τους;

Η εφημερίδα «Αρκαδικά Νέα» φαίνεται πως δεν μας συμπαθεί ιδιαίτερα. Δεν εξηγείται διαφορετικά η τακτική της απέναντί μας. Αγαπητοί φίλοι, πείτε μας που και πότε θίξαμε τον δήμαρχο Τρίπολης ή κάποιον άλλον. Το μόνο που κάναμε και κάνουμε είναι να θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για ένα τόσο σπουδαίο για την περιοχή έργο. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι «μερικοί κάτοικοι του Σάγκα» μπορούν να σταματήσουν ένα τέτοιο έργο χωρίς λόγο. Εδώ λοιπόν επικεντρώνονται οι απορίες μας. Καλά, όσο για την Μελέτη Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, αν υπάρχει δηλαδή ή όχι, δεν μάθαμε τελικά από κανέναν.
Και κάτι άλλο. Μας αποκαλείτε «κίνηση» κάτω από το ψευδώνυμο!! Εσείς στα κείμενά σας γιατί δεν φροντίζετε να βάλετε μια έστω υπογραφή, να γνωρίζουμε ποιος τα γράφει? Το δικό μας το ψευδώνυμο σας μάρανε?
Ο Τύπος αγαπητοί φίλοι υπάρχει για να ελέγχει την εξουσία, αυτός είναι ο σκοπός του και η μεγάλη του αποστολή. Αντί λοιπόν να τα βάζετε μαζί μας που τολμάμε και έχουμε απορίες, φροντίστε να ενημερώνετε σωστά τους αναγνώστες σας. Και εμείς, από εσάς περιμένουμε να μάθουμε. Διότι, παρ’ όλη την αδικαιολόγητη επίθεσή σας στην σελίδα μας, εξακολουθούμε και πιστεύουμε ότι είστε αξιόλογη εφημερίδα.

Και κάτι άσχετο: έγινε τίποτα καλό το Σάββατο στην Τρίπολη?


Ο Άρτος του Δία
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.