WELCOME

Και ξαφνικά μπήκαν στον κύκλο οι Μαντινιείς. Κατόπιν σηκώθηκαν και μερικοί άλλοι από τους Αρκάδες, οι οποίοι αφού εξοπλίσθηκαν όσο μπορούσαν καλύτερα βάδιζαν με ρυθμό.
Ξενοφών

H πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνισμό της Αμερικής Print

Οι μόνιμοι πρόεδροι των Οργανώσεων, τροχοπέδη στην εξέλιξη-ανανέωση, πρόοδο της Ομογένειας... "Στα πράγματα" εξακολουθούν να είναι υπερήλικες, βασιλοχουντικοί... Η τοπικιστική νοοτροπία των συλλόγων

Είναι γεγονός ότι οι αξιωματούχοι, πρόεδροι κ.ά. όλων των ομογενειακών μεγαλο-Οργανώσεων- "προσφέρουν" εθελοντικά, ξοδεύουν κλπ., έστω γιά λίγη δημοσιότητα. Αλλά με ποιά προσόντα ηγούνται της (κάθε) Οργάνωσης και με τι μηχανισμό; Οι Ομοσπονδίες ή οι σύλλογοι μέλη τους, ούτε καν ενδιαφέρονται. Επιρροή σε πολιτικούς δεν έχουν. Να στείλουν 80-100 emails στον Λευκό Οίκο ή οπουδήποτε αλλού, αδύνατον. Τότε; Για  ποιά "δύναμη της Ομογένειας" μιλάμε; Αυτή που ουσιαστικά δεν υπάρχει ή γι' αυτή που στην φαντασία τους οι 'Έλληνες πολιτικοί και τα ΜΜΕ δημιούργησαν -και μας δημιούργησαν- γιά λόγους σκοπιμότητας, στα πλαίσια της αποβλάκωσης, της τροχοπέδης γιά εξέλιξη; Την "δύναμη" του 'Αθενς ή του Σπυρόπουλου ή του Δημήτριου; Την δύναμη του (ανύπαρκτου UHAC) και του "ΣΑΕ"  του -συνεργασθέντα με την χούντα- 'Αντριου 'Αθενς ή του ανέκδοτου που λέγεται "Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβούλιου" ή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό τον υποτονικό, Δημήτριο;

Μα τόσο ηλίθιοι είναι οι Αμερικανοί, μέσα στην χώρα τους και δεν ξέρουν τι εκπροσωπούν και πόσους οι "ηγέτες" μας; Πότε μας υπολόγισαν ως εθνική μειονότητα-ομάδα; Κι αν τους δέχονται, τους αυτοαποκαλούμενους "ηγέτες" μας καμιά φορά, είναι γιατί αποσκοπούν σε δολάρια γιά την προεκλογική τους εκστρατεία. Και όπως έχει αποδειχτεί, το μόνο που ενδιαφέρει τους "ηγέτες" μας, είναι η προσωπική τους προβολή στα... ελληνικά ΜΜΕ (που συστηματικά προβάλλουν τους "φελλούς", προσφέροντας έτσι κάκιστη υπηρεσία στον απόδημο Ελληνισμό), όχι η ουσιαστική προσφορά στα ελληνικά ζητήματα. Απλούστατα, γιατί ούτε ποτέ προσέφεραν, ούτε έχουν τα προσόντα γιά να προσφέρουν... Αλλά, όμως, έτσι δεν προωθούνται -ούτε ποτέ προωθήθηκαν- τα εθνικά μας ζητήματα στις ΗΠΑ, γιατί, ούτε είχαμε οργάνωση, ούτε υποδομή, ούτε "λόμπι", ούτε επικοινωνία μεταξύ μας. Πότε μας υπολόγισαν στην Ουάσιγκτον;, Μήπως με το...όνομα γιά τα Σκόπια; Ο κάθε ένας τον δρόμο του...

