WELCOME
Στο Αρκουδόρεμα του Μαινάλου υπήρχε η αρχαία πόλη Καλλίστη. Εκεί είχαν και τον τάφο της Καλλιστούς, της κόρης του Λυκάονος. Αυτή κατά τη μυθολογία γέννησε με τον Δία τον Αρκάδα.
Διαμαρτυρία για την Ελληνική εκπομπή του BBC Print

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη διακοπή λειτουργίας της ελληνικής εκπομπής του BBC διοργανώνουν αύριο (12.00) στην αίθουσα «Γεώργιος Καραντζάς» της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) η ΠΟΕΣΥ, το τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Οπως επισημαίνεται, το τέλος της ελληνικής εκπομπής του BBC «αναγγέλθηκε εν ψυχρώ από τους υπευθύνους της, χωρίς δυστυχώς να προκαλέσει επίσημες ελληνικές αντιδράσεις, παρά τη σχετική διαμαρτυρία και της ΠΟΕΣΥ παραμονές της πρόσφατης συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Βρετανίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στο Λονδίνο». Σε μια εποχή δραματικών κρίσεων η απόφαση αυτή διαγράφει ένα έργο δεκαετιών και οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι «εκτός από ένα σοβαρό έλλειμμα που προκαλείται στην ενημέρωση, είναι υποχρέωση όλων η διάσωση αρχείων της εκπομπής, που αποτελούν πολύτιμο ιστορικό ντοκουμέντο και για το ρόλο της δημοσιογραφίας». Αλλωστε μέσα στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και στα πέτρινα χρόνια της επτάχρονης τυρανίας, η ελληνική υπηρεσία του BBC, με την ελεύθερη πληροφόρηση, υπήρξε νησίδα ελπίδας και προοπτικής για τον Ελληνισμό.

Στην εκδήλωση εκτός από τις ομιλίες των προέδρων των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων και της ΠΟΕΣΥ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ (διάρκειας μισής ώρας) της καθηγήτριας Πέπης Ρηγοπούλου με τίτλο «Γιολάντα Τερέντσιο, η φωνή του BBC στα χρόνια της δικτατορίας».

Ρεπορτάζ: Μ. Πετρούτσου - Σ. Μανιάτης - Κ. Τσιγώνια
Εφημερίδα Ελευθεροτυπία  21/11/2005

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.