WELCOME

Ζυγά ζυγά που περπατάς
και τη μεσούλα σου κρατάς,
κάνεις τους νιους και σκάζουνε,
τους γέρους και πλαντάζουνε,
κάνεις και μένα τ' ορφανό,
παίρνω μαχαίρι να σφαγώ.
Μη σφάζεσαι λεβέντη μου
και 'γώ σε κάνω ταίρι μου

Κλαρίνα και Συνθεσάιζερ Print

Ο απόηχος από τον Πολιτιστικό μας Αύγουστο καλά κρατεί ακόμα και ίσως κρατήσει για πολύ, μέχρι και το επόμενο καλοκαίρι μας. Τόσο καλός, τόσο γεμάτος από εκδηλώσεις ήταν. Και τι εκδηλώσεις, η μία καλύτερη από την άλλη !!. Οι Δήμοι φάνηκε πως συναγωνίζονταν ποιος θα φέρει τους καλύτερους, Όλοι οι φορείς στο πόδι, όλα τα στελέχη με τον ιδρώτα να λούζει το πρόσωπο έτρεχαν μέρες αλλά και νύκτες για να νιώσει ο Αρκάς συμπατριώτης μας ότι το καλοκαίρι στην Αρκαδία είναι μοναδικό.

Που να πρωτοπάει κανείς; Σε θέατρα; Σε λαϊκά δρώμενα; Σε δημοτικές μουσικές; Σε λαϊκούς βάρδους; Διλλήματα πολλά και σοβαρά διότι ο μπαξές είχε φέτος πολλά φρούτα, από άγουρα ως και σάπια, όπως η ίδια η ζωή.

Η Αρκαδία βούλιαξε από κόσμο φέτος, ίσως η ακρίβεια, ίσως ο νόστος για την πατρίδα, γέμισε το κάθε σπίτι, ακόμα και αυτά τα εγκαταλειμμένα από το χρόνο. Λες και γνώριζε η Νομαρχία τι θα γίνει και στρώθηκαν στη δουλειά τα συνεργεία της, άλλο να κλείνει λακκούβες φονιάδες στους δρόμους, άλλο να στρώνει πίσσα για να κοιμούνται το βράδυ τα γιδοπρόβατα και να θέλει ο κάθε αναιδής οδηγός να πάει σπίτι του με ασφάλεια !! Ευτυχώς που υπήρχε ειδικό συνεργείο και καθάριζε τις κοπριές, τις  κολλημένες πάνω στη πίσσα.  

Στο δρόμο που ενώνει τη Δημητσάνα με την πάλαι ποτέ γέφυρα Κοκλαμά στον Λάδωνα, άκουσα για 200 περίπου αυτοκίνητα που έπαθαν σοβαρές ζημιές από το δρόμο καρμανιόλα. Εντάξει, δεν είναι και πολλά στα τόσες χιλιάδες. Λιγότερα άκουσα για το δρόμο Τρίπολης Αλωνίσταινας  μέσα από τις Δαβιές. Κάπου προς τα μέρη της Κοντοβάζαινας υπήρξε άκουσα και τραυματισμός, σιγά !! Στη Καστάνιτσα έγινε νέα χάραξη από τους ειδικούς της Νομαρχίας άκουσα. Τελικά είμαστε τυχεροί εμείς οι Αρκάδες, δεν προλαβαίνει να χαλάσει ένα σημείο του οδικού δικτύου και αμέσως, τάχιστα η Νομαρχία το έχει φτιάξει !!.

Ξέφυγα όμως παρασυρόμενος από τα «Έργα και Ημέραι» της Νομαρχίας μας. Το θέμα μας είναι ο Πολιτιστικός μας Αύγουστος όπως διαμορφώνεται από τα νέα δεδομένα που προκύπτουν καθημερινά.

Για άλλη μια φορά η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ο Καραγκιόζης στη Στεμνίτσα, ο Μανώλης Μητσιάς στη Δημητσάνα. Η Δημοτική μας μουσική Παράδοση έπεσε θύμα κακών οργανωτών και του ίδιου του εαυτού της. Στα Λύκαια 2005 το δρώμενο κατά μήκος του δρόμου και η αφή της φλόγας ήταν τα φωτεινά σημεία της όλης εκδήλωσης.

Μέσα από το Πολιτιστικό μας χάος γεννήθηκε στο Μαίναλο ο πραγματικός Πολιτισμός με πρωτοπόρο τον Δήμαρχο Βυτίνας κ. Κουντάνη και συνεργάτη του αντάξιο των περιστάσεων τον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης. Το Α’ Φεστιβάλ Μαινάλου 2005 πέρασε σαν η καλύτερη Πολιτιστική εκδήλωση που έγινε ποτέ στην Αρκαδία.

Ίσως με παράδειγμα το Φεστιβάλ Μαινάλου να γίνουν ριζικές αλλαγές στο μέλλον και  οι εμπλεκόμενοι Φορείς  να σκεφτούν με σοβαρότητα ότι ο Πολιτισμός είναι πολύ σπουδαία υπόθεση. Σπουδαία και πολύ ακριβή.

Α.Κ.Β
Αύγουστος 2005

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.