Δύο οι "φατρίες" στην Ουάσιγκτον, που το παίζουν "λομπίστες": Manatos & Manatos και ΑΗΙ. Στην πρώτη έχουν μαζευτεί 'Αθενς, Τομαράς, Κρίστοφερ και οι λοιποί των Κυπρίων. Πωλούν εκδούλευση στην Αθήνα και Λευκωσία, μήπως και πάρει η εταιρία χρήματα γιά "λόμπι" . Η δεύτερη, υπό τον (υποστηρικτή της χούντας των συνταγματαρχών) Ε. Ρωσσίδη (βλέπε παρακάτω) και Ν. Λαρυγγάκη, γιά τον ίδιο σκοπό έχει μαζέψει τους υπόλοιπους: Σπυρόπουλο και την παρέα του. Συνέδριο η μία τον Απρίλιο -όπως κάθε χρόνο- γιά "προώθηση τουρισμού κι επενδύσεων στην Ελλάδα", συνέδριο και η άλλη, με την συμμετοχή κι Ελλήνων υπουργών τους οποίους και "τιμούν  (αέρας κοπανιστός και τα δύο συνέδρια, γι' αυτό η Ελλάδα τόσα χρόνια γέμισε "επενδύσεις" και οι "τουρίστες" την "βούλιαξαν"). Χρόνια κρατά το "παραμύθι". Αποτέλεσμα; Τι έμεινε από αυτά; Δημοσιότητα γιά τους "ηγέτες" από τους φιλοδωρούμενους "συντάκτες" των κρατικών -κύρια- ελληνικών ΜΜΕ ή από την ελληνική  ημερήσια της Νέας Υόρκης -με την κυκλοφορία των 5-6.000- γιά ολοσέλιδες διαφημίσεις.


Η Εκκλησία; Αυτή ενδιαφέρεται γιά "πιστούς-πελάτες". Εκατό περίπου χιλιάδες είναι οι οικογένειες-μέλη στις κοινότητες-ενορίες (όσες και οι  εφημερίδες που τυπώνει ο "Ορθόδοξος Παρατηρητής" που κάθε οικογένεια- μέλος υποχρεωτικά λαμβάνει). Αριθμητικά; 300-350.000 άτομα, αν είναι. Που βρίσκονται τα 2 και 2.5 εκατομ. που ψευδέστατα ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί;
    

Το...ΣΑΕ
; Ποιό ΣΑΕ; Αυτή η υποτιθέμενη Οργάνωση του 'Αθενς, των... 7 εκατομ. Απόδημων; ('Οταν αποδεδειγμένα οι Απόδημοι σε όλον τον κόσμο δεν ξεπερνούν είναι 3- 3.5 εκατομ., εκτός και αν συνυπολογίζονται οι...αποδημήσαντες τα περασμένα 100 χρόνια)
     
Η ΑΗΕΡΑ; Αυτή έπαψε από την περασμένη δεκαετία, ως Οργάνωση, ν' ασχολείται με τον Ελληνισμό.

Πόσοι είμαστε στις ΗΠΑ; 1.179.064 στα 2000, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή, από τους οποίους το 80% Αμερικανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής και οι υπόλοιποι Έλληνες υπήκοοι, μόνιμοι κάτοικοι. Τα λεγόμενα γιά 2 και 3 εκατομ. μόνο τους αφελείς πολιτικούς στην Αθήνα, "πείθουν" και χρησιμοποιούνται από "ηγέτες της Ομογένειας", γι' άλλους, φυσικά, λόγους...

Το "παραμύθι" περί "Οργανωμένης Ομογένειας": Μας λένε ότι το..."Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο" με τις 16 Ομοσπονδίες -μέλη του, "εκπροσωπούν" τον "οργανωμένο Ελληνισμό". Και πόσους Ομογενείς εκπροσωπούν οι 26 Ομοσπονδίες με τους συλλόγους τους; 35.000 συνολικά-που δεν είναι τόσοι; Δηλαδή,  το... 3.3% του Ελληνισμού στις ΗΠΑ (σε πραγματικό σύνολο 1.170.000); Τι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ -και αν- προσέφεραν 13 χρόνια οι Ομοσπονδίες, εκτός από "ανακοινώσεις", ψηφίσματα, "όπα", σουβλάκι και μπακλαβά; Τι προσέφεραν στον Πολιτισμό, ελληνική παιδεία κ.ά; Τίποτα ουσιαστικό, αλλά στα σίγουρα έδωσαν την δυνατότητα γι'  ατομικές φιγούρες (ας είναι καλά τα ΜΜΕ και οι... 'Έλληνες πολιτικοί) και "εξαγγελίες", χωρίς αντίκρισμα, των (μόνιμων) ηγετών τους.


