WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Η Αρκαδία στη διαχρονική της πορεία (του Θανάση Μητσόπουλου) Print

Του Θανάση Μητσόπουλου
Έκδοση του «Κέντρου Πελοποννησιακών Μελετών»

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι από το πεντάτομο έργο του Θανάση Μητσόπουλου. Ο πρώτος τόμος με τον τίτλο: "Η Αρκαδία: η φύση - η μυθολογία και θεογονία - oι απαρχές της ανθρώπινης παρουσίας" και ο δεύτερος τόμος με τον τίτλο: "Η αρχαία Αρκαδία", από τις εκδόσεις του κέντρου πελοποννησιακών μελετών. για τη συγγραφή και την τελική διαμόρφωση των δυο πρώτων τόμων ο συγγραφέας συνεργάστηκε -κοντά στα είκοσι χρόνια- με πολλούς πανεπιστημιακούς και άλλους επιστήμονες, Αρκόδες και μη, όπως, γεωλόγους, σπηλαιολόγους, παλαιοντολόγους, αρχαιολόγους, φυσιοδίφες, ιστορικούς, πολιτιστικούς μελετητές και πολλούς άλλους γνώστες της αρκαδικής φύσης, ιστορίας και ζωής στο κύλισμα του χρόνου.

Η παρουσίαση της ιστορίας και του τρόπου ζωής της περήφανης αρκαδικής γης, με την πλούσια πολιτιστική της παράδοση, φιλοδοξεί να συμβάλει σ' αυτό την τιτάνια προσπάθεια αυτογνωσίας του ανθρώπου, προβάλλοντας τα μεγάλα ανθρώπινα ιδανικά που σημαδεύουν την ιστορική του πορεία: την ελευθερία, την εργατικότητα, το σεβασμό του ανθρώπου, την αγάπη, τη συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων και την κατάργηση της βίας, ως μέσο για την επίλυση των διαφορών ανθρώπων και εθνών. Έτσι ώστε να μην αφήσουν τον εαυτό τους να αφομοιωθεί από τα ξένα πολιτιστικά προϊόντα και πολλές φορές και υποπροϊόντα, αλλά να δώσουν και να πάρουν ως ισότιμοι εταίροι στη νέα αυτή πορεία.

«Η σκέψη να γράψω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου την Αρκαδία -σημειώνει ο Θανάσης Μητσόπουλος- με απασχολούσε από πολλά χρόνια και πρόβαλλε πάντα σαν ένα ανεκπλήρωτο χρέος. Έτσι, σήμερα, ύστερα από εικοσάχρονη σχεδόν επίπονη προσπάθεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού, προετοιμασίας και συγγραφής, ο πρώτος και ο δεύτερος τόμος βρίσκονται κιόλας στα χέρια των αναγνωστών και ετοιμάζονται για το τυπογραφείο άλλοι δύο και απομένει ο πέμπτος και τελευταίος, για τον οποίο συγκεντρώνω τώρα το υλικό».

Για τα δύο αυτό θαυμάσια βιβλία του Θανάση Μητσόπουλου θα γίνει παρουσίαση την Τετόρτη 13 Δεκεμβρίου 2006 και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13 Αθήνα. Για το συγγραφικό έργο του συγγραφέα θα μιλήσουν οι καθηγητές Πανεπιστημίων κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Πανούσης, Φίλιππος Νικολόπουλος και ο Γεώργιος Θανόπουλος, συντονίζει ο Πάνος Αϊβαλής εκδότης-δημοσιογράφος. την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία αρκαδικών γραμμάτων και τεχνών.

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.