WELCOME
Το μοναστήρι Μαλεβής ονομάστηκε έτσι από την κορυφή Μαλεβός του Πάρνωνα, του βουνού των δασών και των χρωμάτων. Ο περίφημος κλέφτης Ζαχαριάς Μπαρμπιτσιώτης έκανε το μοναστήρι ορμητήριο του.
Αρκαδικό Χωριό Print

Λίγο πριν φτάσει κάποιος στο Λεωνίδιο, στο αριστερό του χέρι θα βρει την είσοδο του Αρκαδικού χωριού. Είναι μία μικρογραφία χωριού, το έχτισαν οι ομογενείς Aρκάδες και αποτελεί έναν πρότυπο οικισμό, με καταπληκτική ρυμοτομία και θέα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια χερσόνησο, που ο σχεδιαστής και εμπνευστής του Αρκαδικού χωριού μετέτρεψε σε ένα μικρό πανέμορφο και παραμυθένιο χωριό. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην τοπική αρχιτεκτονική και στο ελληνικό τοπίο, το Αρκαδικό χωριό υψώνεται πανέμορφο πάνω από την θάλασσα και κάτω από τον λαμπερό ελληνικό ήλιο!

Από την είσοδο του χωριού, τίποτα δεν προϊδεάζει τον επισκέπτη για το τι πρόκειται να δει. Κι όμως προχωρώντας στο εσωτερικό του Αρκαδικού χωριού θα βρεις καταπληκτικές πλατείες, όμορφα σπίτια, προσεγμένα πεζοδρόμια, πανέμορφες φωτιστικές στήλες για το βράδυ και όλα αυτά που μαρτυρούν την προσοχή και το μεράκι αυτού που το σχεδίασε.

Στη νότια πλευρά του ξεκινά κατηφορικός ένας χωματόδρομος ο οποίος περνά γύρω από το χωριό και καταλήγει σε μία μικρή παραλία, με άμμο και βότσαλα συνδυασμένα σαν από χέρι έμπειρου διακοσμητή...Εκεί βρίσκουμε μερικούς από τους λιγοστούς κατοίκους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με ησυχία, μακριά από κόσμο.

Μακάρι κάθε χωριό να έπαιρνε σαν πρότυπο το Αρκαδικό χωριό, μακάρι και ο καθένας που χτίζει ένα εξοχικό στη θάλασσα να το έκανε με τον ίδιο σεβασμό στο περιβάλλον, όπως οι κάτοικοι του Αρκαδικού χωριού. Μακάρι και οι ομογενείς μας να μας μετέδιδαν τη γνώση που έχουν πάρει από το εξωτερικό πάνω σε θέματα οικιστικά και περιβαλλοντικά.

Αν περάσει ο δρόμος σας από εκεί επισκεφθείτε το. Αξίζει!!!

Πηγή:ektos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2024 Arcadians
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.