Οι λίγοι 'Έλληνες που προσπαθούν να κάνουν κάτι -τόσα χρόνια- γιά τα ελληνικά ζητήματα (όχι μόνο τα εθνικά) και την προώθηση τους στις ΗΠΑ, είτε τους απομονώνουν, είτε τους συκοφαντούν. Κατά παράδοση, στους θεόστραβους, πρέπει οι  μονόφθαλμοι να βασιλεύουν. Και αυτούς τους "μονόφθαλμους" αγκαλιάζουν, με αυτούς χαριεντίζονται και αυτούς προωθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Κι απορούμε, τόσα χρόνια, γιατί; Γιατί η Ελλάδα, κατά παράδοση, στηριζόταν σε "κούφιους", σε αστοιχείωτους "φιγουρατζήδες"; Γιατί οι νέοι Ελληνοαμερικανοί, αλλά και οι 40άρηδες ή 50άρηδες μορφωμένοι, δεν ασχολήθηκαν και δεν ασχολούνται; Και οι λίγοι με μόρφωση, κατάρτιση, που θέλησαν να ασχοληθούν με συλλόγους, οργανώσεις, γιατί αναγκάστηκαν να φύγουν; Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς; Ποιοι και γιατί τους κράτησαν και τους κρατούν μακριά από οργανώσεις κλπ; Μήπως οι μόνιμοι,  "καρεκλοκένταυροι" και αστοιχείωτοι "πρόεδροι", που τους "παίρνουν στα σοβαρά" οι πολιτικοί της Ελλάδας και χαριεντιζόμενοι μαζί τους;... Αλλά, μην ξεχνάμε ότι "οι φελλοί πάντα επιπλέουν".

Ένα παράδειγμα: Κλασσική η περίπτωση του ΑHMP (American Hellenic Media Project), που έδρασε από τα 1992 ίσαμε τα 2002  και κατάφερε το ακατόρθωτο: Ν' απαντά αμέσως, με επιστολές ουσίας και γνώσης του αντικειμένου, σε όλα τα δημοσιεύματα κατά τις Ελλάδας, οπουδήποτε στην Αμερική. Το αγνόησαν εντελώς οι "πολιτικοί" της Αθήνας. Και γιά τον γράφοντα -με την πείρα του στα ελληνικά δρώμενα στην Αμερική και στα ΜΜΕ γιά 28 χρόνια- ήταν ο μόνος Οργανισμός, εθελοντικός, υπό την καθοδήγηση Ελληνοαμερικανού, πρώην εισαγγελέα στη Νέα Υόρκη, που πραγματικά πρόσφερε εθνικό έργο, χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα, χωρίς ποτέ να επιδιώξει προβολή, κλπ.

Να τονίσουμε, ακόμα, την καταστροφική πολιτική ΜΜΕ στην Ελλάδα, ειδικά των κρατικών ΜΠΕ και ΕΡΤ, τα οποία την τελευταία εξαετία, πρόβαλαν συστηματικά τους ουσιαστικά ασήμαντους, "πρόεδρους" μεγαλο-Οργανώσεων. Σε τέτοιο βαθμό, που οι Ομογενείς στις ΗΠΑ αναρωτιούνται γιατί, αφού γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μία πλασματική εικόνα γιά την πραγματική κατάσταση στον οργανωμένο Ελληνισμό της Αμερικής, στην Ελλάδα και αλλού, αφού οι προβαλλόμενοι (έναντι αμοιβής;) πρόεδροι εκπροσωπούν ημιανύπαρκτες ή υπολειτουργούσες Οργανώσεις (Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, ΣΑΕ Αμερικής, Ομοσπονδίες κλπ), χωρίς καμία απήχηση στην Ομογένεια.

