WELCOME

Καλωσήλθατε στον δικτυακό τόπο της Αρκαδίας. Ενα site φτιαγμένο απο κατοίκους του νομού Αρκαδίας αφιερωμένο στον τόπο τους....

Θεατρική παράσταση από την Ελβετία με συμμετοχή Αρκάδων Print

Η «Αυλή των θαυμάτων» από την Ελβετία στην Αθήνα με συμμετοχή Αρκάδων

Η Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης (ΘΟΕΓΕ) θα παρουσιάσει στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών το γνωστό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη η Αυλή των θαυμάτων, μετά από τις επιτυχείς παραστάσεις που έδωσε στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο. Η Αυλή αποτέλεσε σταθμό στο νεοελληνικό θέατρο όταν ανέβηκε για πρώτη φορά το 1957 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Στην τωρινή παρουσίαση, 50 χρόνια μετά, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ένας μαθητής του, ο Γιώργος Σταγκάκης.

Η ΘΟΕΓΕ δημιουργήθηκε το 1996. Τα μέλη της είναι μόνιμοι κάτοικοι της ελβετικής πόλης με διαφορετικούς προσανατολισμούς κι επαγγέλματα, που τους συνδέει στενά η αγάπη για το θέατρο και η επιθυμία να διατηρήσουν ζωντανή την επαφή με την πολιτιστική τους κληρονομιά. Στο παρελθόν παρουσίασε έργα αρχαίας τραγωδίας όπως την Αντιγόνη και τον Οιδίποδα Τύραννο του Σοφοκλή, καθώς και τις Φοίνισσες του Ευριπίδη. Παραστάσεις της έχουν ανέβει σε πόλεις της Ελβετίας, αλλά και σε Γαλλία, Κύπρο και Ελλάδα. Το 1999 παρουσίασε τον Οιδίποδα στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών. Όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραμάνος: «Εντυπωσιάστηκαν όσοι είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν (...). Η παράσταση ήταν από κάθε άποψη επαγγελματικού επιπέδου ως προς την αρτιότητα και ποιότητα όλων των στοιχείων της (....)».

Και έξι Αρκάδες στην
Αυλή!

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά ...έξι είναι οι Αρκάδες που παίζουν στην παράσταση αυτή ή που εργάστηκαν γι’αυτήν πίσω από τη σκηνή. Παίζουν οι: Γρηγορία Αντωναράκη-Γρηγορίου με καταγωγή από Τεγέα και Καστρί, ο γιος της Γρηγόρης Αντωναράκης (οδοντίατρος), η Ιωάννα
Berthoud-Πανανδροπούλου από τη Δημητσάνα (καθηγήτρια ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης) και ο Γιώργος Σγούρδος από την Τρίπολη  (ειδικευόμενος ιατρός ακτινολόγος). Ο Γιάννης Παπαδόπουλος από τη Μεγαλόπολη (φυσικός στο CERN) βοήθησε στην οργάνωση της παράστασης που ανέβηκε στη Γενεύη. Τα μέλη της ΘΟΕΓΕ ευχαριστούν ιδιαίτερα τον τριπολιτσιώτη Βαγγέλη Κασσαβέτη που επιμελήθηκε τη δημιουργία κι εκτύπωση της αφίσας και του προγράμματος.

Για τις παραστάσεις της «Αυλής» στη Γενεύη, έγραψαν:

«(...) Τη συγκίνηση της ανάμνησης για κάποιους, την ένταση της ανακάλυψης για άλλους, η Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης την έζησε με γνήσιο αίσθημα χάρη στην πεφωτισμένη διδασκαλία του Γιώργου Σταγκάκη και τη μοιράστηκε απλόχερα με το κοινό της (...). Ηθοποιοί και άλλοι αφανείς ήρωες της παράστασης κατάφεραν να προσφέρουν ένα άρτιο θέαμα.»
Δανάη Λαζαρίδου, Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Γενεύης

«Η Θεατρική Ομάδα Ελλήνων Γενεύης μας χάρισε μια πανέμορφη παράσταση με καθαρούς διαλόγους και αξιόλογες ερμηνείες. Είναι σχεδόν απίστευτο ότι ερασιτέχνες ηθοποιοί κατάφεραν με τέτοια (φαινομενική) ευκολία να φωτίσουν τόσο καλά την κάθε πτυχή που κρύβεται στην πλοκή της Αυλής των θαυμάτων, που είναι βέβαιο ότι πολλοί επαγγελματίες θα τους ζήλευαν.»
Γιώργος Κοπανάκης, Ζυρίχη

«Η Αυλή των Θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σταγκάκης
Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Παλαιό Ψυχικό.
www
.haef.gr/gre/theatre/index.html
Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007 στις 8 μ.μ.
Είσοδος: 20 ευρώ (μαθητικό: 10 ευρώ)
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 671 75 23

Τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη των πυροπαθών

και για το Ταμείο Υποτροφειών του Κολλεγίου Αθηνών

Arcadians 11 Οκτωβρίου  2007

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.