WELCOME

Ποτάμια της Αρκαδίας . Δαφνών –  Βρασιότης –  Τάνος – Αλφειός –  Ελισσώνας –  Λούσιος –  Ερύμανθος –  Λάδων ( Ρουφιάς) .

Η πειρατεία στις Κυκλάδες κατά την Επανάσταση 1821 Print

Η ιστορία των Κυκλάδων της περιόδου της εθνεγερσίας εξακολουθεί να παραμένη εν πλείστοις απροσδιόριστος και συγκεχυμένη. Τα ιστορικά πονήματα, τα μέχρι σήμερον δημοσιευθέντα, τα αναφερόμενα εις τας ιστορίας των νήσων μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, ασχολούμενα με την εξιστόρησιν των αφορώντων εις εκάστην νήσον «από των αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι των καθ’ ημάς», όταν φθάνουν εις την Επανάστασιν του 1821, έχουν ήδη συμπληρώσει όγκον ύλης δυσαναλόγως μεγαλύτερον του προϋπολογισθέντος, με αποτέλεσμα να διατρέχουν την περίοδο της Ελληνικής Επαναστάσεως με πολλήν σπουδήν, ασθμαίνοντα να συμπληρώσουν τον υπόλοιπον χρονικόν κύκλον, τον οποίον περιλαμβάνουν, εις όσον το δυνατόν ολιγωτέρας σελίδας.

         Δια της παρούσης μελέτης μας προσπαθούμε να δώσωμεν μίαν συνολικήν εικόνα της εξελίξεως και των συνεπειών της πειρατείας κατά την περίοδον 1821 – 1828 εις τας Κυκλάδας, βασιζόμενοι επί ανεκδότων μέχρι σήμερον εγγράφων, καταδεικνυόντων ότι ουδέν εταλαιπώρησε, ουδέν εξηθλίωσεν, ουδέν κατέστρεψε τας νήσους μας κατά την περίοδον της Επαναστάσεως, όσον η επάρατος πειρατεία.

Διαβάστε την συνέχεια του αφιερώματος για την Επανάσταση του 1821.

 

 

Arcadians
Σαββάτο 24 Μαρτίου 2012

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.