'Iδια, καταστροφική πολιτική, ακολούθησαν, εξυπακούεται και οι "αρμόδιοι" της -κάθε- ελληνικής κυβέρνησης, που φαίνεται ότι αδυνατούν να ξεχωρίσουν το αληθινό από το ψεύτικο και το σωστό από το λάθος. Κι αυτό υποδηλώνει αδυναμία ή ανικανότητα να υπερασπίσουν, όπως πρέπει, την ιστορία και τα δίκαια των Eλλήνων στον διεθνή στίβο και ιδιαίτερα στην υπερδύναμη ΗΠΑ, αφού βασίζονται στα εφήμερα και στα ψεύτικα.

'Ενα τέταρτο του αιώνα, δεν είδαμε ποτέ στην αμερικάνικη τηλεόραση -που διαμορφώνει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ- έναν "λομπίστα" ή "ηγέτη" Αμερικανοέλληνα ή Ελληνοαμερικανό να μιλά, να παρεμβαίνει γιά τα εθνικά μας και άλλα ζητήματα. Δεν είδαμε Μανάτο ή Ρωσίδη γιά παράδειγμα, ούτε τον 'Αθενς, ούτε ΚΑΝΕΝΑΝ. Κι αυτό λέει πολλά, γιά τις πραγματικές "επιδιώξεις" των αυτοαποκαλούμενων και παρουσιαζόμενων από τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, "ηγετών" μας, που πολύ άνετα -έναντι "κομπλιμέντων", προσκλήσεων γιά "φωτογραφία" κ.ά.- χρησιμοποιούνται από την αμερικάνικη κυβέρνηση γιά την προώθηση της...πολιτικής της, στην... Ελλάδα ή γιά τον αποπροσανατολισμό, "υπνωτισμό" των Ομογενών, γιά 25 χρόνια. Γι' αυτό είναι εκεί που είναι, ως "μόνιμοι ηγέτες", κατά πλειοψηφία υπερήλικες και βασιλοχουντικοί με την γνωστή νοοτροπία του '70: Γιά να εμποδίζουν την ανάπτυξη των ομογενειακών εκείνων δυνάμεων που μπορούν πραγματικά να παρέμβουν στην Ουάσιγκτον ή να κρατούν την Ομογένεια ενημερωμένη, σ' εγρήγορση...

(Το κωμικό μ' εμάς τους 'Ελληνες στις ΗΠΑ είναι ότι είμαστε τόσο ανοργάνωτοι, τόσο "τοπικιστές", τόσο ασυντόνιστοι, σε βαθμό κακουργήματος. 100 κομμάτια. Ακόμα και τα κτίρια των συλλόγων κι οργανώσεών μας έχουν επιγραφές ελληνικές με... λατινικούς χαραχτήρες. Παράδειγμα: "Kalymnian Society, Agios Panteleimon" ή "Macedonian Society Alexander the Great" ή "Chios Society Agia Markela" κ.ά. ΚΑΝΕΝΑ δεν αναφέρει "Ελληνικό Κέντρο (Ηellenic Center)" και μετά ας έχει τ' όνομά του. Είναι μία εντελώς χαζή, αλλά ελληνική πρωτοτυπία. 'Ετσι οι Αμερικανοί "ψάχνονται" γιά το τι είναι "Kalymnian, Agios Panteleimon" ή "Chios, Agia Markela", με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προβάλουμε μόνοι μας ούτε την (συλλογική) ύπαρξή μας στο ελάχιστο. Γιά το "Μακεδονικό" εντάξει, καταλαβαίνουν ότι έχει σχέση με τη νέα χώρα..."Μακεδονία". Δεν χρειάζεται ν' αναφέρουμε τι κάνουν στην αντίστοιχη περίπτωση με τα κτίριά τους οι άλλες εθνικές ομάδες. Σίγουρα όμως κάνουν το σωστό, αποδεδειγμένα)


Γ. Λ.
Πηγή: Kalami.net  Απρίλιος 2006

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.