WELCOME
Θα χορέψεις γέρο, θέλεις δε θες,
και θα ειπείς τραγούδια, για τις ξανθιές.
Για θυμήσου γέρο τα νιάτα σου,
τα καμώματα σου, τα νάζια σου.
Για θυμήσου γέρο που ήσουν παιδί
και τα είχες μπλέξει με μία ξανθή.
Welcome to Arcadians.gr Print

Η συντακτική ομάδα του δικτυακού τόπου www.arcadians.gr «Αρκάδες Εσμέν» διοργανώνει το Φθινόπωρο του 2005 το Α’ Παγκόσμιο Παναρκαδικό Διαδικτυακό Συνέδριο με τον τίτλο « Η Αρκαδία στο Μέλλον».

Για πρώτη φορά, οι Αρκάδες του κόσμου, θα δια-δικτυωθούν για να καταθέσουν τις απόψεις τους κάνοντας χρήση του αμεσότερου και  δημοκρατικότερου μέσου επικοινωνίας : του Διαδικτύου.

Ο στόχος του συνεδρίου είναι απλός. Έχουμε καλέσει ως εισηγητές ανθρώπους που δεν χαρακτηρίζονται μόνο για την επιστημονική τους επάρκεια αλλά που μπορούν να εκφράσουν τον αρκαδικό λόγο του μέλλοντος ξεπερνώντας χιλιοειπωμένες ιδέες και προτάσεις. Ανθρώπους που αν και αποφεύγουν την άνευ λόγου και ουσίας δημοσιότητα δέχτηκαν να συμμετέχουν σε ένα συνέδριο που φιλοδοξεί να αποτελέσει ουσιαστική προσφορά για την Αρκαδία.

Το πρωτοποριακό γνώρισμα του συνεδρίου είναι ότι δίπλα στις εισηγήσεις των παγκοσμίως καταξιωμένων εισηγητών θα μπορέσει να ακουστεί η φωνή του Αρκά όπου γης.

Από τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας και τα φωτεινά ακρογιάλια της, ως τις κοινότητες των Ελλήνων Αρκάδων Ομογενών, όλοι εμείς κι ο καθένας ξεχωριστά, θα χτίσουμε  πέτρα - πέτρα  την Αρκαδία του μέλλοντος. Μια Αρκαδία που δεν θέλουμε να πεθάνει, δεν θέλουμε να ερημώσει, που θέλουμε να συνεχίσει την πορεία της στο μέλλον ένδοξα. Ξεκινούμε λοιπόν την πορεία αυτή με την διοργάνωση ενός συνεδρίου πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα.

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει  πέντε θεματικές ενότητες οι οποίες θα αναπτυχθούν από εισηγητές ειδικευμένους στα γνωστικά αντικείμενα που καλύπτει κάθε ενότητα. Στη συνέχεια ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και να σχολιάζει την κάθε εισήγηση.

Ο συντονισμός και η τεχνική υποστήριξη του συνεδρίου θα γίνει από τη συντακτική ομάδα του δικτυακού τόπου η οποία είναι και η οργανωτική του επιτροπή και δεσμεύεται να συγκεντρώσει και να γνωστοποιήσει με κάθε μέσο τα αποτελέσματα του συνεδρίου αυτού .

Το Συνέδριο θα ξεκινήσει το Νοέμβριο και σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα διαρκέσει τέσσερις μήνες. Το αναλυτικό  πρόγραμμα θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα. Τέλος, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής θα προβληθούν μέσα από το δικτυακό τόπο «Αρκάδες Εσμέν» ως χορηγοί επικοινωνίας όσοι διαδώσουν την ανακοίνωσή του.

Arcadians

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.