WELCOME

Ο Νομός Αρκαδίας αποτελείται από τις επαρχίες Γορτυνίας -Κυνουρίας-Μαντινείας-Μεγαλοπόλεως.Έχει έκταση 4.419 τχ , 245 δημοτικά διαμερίσματα, 411 οικισμούς και 22 Δήμους .

Δελτίου Τύπου της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας Print

ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Έτος Ιδρύσεως 1928

                                                                  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                    ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30-Αθήνα) θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Ημερίδα της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας με τίτλο: «Προϊστορική και Ιστορική Ανθρωπολογία».

Ανταποκρινόμενη στο ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η ελληνική κοινή γνώμη στα θέματα της ανθρωπολογίας και της ανθρωπολογικής έρευνας στη χώρα μας, η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία, διοργανώνει την Ημερίδα αυτή προκειμένου να παρουσιάσει τη μεθοδολογία και την πορεία των επιστημονικών ερευνών στον τομέα αυτό.

Στην Ημερίδα συμμετέχουν επιστήμονες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις για το σπηλαιοβάραθρο του Καιάδα Λακωνίας ως τόπου εκτελέσεων κατά την Αρχαιότητα και της μελέτης των παιδικών οστών από πηγάδι της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η Ημερίδα θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου στις 9:00 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ,στις 18:00, θα προβληθεί το δεκαπεντάλεπτο ντοκιμαντέρ του Τ. Βενετσανάκου : «Σπηλαιοβάραθρο Καιάδα-Μύθοι και Πραγματικότητα». 

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.