WELCOME
"...Στα όρη τα ψηλόκορφα η μαύρη γη γεννάει ισόθεο τον Πελασγό, θνητών γένος να κάνει...”

Άσιος ο Σάμιος
Nikol Konstante - από την Αθήνα στο Όσλο

Η Nikol Konstante γεννήθηκε στην Αθήνα από Αρκάδες γονείς, η μητέρα της από την Δημητσάνα και ο πατέρας της από το Καστρί Κυνουρίας.


Με εύρος ρεπερτορίου από την Μπαρόκ Μουσική, την Όπερα, το Lied έως το Musical, τη Jazz και τη Σύγχρονη Λόγια Μουσική, η mezzo soprano
Νικόλ Κονστάντε, πλούσια σε συναίσθημα, αποσκοπεί σε κάθε της συναυλία στην επικοινωνία με τον ακροατή μέσω της «ενσυναισθητικής» βίωσης της Μουσικής.

Διπλωματούχος Μονωδίας (βραβείο) του Εθνικού Ωδείου Αθήνας, με δασκάλα τη Χαρά Σαβίνο, μελέτησε σε πολλά σεμινάρια Όπερας κι Ορατορίου και με άλλους δασκάλους (K. Πασχάλης,
I.Danz, Α.Παπακωνσταντίνου). Τραγούδησε ως χορωδός και σολίστ σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα (Ωδείο Ηρώδη Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ινστιτούτο Goethe, κ.α.) και στο Εξωτερικό (Stroembraaten Kapell, Saaner Kirke, Gresk-norsk kulturklubb στη Νορβηγία, κ.α.
). Τα τελευταία 3 χρόνια δίνει ρεσιτάλ που ποικίλουν σε ύφος.

Διδάσκει εδώ και 6 χρόνια μονωδία, ρεπερτόριο, τεχνική τραγουδιού, ορθοφωνία-αναπνοή & θεωρητικά μουσικής, σε παιδιά και ενήλικες.

Εκτός της μουσικής, έχει παρακολουθήσει πολλά θεατρικά σεμινάρια και έχει μελετήσει Υποκριτική με τον σκηνοθέτη Κ.Φαρμασώνη.

Έχει λάβει και μαθήματα χορού: κλασσικό, μοντέρνο, ευρωπαϊκούς, λάτιν, τάγκο.

Επίσης, υπηρετεί (επαγγελματικά) την Τέχνη ως Ζωγράφος (& Αγιογράφος), αντικείμενα που έχει διδάξει για 10 χρόνια στη Σχολή Εικονογραφίας και Βυζαντινού Ψηφιδωτού του Πρ. Ηλία στην Αθήνα.  Για 6 χρόνια δίδαξε Εικαστικά και Ψηφιδωτό, στο 10ο Δημ. Σχολείο Π. Φαλήρου. Εργάζεται και σαν σχεδιάστρια (γραφιστική, διακοσμητική, ιστοσελίδες) καθώς έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού, του ΤΕΙ Αθηνών.
Σήμερα, ζει στο Όσλο, Νορβηγία.
-----------------------------------------------------------------------------------
Από τις 13 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου θα βρίσκεται στην Αθήνα στο «Ειλισσός», στη μουσική παράσταση «Απόψε φίλα με». Περισσότερα από το πρόγραμμά της μπορείτε να διαβάσετε στο Δελτίο Τύπου
σε μορφή
pdf πατώντας εδώ.


 
Την Nikol Konstante την βρίσκετε:
Στην ιστοσελίδα της  www.nikolkonstante.webs.com
Στο Blog της www.nikolkonstante.blogspot.com
Και μπορείτε να την δείτε και ακούσετε
www.youtube.com/NikolKonstante  
www.reverbnation.com/nikolkonstante


Arcadians
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.