WELCOME
Στο Κοσμά της Κυνουρίας και στο κοντινό λόφο του "Προφήτη Ηλία" λέγεται ότι ο Λυκούργος έγραψε τους Νόμους του. Στο μέρος αυτό είχαν βρεθεί αγγεία κι' ενα αγαλματίδιο.
Ημερίδα Σ.Ε.Κ. - Στρατηγική για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας Print

Κρίση – Κτηνοτροφία, φυγή προς τα εμπρός.

Ο κεντρικός  τίτλος της ημερίδας αναφέρεται στην αναγκαιότητα μιας νέας στρατηγικής στην κτηνοτροφία, ως  απάντηση στην κρίση. Θα πρόσθετα ότι για να πάμε στη νέα κτηνοτροφία και στην ανάπτυξή της, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπισθούν  οι ασύμμετρες απειλές που οδηγούν στη δραματική συρρίκνωση και αποδόμηση του κτηνοτροφικού ιστού. Για την ακρίβεια δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια συμβατική κρίση, η οποία αποτελεί οργανικό στοιχείο της ύφεσης και των κύκλων που κάνει η οικονομία. Η κρίση είναι  συνολική και δομική. Αμφισβητείται το μοντέλο της οικονομίας που για χρόνια λειτούργησε στην Ελλάδα και που οδηγείται σε συνολική αποδόμηση – κατάρρευση.

     Ο κίνδυνος  για την ελληνική κτηνοτροφία  είναι   προ των πυλών, η απειλή είναι ασύμμετρη και  με ανάλογο  ιστορικό προηγούμενο,  αυτό το οποίο  συνέβη  πριν από 25 χρόνια στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ,όταν  με ραγδαίους ρυθμούς, η τότε ακμάζουσα κτηνοτροφία οδηγήθηκε στην απερήμωση.

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του Παρασκευά Παρασκευόπουλου σε μορφή pdf εδώ.

 

 

Arcadians
Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.