WELCOME

Η επιστροφή στην Αρκαδία, στην αγκαλιά της φύσης που γαληνεύει και ισορροπεί, δεν είναι μια νεφελώδης αποστροφή των ουτοπιστών, αλλά μια αναγκαία στροφή, ένα καταφύγιο ελεύθερης ανάσας.

Υποψήφιοι "Μαϊντανοί" Print

Ευτυχώς που η 15η του Οκτωβρίου πλησιάζει και τα ευτυχισμένα χαμόγελα των υποψηφίων θα πάνε για ξεκούραση. Τόσους μήνες, οι εμπλεκόμενοι στα κοινά μας, για να προωθήσουν τα οράματά τους στο λαό με αντάλλαγμα την ψήφο μας και για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, φόρεσαν το καλύτερο χαμόγελό τους. Πόσο δύσκολο άραγε είναι να χαμογελάς επί σκοπού?

Όλα αυτά θα τελειώσουν σύντομα και όλες οι παρατάξεις, όπως μας συνήθισαν τα τελευταία χρόνια με τους εκλογομάγειρες, θα κάνουν βαρυσήμαντες δηλώσεις για τις νίκες τους. Περί ήττας ουδείς θα μιλήσει. Και γιατί άλλωστε, αφού στα κοινά στο φινάλε η συμμετοχή μετράει. Μόνο που την συμμετοχή αυτή, οι λίγοι, την έχουν κάνει επάγγελμα.

Σε κάθε παράταξη, υπάρχουν πάντα οι φωτεινές εξαιρέσεις που αξίζουν την ψήφο μας. Συνήθως όμως, οι εξαιρέσεις αυτές δεν έχουν τύχη, οι τοπικές κοινωνίες συνήθισαν να ψηφίζουν με διαφορετικά κριτήρια.

Βέβαια, η συμμετοχή δεν ήταν παντού η αναμενόμενη. Αρκετοί συνδυασμοί έκλεισαν με πολύ μεγάλες δυσκολίες. Προφανώς, οι επικεφαλής των συνδυασμών αυτών δεν έπεισαν με το πρόγραμμα τους. Αν πάτε σε καφενεία, θα βρείτε προγράμματα και ψηφοδέλτια που τα χρησιμοποιούν για την πρέφα και την δηλωτή. Τουλάχιστον, σε κάτι χρησιμεύουν.

Οι επιτελείς συνδυασμού, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα στο κλείσιμο του ψηφοδελτίου, έδωσαν λύση που πρέπει να πάρει βραβείο. Τι έκαναν? Για να παρουσιάσουν πλήρες ψηφοδέλτιο, που σημαίνει, σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα τέσσερις (4) τουλάχιστον υποψηφίους, έκαναν εσωτερικές αλλαγές. Όπως στο ποδόσφαιρο, όταν η ομάδα δεν τραβάει, ο προπονητής αλλάζει θέσεις στους παίκτες.

Έτσι λοιπόν, στο χωριό Α, βρέθηκαν ονόματα υποψηφίων που δεν τα ξέρει κανείς!! Και που προέρχονται τα ονόματα αυτά από χωριά άλλα, κυρίως απομακρυσμένα μεταξύ τους. Στο χωριό Β, βρίσκεται υποψήφια που ο σύζυγός της είναι υποψήφιος στο χωριό Γ.

Με τον τρόπο αυτό, καλούνται οι άγνωστοι υποψήφιοι, να λύσουν τα προβλήματα του χωριού που δεν ξέρουν καν κατά που πέφτει.

Οι ειδικοί ίσως χρησιμοποιούσαν την φράση «υποψήφιοι μαϊντανοί» και θα είχαν απόλυτα δίκιο. Το θέμα εδώ όμως είναι θάλεγα και ηθικό. Πώς δέχεται κάποιος/κάποια, να μπεί το όνομά του σε ψηφοδέλτιο ξένου χωριού? Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια? Γιατί διασύρει το όνομά του κάποιος και το εκθέτει στη λοιδορία?

Η κίνηση αυτή, δείχνει και κάτι άλλο, φτώχεια πολιτική. Οι συνέπειες της πελατειακής πολιτικής στην Ελλάδα, αντίκτυπο έχουν πρώτα στις μικρές τοπικές κοινωνίες.

Μπόρα είναι και θα φύγει. Μετά η Αρκαδία θα βρεί πάλι την ατραπό της. Γιατί δρόμους δεν έχει, οι περισσότεροι είναι βομβαρδισμένοι από τα οράματα...............

03-10-2006

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.