WELCOME
Κατά την εποχή του μεγάλου λιγνιτογόνου έλους της Μεγαλόπολης (τεταρτογενούς) ζούσαν εκεί μεγάλα θηλαστικά, όπως ελέφαντες και ιπποπόταμοι. Οστά και χαυλιόδοντες από τα τεράστια αυτά θηλαστικά ανευρίσκονται στο έδαφος.
Η Γλυκέρα στη Βακχίδα ... Print

Αρχαίων επιστολές

(Εταιρική)

 

Γλυκέρα Βακχίδι

      Ο Μέναδρος ημών επί την των Ισθμίων θέαν είς την Κόρινθον ελθείν βεβούληται. Εμοί μέν ού κατά νούν. Οίδας γάρ οίον έστιν εραστού τοιούτου και βραχύν υστερήσαι χρόνον. Αποτρέπειν δ’ ούκ ενήν μη πολλάκις αποδημείν ειωθότος.

      Ούδ’ όπως αυτόν παρεγγυήσω μέλλοντα επιδημήσειν έχω, ούδ’ όπως μη, βουλόμενον αυτόν σπουδασθήναι υπό σού, κάμοι τινά φέρειν φιλοτιμίαν τούτο λογίζομαι.

      Οίδα γάρ την ούσαν ημίν εταιρίαν προς αλλήλας, δέδοικα δε, ώ φιλτάτη, ού σε τοσούτον (χρηστοτέρω γάρ ήθει κέχρησαι του βίου) όσον αυτόν εκείνον. Ερωτικός γάρ έστι δαιμονίως, και Βακχίδος ούδ’ αν των σκυθρωποτάτων τις απόσχοιτο.

      Το μέν γάρ δοκείν αυτόν ούκ έλαττον του σοί εντυχείν ή των Ισθμίων ένεκεν την αποδήμησιν πεποιήσθαι, ού πάνυ πείθομαι. Ίσως αιτιάση με της υποψίας. Συγγίνωσκε δε ταίς εταιρικάς, ώ φιλτάτη, ζηλοτυπίαις

      Εγώ δ’ ού παρά μικρόν ηγούμην Μενάνδρου διαμαρτείν εραστού. Άλλως τε κάν μοι κνισμός τις ή προς αυτόν ή διαφορά γένηται, δεήσεις με επί της σκηνής υπό Χρέμητος τινός ή Φειδύλου πικρώς λοιδορείσθαι. Εάν δ’ επανέλθη μοι οίος ώχετο, πολλήν είσομαι σοι χάριν. Έρρωσο.

 

Η Γλυκέρα στη Βακχίδα

      Ο Μένανδρος για να ιδεί τη γιορτή των Ισθμίων, θέλει νάρθει στην Κόρινθο. Εγώ δεν τόχω στο νου μου. Ξέρεις τι παλιοδουλειά είναι ενός τέτοιου εραστή να του λείψεις έστω και για λίγο. Δεν είναι δυνατό να τον εμποδίσω, επειδή δεν συνηθίζει να φεύγει συχνά.

     Δεν έχω κανέναν να τον εμπιστευθώ όταν έρθει εκεί, κι αυτός δεν θέλει να σε φορτωθεί γιατί δεν το σηκώνει η φιλοτιμία του.

      Ξέρω την αλληλεγγύη που έχουμε μεταξύ μας, αλλά φοβούμαι, αγαπητή μου, όχι τόσο εσένα (έχεις πιο χρηστά ήθη στη ζωή σου) όσο αυτόν τον μασκαρά. Είναι φοβερά ερωτιάρης και δεν θα γλίτωνε απ’ αυτόν ούτε η πιο τερατόμορφη Βακχίδα.

      Αυτός θέλει, με πρόσχημα τα Ίσθμια, να σε συναπαντήσει και έχω την υποψία πως γι’ αυτό θα κάνει το ταξίδι. Ίσως με κατηγορήσεις για φιλύποπτη, αλλά συγχώρεσε, αγαπητή μου, τις εταιρικές μου υποψίες.

     Εγώ δεν θα ήθελα να με κερατώσει ο Μένανδρος ο εραστή μου. Άλλωστε η φαγούρα μου γι’ αυτόν ή ότι άλλο συμβεί θα γίνει αντικείμενο πικρής σάτιρας στο θέατρο από κάποιον Χρέμητα ή Φείδυλο. Αν ξαναγυρίσει όπως έφυγε θα σου χρωστώ πολλή χάρη. Γειά σου.

 

 

Opsarion.gr

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.