WELCOME

Η επιστροφή στην Αρκαδία, στην αγκαλιά της φύσης που γαληνεύει και ισορροπεί, δεν είναι μια νεφελώδης αποστροφή των ουτοπιστών, αλλά μια αναγκαία στροφή, ένα καταφύγιο ελεύθερης ανάσας.

Υπαίθριο μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο "Εύα" Δολιανών Print

Έντάχθηκε στο Π.Ε.Π. η κατασκευή του στεγάστρου και άλλων επεμβάσεων
Υλοποιείται η υπόσχεση Τατούλη
Σ. Δαλιάνης: «Μεγάλη η συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της περιοχής»

Την οριστική ένταξη στο Π.Ε.Π. Πελοποννήσου, ενός έργου που είχε προαναγγελθεί από τον Υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε η Γ.Γ. Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγέλα Αβούρη. Πρόκειται για την κατασκευή ειδικού στεγάστρου στον αρχαιολογικό χώρο της «έπαυλης του Ηρώδη του Αττικού» η οποία είναι κτισμένη στην αρχαία πόλη «Εύα», πλησίον της Ι.Μ. Λουκούς στα Δολιανά Κυνουρίας.

Το μεταλλικό υπόστεγο που προβλέπεται να κατασκευαστεί, θα ενισχύσει την προστασία των σπάνιων, σε ποιότητα και μέγεθος, ψηφιδωτών της έπαυλης, ενώ οι χωματουργικές εργασίες και οι επεμβάσεις συντήρησης που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την κατασκευή του στεγάστρου συνολικού προϋπολογισμού 3.338.000 ευρώ, αναμένεται να δώσουν στο χώρο τον χαρακτήρα υπαίθριου μουσείου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας Στράτης Δαλιάνης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «το έργο αυτό θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα τονώσει την οικονομία της περιοχής ενώ παράλληλα θα προσδώσει οντότητα αρχαιολογική στον τόπο και σημαντική τουριστική αύξηση στην περιοχή. Ελπίζουμε είπε ο κύριος Δαλιάνης ότι σύντομα θα χαρούμε το ξεκίνημα του έργου αυτού στην Έπαυλη του Ηρώδου του Αττικού στα Δολιανά που θα δώσει πνοή στον τόπο μας». 

Πηγή : astrosnews.net

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.