WELCOME

Κάπως έτσι προσπαθούσε να φέρει στα μέτρα του, τα πράγματα που τον περιβάλανε και ήτανε τόσα πολλά σαν δυό άνοιξες μαζί γεμάτες σεντούκια με μαβί ρούχα και δαντέλλες ολόγυρα πλεγμένες, μονάκριβες και λευκές όπως όλα στη πλάνη της λήθης.
Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Φ.Αθανασιάδου

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου και Ψήφισμα για το Πάρκο του Μαινάλου Print

Το Δελτίο Τύπου της Ιταλικής Αντιπροσωπείας από τη συμμετοχή της στο Συνέδριο  «Πάρκο του Μαινάλου

« Αυτή η επίσκεψη μας στο Δήμο της Βυτίνας εκφράζει τη βούληση μας για συνεργασία ανάμεσα στην Ελληνική Κοινότητα Αρκαδίας και σε αυτή του Abrouzzo, μια έκφραση που προλέγει τη δύναμη να εκφραστεί σε ένα ουσιαστικό ανακοινωθέν συνεργασίας μέσα από το οποίο οι δύο Κοινότητες θα μπορέσουν να έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν συνεργασία σε ανταλλαγή η μία με την άλλη σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, ιστορίας, εμπειρίας που επικυρώνει δύο περιοχές τόσο διαφορετικές μα δεμένες από την ίδια αγάπη για τη φύση και την αξία του περιβάλλοντος.

Έτσι σχολίασε ο Σύμβουλος περιβάλλοντος της Περιφέρειας Abrouzzo Franco Caramanico την πρόταση συνεργασίας που έχει καθορισθεί από τον Δήμο Pescasseroli και το Δήμο Βυτίνας, μια πρόταση την οποία οι δύο Δήμοι υποστηρίζουν και επεκτείνουν και στις άλλες περιοχές της περιφέρειας του Abrouzzo και της περιοχής της Αρκαδίας. Της δύο ημέρες της παραμονής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας στο Δήμο της Βυτίνας μπήκε το στίγμα στα απώτερα εδάφια τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν προ συμφωνίας των σχετικών μερών των αρμοδίων οργάνων για μια συνεργασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Στη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Βυτίνα και όπου από μέρους μας συμμετείχαν ο αναπληρωτής πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου του Abrouzzo Lazio και Molise κ. Diego Ferrante, η dr Annabella Pace της υπηρεσίας προστατευμένων περιοχών της Περιφέρειας Abrouzzo, ο οικονομικός Σύμβουλος πληρεξούσιος του Πάρκου και αντιδήμαρχος Pescasseroli κ. Domenico Neri, ο Σύμβουλος Pescasseroli κ. Marco Filamore, ο Δήμαρχος Villetta Barrea κ. Loucio Di Domenico, η Σύμβουλος Opi κ. Nadia Boccia, ο Σύμβουλος του San Donato Comino κ. Mario Mazzola, έγινε παρουσίαση στους οικοδεσπότες μας σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Πάρκου του Abrouzzo, την χρηματοδότηση του, τις σχέσεις του με την τοπική κοινωνία και όλα τα θέματα που σχετίζονται με το καθεστώς λειτουργίας του.

Αισιοδοξούμε, δήλωσε ο Caramanico, ότι το Εθνικό Πάρκο του Abrouzzo, Lazio και Molise, μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το Πάρκο του Μαινάλου στο οποίο προσφέρουμε την εμπειρία μας.

Η ίδρυση ενός Πάρκου, δήλωσε ακόμα ο Σύμβουλος περιβάλλοντος της Περιφέρειας του Abrouzzo Franco Caramanico στη συνέντευξη του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, σημαίνει εγγυημένη ανάπτυξη και προστασία της περιοχής η οποία προκύπτει από τα καθορισμένα σύνορα πολιτικά και γεωγραφικά.

Το ταξίδι στην Ελλάδα επιβεβαίωσε – υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Pescasseroli Domenico Neri, την σπουδαιότητα και το κύρος τα οποία το Πάρκο μας έχει κερδίσει διεθνώς. Είμαστε υπερήφανοι επιπλέον που η εμπειρία μας μπορεί να προσφέρει στην Ελληνική Κοινότητα, η οποία μας φιλοξένησε θερμά και ελπίζουμε σε αμοιβαία ανταλλαγή με την οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε μια σχέση συνεργασίας και φιλίας και ελπίζουμε να προχωρήσουμε μπροστά στο μέλλον με άλλες συναντήσεις στην Ιταλία ».

Ψήφισμα
Το Συνέδριο με θέμα «Εθνικό Πάρκο Μαινάλου», που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Βυτίνας στις 9 και 10 Ιουλίου 2005, στο Πνευματικό Κέντρο της Βυτίνας Αρκαδίας, με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Νομαρχίας Αρκαδίας και όλων των Παραμαιναλίων Δήμων και με τη συμμετοχή του Δήμου Abrouzzo της Δυτικής Ιταλίας και της Νιμαρχίας LAquila, όπου λειτουργεί ένα από τα σπουδαιότερα Εθνικά Πάρκα της Ευρώπης, το Πάρκο Abrouzzo, με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον της περιοχής.
Εγκρίνουμε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα :
Ζητάμε από τα συναρμόδια υπουργεία (Πολιτισμού – Γεωργίας – ΥΠΕΧΩΔΕ) την άμεση υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Μαινάλου, σύμφωνα με την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του ΕΘΙΑΓΕ που έχει εγκριθεί ομόφωνα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και έχει τύχει της αποδοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του προγράμματος LIFE – ΦΥΣΗ που τυγχάνει της αποδοχής της Τοπικής Κοινωνίας.  
Οι Αρμόδιοι Φορείς

Α.Κ.Β

 

 

     

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.