WELCOME

Ο Πλάτωνας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το χορό στους “Νόμους”,  και έδινε στον μορφωμένο και καλλιεργημένο άνθρωπο το επίθετο “κεχορευκός”, ενώ τον αμόρφωτο τον ονόμαζε “αχόρευτο”

 

Τα Χάνια της Αρκαδίας Print

 

Τα Χάνια της Αρκαδίας

Κάποιες μέρες δεν είναι σαν τις άλλες... σαν σεισμός έρχεται ένα δυνατό κύμα εικόνων και ήχων από το παρελθόν για να σε τραβήξει από το παρόν και με καύσιμο τη νοσταλγία να σε σπρώξει πίσω στον χωροχρόνο ... μια τέτοια μέρα ήταν σήμερα, όταν «επέβαλε» ο Βασίλης Αναστασόπουλος στο νοητικό και συναισθηματικό κόσμο μου να χαθεί ... παρά την τηλεκπαίδευση, τα ασταμάτητα τηλέφωνα και τις υποχρεώσεις που ζυμώνουν κάθε μέρα κάθε ψήγμα εγκεφαλικού κυττάρου.

Επένδυσα τα καλοκαίρια μου στους οδικούς άξονες της Αρκαδίας και περίμενα καρτερικά τον συγγραφέα να ζωντανέψει με λαογραφία και θρύλους κάθε μονοπάτι της περιοχής! Δεν ήξερα, όμως, ότι είχε κι άλλα να προσθέσει! Με την ίδια φιλομάθεια θα ταξιδέψω ξανά μέσα από τα «Χάνια της Αρκαδίας»

Ήδη διαβάζοντας την αφιέρωση «στον αγωγιάτη Καλαμάτα» ... η φωνή της γιαγιάς μου, Κωνσταντίνας Γιαννοπούλου από το Παλούμπα, ζωντάνεψε. Την είδα να τον περιμένει με αγωνία για να τους μεταφέρει στο χωριό. όπως έκανε κάθε φορά! Οι δρόμοι της Αρκαδίας ταξιδεύουν γενικά και με τον συγγραφέα αγωγιάτη ειδικά, θα πάμε λίγο μακρύτερα ... στα Χάνια της ζωής κ της καρδιάς μας!

 

 

 


Μάρθα Ισαακίδη

=======
https://www.epikentro.gr/?book=1369

https://www.politeianet.gr/books/9786182044339-anastasopoulos-k-basilis-epikentro-chania-kai-odikoi-axones-tis-arkadias-362294

https://www.skroutz.gr/s/49309477/CHania-Kai-Odikoi-Axones-Tis-Arkadias.html

https://www.ianos.gr/chania-ke-odiki-axones-tis-arkadias-0562581

https://www.greekbooks.gr/cartquickpro/catalog_product/view/id/327157

https://www.booklovers.gr/xania-odikoi-aksones-tis-arkadias-141604.html

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.