WELCOME
Το Λεωνίδιο μνημονεύεται πρώτη φορά σ' ενα Χρυσόβουλο του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου με χρονολογία 1293. Σε αυτό αναφέρεται ο ναός του Αγίου Λεωνίδου στη Πλάκα.
Συνέντευξη με την Αθανασία Συρεγγέλα Print

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής για τη νεολαία. Η οργάνωση εστιάζει τις προσπάθειές της στο να φέρει πιο κοντά τους νεαρής ηλικίας Αρκάδες με στόχο τη σύσφιξη και ενδυνάμωση τόσο των μεταξύ τους σχέσεων, όσο και των δεσμών με την πατρώα γη της Αρκαδίας και την Ελλάδα γενικότερα. Υπεύθυνη για τη νεολαία στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής είναι η κ. Αθανασία Συρεγγέλα.

«Προσπαθούμε πάντα για τα προγράμματα της νεολαίας. Φέτος όμως ξεκινήσαμε πιο δυνατά», επισημαίνει η κ. Συρεγγέλα και αναφέρει τη σύσταση τριών νέων chapters με τη συμμετοχή ατόμων νεαρής ηλικίας, στη Βοστώνη, το Σικάγο και το Λος Αντζελες. «Δεν τα ονομάζουμε απλά youth chapters γιατί οι συμμετέχοντες είναι young adults, νέοι ενήλικες. Είναι καινούργιο αίμα στην Παναρκαδική Ομοσπονδία, με νέες ιδέες», τονίζει η κ. Συρεγγέλα και προσθέτει: «έχουμε ξεκινήσει στη Βοστώνη ένα γκρουπ με νέους 17 ετών και άνω, στο Σικάγο οι συμμετέχοντες είναι από 30 και πάνω, όπως και στο Λος Άντζελες».

«Προσπαθούμε όπως πάντα», σημειώνει η κ. Συρεγγέλα, «να ξεκινήσουμε νέα προγράμματα, τα οποία θα είναι για το καλό των νέων, να έχουν κάποια επικοινωνία μεταξύ τους και να κρατήσουν την ελληνική τους ταυτότητα. Δεν αποκλείουμε κανέναν. Όποιος ενδιαφέρεται και θέλει να έρθει στην οργάνωσή, να επικοινωνήσει με τα κεντρικά μας γραφεία για να εγγραφεί μέλος και να μπορεί να συμμετέχει σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε».

Οι προσπάθειες για τη δημιουργία του τμήματος νεολαίας έχουν εντατικοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως σημειώνει η κ. Συρεγγέλα  «τον πρώτο χρόνο έκανα πολλές συναντήσεις με τα παιδιά, να τα γνωρίσω, να τους δώσουμε πληροφορίες. Φέτος ξεκινήσαμε πιο δυνατά, να τα συγκεντρώνουμε και να αρχίσουμε προγράμματα. Το περασμένο καλοκαίρι 8 νέοι βρέθηκαν στην Αρκαδία και παρακολούθησαν το συνέδριο. Έκαναν μια ωραία εκδρομή στο Λούσιο ποταμό για ράφτιγκ, περπατήσανε στα μοναστήρια . Φέτος, μετά από πρόταση ενός μέλους, αποφασίσαμε να τρέξουμε ή να περπατήσουμε το 5Κ. Πολλές είναι οι πιθανότητες να γίνει αυτό στο Long Beach μαζί με το συνέδριο των νέων Αρκάδων. Ελπίζουμε σιγά - σιγά, οι νέοι αυτοί να μπουν στον σύλλογο και να αναλάβουν πιο υπεύθυνες θέσεις». 

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει στα προγράμματα νεολαίας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής δεν έχει παρά να επικοινωνήσει με τα κεντρικά γραφεία της Ομοσπονδίας στο τηλέφωνο (630) 834-6377 ή να στείλει e-mail στο info@panarcadian.org.

Α.Κ.Β

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.