WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Pedro Ollala - Βιογραφικό Print

Ο Pedro Olalla González de la Vega (Οβιέδο, Ισπανία 1966) είναι συγγραφέας, ελληνιστής, καθηγητής φιλόλογος, μεταφραστής και φωτογράφος, και σε αυτούς τους τομείς συνεργάζεται τακτικά με εκδοτικούς οίκους, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς φορείς από διάφορες χώρες του κόσμου.

Εδώ και είκοσι χρόνια, διατηρεί μια έντονη σχέση με την Ελλάδα, και το 1994 μετοίκησε στην Αθήνα. Η κυρίως απασχόλησή του είναι η συγγραφή (21 πρωτότυπα έργα σε διάφορες γλώσσες), και στο χώρο αυτό έχει δημοσιεύσει έργα λογοτεχνικού και πολιτιστικού περιεχομένου, σενάρια, μεταφράσεις και περισσότερα από εκατό άρθρα και μελέτες σχετικά με τον ελληνικό πολιτισμό και την Ισπανία.

Υπήρξε καθηγητής Νέων Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Οβιέδο και λέκτορας Ισπανικών στο Πανεπιστήμιο Syracuse της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα πλέον, διατέλεσε για χρόνια διευθυντής του Πολιτιστικού Δελτίου της Ισπανικής Πρεσβείας, αρχισυντάκτης του δίγλωσσου μηνιαίου περιοδικού “El Sol de Atenas” και καθηγητής στο Instituto Cervantes
. Από το 1998 έως σήμερα, εργάζεται ως καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Μετάφρασης-Μεταφρασεολογίας) και στη Βουλή των Ελλήνων.

Ως φωτογράφος πραγματοποίησε διάφορες εκδόσεις και περισσότερες από τριάντα ατομικές εκθέσεις σε διάφορες χώρες· ως λεξικογράφος δουλεύει με υποτροφία του Ιδρύματος «Α. Γ. Λεβέντη»· ως ερευνητής και φωτογράφος, έχει συνεργαστεί με εξειδικευμένους εκδοτικούς οίκους όπως National Geographic, Thames & Hudson, Altaϊr, Planeta, Road Editions
, κ.α.

Τα τελευταία του έργα στο χώρο της ελληνικής μυθολογίας είναι ο «Μυθολογικός Άτλας της Ελλάδας» ¾ πόνημα που χορηγήθηκε από το Ίδρυμα Ωνάσης και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, και για το οποίο έχει διανύσει πάνω από εκατό χιλιάδες χιλιόμετρα στην Ελλάδα ακολουθώντας τα ίχνη των αρχαίων μύθων ¾
και η τηλεοπτική σειρά ντοκιμαντέρ «Οι τόποι των μύθων», μια παραγωγή της ΕΤ1 για το Ειδικό Πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.

Για τη δουλειά του στο χώρο της ελληνικής μυθολογίας, υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής στα Πανεπιστήμια Θράκης, Αιγαίου, Αθηνών, College Year in Athens, Onassis Foundation New York, Universidad Autónoma de México,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και άλλους φορείς και ΜΜΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Με το παρόν βιβλίο Ευδαίμων Αρκαδία, πραγματοποιημένο με τη συνδρομή της Ισπανίδας φιλόλογου Rosario Carrillo
, ο συγγραφέας κάνει ένα βήμα ακόμα στην μακροχρόνια προσπάθειά του για την ανάδειξη της πολιτιστικής διάστασης του ελληνικού χώρου.

Arcadians

 

 

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.