WELCOME
Το τείχος της Τρίπολης υψώθηκε το 1786. Το πάχος του ήταν 2 μέτρα, το ύψος του 5,5 και η περιφέρεια του 3,5 χιλ. Είχε 7 πύλες, της Καρύταινας-Λιονταρίου-Μεγαλόπολης-Αγίου Νικολάου-Σεραγιού-Αγίου Αθανασίου-Καλαβρύτων.
Ποιοί είμαστε Print

Είμαστε μια παρέα φίλων που γνωριστήκαμε μέσα από διάφορα forums. Τυχαία ανακαλύψαμε ότι τα ονόματα arcadians και arkadians κυκλοφορούσαν αδέσποτα. Το σκεφτήκαμε και τα …υιοθετήσαμε.

Μας ενδιαφέρει η Αρκαδία του χθες, η ιστορία της, οι παραδόσεις της, τα τραγούδια της. Μας ενδιαφέρει εξ’ ίσου το ίδιο η Αρκαδία σήμερα και στο μέλλον. Κυρίως, μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι της.

Δεν είμαστε ειδικοί στο στήσιμο μιας ηλεκτρονικής σελίδας μα ούτε επιδιώκουμε να γίνουμε. Η προσπάθεια μας αυτή εκφράζεται μέσα από τον απόλυτα ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε. Είμαστε ερασιτέχνες. Είμαστε όμως κι εραστές ενός μαγικού τόπου - της γης των πατεράδων μας, της Αρκαδίας.

Ο Δικτυακός μας Τόπος δεν χρηματοδοτείται από πουθενά. Δεν το επεδίωξε και δεν το επιθυμεί. Τα λειτουργικά του έξοδα καλύπτονται εξ ιδίων πόρων.

Συνεργάτες: Στο αρχικό στάδιο της σελίδας οι Γιάννης Ασημακόπουλος από το Ίσωμα Μεγαλόπολης και Βίβιαν Ευθιμιοπούλου από Αθήνα (Ερωτικό λεξικό της Αρκαδίας). Στο δεύτερο στάδιο ο Ηρακλής Δαρλαμήτσος με συλλογές δημοτικών τραγουδιών. Στο τρίτο στάδιο ο Πανταζής Κωστόπουλος από το Καρβουνάρι Μεγαλόπολης με συλλογές δημοτικών τραγουδιών (υπό δημοσίευση). Στο τέταρτο στάδιο ο Νίκος Κουμπέτσος από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας που επιμελείται αδημοσίευτων Αρχείων 1700 - 1925.

Κύριοι Συντελεστές του Δικτυακού μας Τόπου: Πάνος Βασιλείου από την Τρίπολη και μόνιμος κάτοικος Ελβετίας και Βασίλης Αναστασόπουλος από το Ψάρι Ηραίας που είναι ο διαχειριστής και ο υπεύθυνος της σελίδας.

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.